0

7 مشکل شایع در شیردهی

7 مشکل شایع در شیردهی
بازدید 126

مرحله سخت گرفتن سینه

اگر نوزاد با کمی سختی سینه مادر خود را بگیرد، این به طبع طبیعی است. اما اگر نمی‌تواند به طور کلی سینه را گرفته، ممکن است مشکلی در بینی و دهان نوزاد وجود داشته باشد و باید بررسی شود، مثلاً ممکن است بینی کیپ شده باشد یا شکاف کام داشته باشد که از دید مادر قابل مشاهده نباشد. بهتر است ابتدا این موارد بررسی شوند و سپس در صورت لزوم، به شیرخشک برای نوزاد روی آورد.

احتقان شیر، زخم یا آبسه

وقتی نوزاد سینه را نمی‌گیرد، می‌تواند سینه احتقان پیدا کند، به این معنا که شیر در سینه مادر جمع می‌شود. اما اگر نوزاد سینه را بگیرد و باز هم این اتفاق رخ دهد، نشان می‌دهد که مادر به شکلی نامناسب شیر می‌دهد و کودک نمی‌تواند به درستی سینه را بگیرد و شیر بخورد. در این صورت، روش شیر دادن باید تغییر کند. همچنین، احتقان سینه ممکن است به دلیل شرایط جسمی مادر باشد.

بیماری‌های ویروسی می‌توانند در زمان شیردهی باعث زخم و عفونت نوک سینه مادر شوند. اما اگر بچه به محض تماس با مادر شیر بخورد و عمل شیردهی به نوزاد به درستی و با تکرار انجام شود و وضعیت مادر در هنگام تغذیه نوزاد مناسب باشد و بچه بتواند به مقدار کافی شیر دریافت کند، این اتفاقات رخ نمی‌دهد. در صورتی که این اتفاقات رخ دهد، می‌توانند یک کیسه آب گرم را روی سینه قرار داده و آن را بدوشند تا به خوبی تخلیه شود. اما اگر عفونت شدید رخ دهد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید، زیرا در بیشتر موارد برای این مشکل آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. در این صورت، مصرف مایعات در مادر باید بسیار بیشتر شود تا شیر او خشک نشود.

هم درد و هم درمان

وجود مشکلات گوارشی مانند اسهال نباید دلیلی برای قطع کردن شیر مادر باشد. به عنوان جایگزین، تعداد دفعات شیر دادن را بیشتر می‌کنیم، زیرا شیر مادر مایع است و نباید به بچه‌ای داده شود که شکمش بیشتر متحرک شود. با افزایش تعداد دفعات شیر دادن به بچه، کمک به تغذیه مناسب او می‌کنیم و بر اساس تجویز و نظر پزشک، ممکن است به او مکمل‌های آر اس نیز داده شود. با این حال، شیر مادر در واقع خودش خواص درمانی دارد. اگر سینه زخم شده است، می‌توانید یک قطره شیر را بر روی زخم قرار دهید. این قطره شیر بسیار موثر در تسریع بهبودی زخم است، زیرا شیر مادر حاوی آنتی‌بادی‌ها و فاکتورهای ترمیم کننده است که بهبود را تسهیل می‌کنند.

شست و شوی بیش از اندازه ممنوع!

استفاده مداوم از شستشوی سینه یا استفاده از محلول‌های تمیز کننده مختلف، ایده‌ای ضار است که می‌تواند منجر به شقاق نوک سینه شود. برای پاکیزگی سینه مادر، استحمام کردن کافی است و در صورت حس تعرق یا آلودگی، می‌توان سینه را فقط با آب شستشو داد.

بارداری و شیردهی همزمان

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای مادران شیرده به وجود بیاید، بارداری در زمان شیردهی است که می‌تواند منجر به کاهش شیر مادر شود. با این حال، لازم نیست که شیر به طور کامل قطع شود، مگر اینکه بدن کودک واکنشی نشان دهد که نشانه‌ای برای قطع کردن شیردهی باشد. به عنوان مثال، اگر کودک دچار برون‌روی و اسهال شود و با ادامه شیردهی بهبود نیابد، در این صورت نیاز است که پزشک نظر دهد و در صورت تشخیص مناسب، ممکن است شیر مادر قطع شود. با این حال، در این حالت، مادر باید به تغذیه خود بسیار توجه کند، زیرا علاوه بر اینکه در حال پرورش جنین در رحم است، در حال تغذیه نوزاد نیز می‌باشد.

اعتماد به نفس؛ کلید شیردهی موفق

گفتارهایی که می‌گوید: “شما سزارین کردید و بیهوشی داشته‌اید، پس توانایی شیردهی ندارید یا شیرتان کم است!”، صحت ندارند. اعتماد به نفس و اعتقاد مادر به موفقیت خود در شیردهی به نوزادش، تأثیر قابل توجهی دارد. از ابتدا نباید افراد منفی‌گویی کننده باشند و اظهار نظر کنند که “ژنهای ما اینطور هستند” یا “من که زایمان طبیعی نداشتم، پس حتماً شیرم کم خواهد بود” و موارد مشابه. اضطراب، نگرانی و خستگی مادر، تأثیر زیادی در فرآیند شیردهی او دارد، به همین دلیل در روزهای اولیه پس از زایمان، تأخیر یا کمبود شیر به‌طور طبیعی است. بیشتر نگران شدن و اضطراب بی‌فایده است. آرامش، مصرف مایعات گرم به اندازه کافی، استراحت و خواب، حتی در زمان‌های کوتاه، فرآیند شیردهی را بهبود می‌بخشد.

مراقب کالری های اضافی باشید

عبارت “خانم شیرده باید اندازه دو نفر بخورد!” درست نیست و چنین مفهومی وجود ندارد. این ادعا باعث می‌شود که مادر در طول دوره شیردهی وزن اضافی حفظ کند، که درست نیست. در واقع، مادر در حداکثر 500 کالری اضافه در روز نیاز دارد که مقداری بزرگ نیست و به راحتی قابل تأمین است. اگر مادر سه لیوان شیر کم چرب همراه با کمی خرما و بیسکوییت مصرف کند، این مقدار کالری را جبران می‌کند و نیازی به اضافه کردن غذاهای بیشتر نیست.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *