بارداری باعث تحولات قابل توجهی در بدن شما میشود و یکی از مهمترین تغییرات آن عدم پریودی است. شما احتمالاً میدانید که این عدم قاعدگی حتی تا چند ماه پس از زایمان ادامه خواهد داشت. به همین دلیل، بسیاری از مادران متداولاً سؤال میکنند که چقدر زمانی پس از زایمان پریود میشوند و مدت زمان لازم برای بازگشت پریودی چقدر است. در این مقاله قصد داریم تمام جوانب و نکات مربوط به زمان پریود شدن پس از زایمان را برای شما توضیح دهیم.
تا چند وقت بعد از زایمان پریود میشویم؟
برای دریافت اطلاعات درباره زمان پریود شدن پس از زایمان، به طور خلاصه میتوان گفت که این زمان به وابستگی به مدت زمان لازم برای بازگشت به تعادل هورمونی قبل از بارداری و همچنین به شیردهی یا عدم شیردهی شما متفاوت است. علاوه بر این، زمان شروع پریود بعد از زایمان هیچ ارتباطی با بارداری قبلی و تجربههای قبلی ندارد و بدن شما در هر بارداری به صورت منحصر به فرد عمل خواهد کرد.
به طور کلی، اگر شیردهی نکنید، قاعدگی شما معمولاً حدود شش تا هشت هفته پس از زایمان برمیگردد. اما اگر شیر بدهید، زمان بازگشت قاعدگی به میزان شیردهی، فرکانس ارضاع، استفاده از شیر خشک کمکی و سایر عوامل وابسته است. برای مادرانی که تا شش ماه فقط شیر خود را به نوزاد میدهند، ممکن است در طول این دوره هیچ قاعدگی نداشته باشند. اما اگر به هر دلیلی، علاوه بر شیر خود، شیر خشک نیز به نوزاد خود میدهید، احتمالاً دوره قاعدگی شما زودتر آغاز خواهد شد.
چند وقت بعد از زایمان سزارین پریود میشویم؟
واقعیت این است که زمان شروع قاعدگی به نوع زایمان شما تأثیر چندانی ندارد و عامل اصلی در شروع دوره ماهانه، شیردهی و عدم شیردهی، و زمانی که بدن شما برای بازگشت به وضعیت قبل از بارداری نیاز دارد، است.
آیا ممکن است در ماه اول بعد از زایمان پریود شویم؟
بله، در برخی از مادران، علی رغم تغذیه انحصاری با شیر مادر، قاعدگی بسیار زود بازگشته و حتی در ماه اول بعد از زایمان پریود میشوند. در این نوع موارد، باید توجه داشت که در اولین دوره قاعدگی که بسیار زود شروع شده است، استفاده از تمپون توصیه نمیشود، زیرا احتمال ابتلا به عفونتهای بعد از زایمان را به شدت افزایش میدهد. اگر اصرار دارید که از تمپون استفاده کنید، حتماً بین شش تا ده هفته بعد از زایمان با یک متخصص زنان در مورد استفاده از آن مشورت کنید.
چرا مادرانی که شیر می دهند، بعد از زایمان دیرتر پریود می شوند؟
به طور عمومی (اما نه همیشه)، زنانی که شیر میدهند، به دلیل افزایش هورمون پرولاکتین در بدن، به طور زودرس پریود نمیشوند. پرولاکتین، یک هورمون ضروری برای تولید شیر در بدن مادر است و میتواند تولید هورمونهای تخمکگذاری مانند استروژن و پروژسترون را کاهش دهد، به همین دلیل فرایند تخمکگذاری و سیکل ماهانه رخ نمیدهد.
آیا زود پریود شدن بعد از زایمان بر شیر مادر اثر می گذارد؟
زودرس پریود شدن پس از زایمان به معنای فعال شدن مجدد هورمونهای استروژن و پروژسترون در بدن شما است. این تغییرات هورمونی میتواند به طور کمی بر طعم شیر شما تأثیر بگذارد. با این حال، به علت تدریجی بودن این تغییرات، به ندرت کودکان شیرخوار به آن واکنش نشان میدهند.
جلوگیری از بارداری بعد از زایمان
بسیاری از مادران شیرده فرض میکنند که تا زمانی که شیر میدهند و پریود نمیشوند، احتمال بارداری در آنها صفر است. اما باید توجه داشت که این فرضیه کاملاً صحیح نیست! حتی در صورت عدم پریودی، عدم توجه کافی به یک روش موثر جلوگیری از بارداری میتواند منجر به بارداری شیر به شیر شود. اگرچه شیردهی قدرت باروری را کاهش میدهد، اما هیچ گونه تضمین مطلقی برای عدم بارداری مجدد شما وجود ندارد.
نظرات کاربران