0

واژینوز باکتریایی چیست؟

واژینوز باکتریایی چیست؟
بازدید 212

عفونت باکتریایی واژن، که به اختصار BV نیز شناخته می‌شود، یک نوع عفونت واژن است که ناشی از تغییر در تعداد خاصی از باکتری‌ها در واژن می‌باشد. BV عفونت شایع‌ترین در بین زنان 15 تا 44 ساله است. این نوع عفونت با مصرف درست داروها قابل درمان می‌باشد. در صورت عدم درمان واژینوز باکتریایی، خطر ابتلا به عفونت‌های آمیزشی (STIs) از جمله اچ‌آی‌وی، تبخال تناسلی، کلامیدیا و سوزاک ممکن است افزایش یابد. علاوه بر این، زنانی که به اچ‌آی‌وی مبتلا هستند و همچنین مبتلا به واژینوز باکتریایی می‌شوند، احتمال بیشتری برای انتقال اچ‌آی‌وی به شریک جنسی مرد خود دارند.

اگرچه زنان در سن باروری در برابر واژینوز باکتریایی بیشتر در معرض خطر هستند، اما این عفونت می‌تواند در هر سنی ایجاد شود. علت دقیق واژینوز باکتریایی هنوز به طور کامل مشخص نشده است؛ اما برخی فعالیت‌ها می‌توانند خطر ابتلا را افزایش دهند، مانند رابطه جنسی بدون استفاده از محافظت و تکراری کردن دوش واژینال.

علائم واژینوز باکتریایی چیست؟

بسیاری از زنان بدون هیچ علامتی از وجود واژینوز باکتریایی آگاه نیستند. اما اگر شما علائمی دارید، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • ترشحات غیرمعمول از واژن؛ این ترشحات می‌توانند سفید، شیری یا خاکستری رنگ باشند و ممکن است دارای کف‌آلودگی یا آبکی باشند. برخی از زنان ممکن است بوی نامطبوعی را به ویژه پس از رابطهٔ جنسی احساس کنند.
  • سوزش هنگام ادرار کردن
  • خارش در ناحیهٔ بیرونی واژن
  • تحریک واژن

در صورت داشتن هر یک از این علائم، مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان مناسب توصیه می‌شود.

علت ایجاد واژینوز باکتریایی

واژینوز باکتریایی به دلیل رشد بیش از حد یکی از باکتری‌های متعددی که به طور طبیعی در واژن وجود دارند، ایجاد می‌شود. در حالت طبیعی، تعداد باکتری‌های “خوب” یا لاکتوباسیل‌ها بیشتر از باکتری‌های “بد” یا بی‌هوازی‌ها است. اما اگر باکتری‌های بی‌هوازی به طور غیرطبیعی افزایش یابند، تعادل معمولی میکروارگانیسم‌ها در واژن مختل می‌شود و باعث ایجاد واژینوز باکتریایی می‌شوند.

عوامل افزایش‌دهندهٔ ابتلا به واژینوز باکتریایی

داشتن چند شریک جنسی یا داشتن یک شریک جنسی جدید ممکن است عاملی باشد که پزشکان به طور کامل ارتباط آن با واژینوز باکتریایی را درک نمی‌کنند. با این حال، این عارضه بیشتر در زنانی رخ می‌دهد که چندین شریک جنسی داشته‌اند یا با یک شریک جنسی جدید رابطه برقرار کرده‌اند. همچنین واژینوز باکتریایی در زنانی که با زنان رابطهٔ جنسی دارند، بیشتر دیده می‌شود. با این حال، ما هنوز نمی‌دانیم که رابطهٔ جنسی چگونه باعث وقوع واژینوز باکتریایی می‌شود. همچنین تحقیقاتی وجود ندارد که نشان دهد درمان شریک جنسی تأثیری بر ابتلا یا عدم ابتلا به واژینوز باکتریایی داشته باشد. واژینوز باکتریایی به ندرت در افرادی که هیچ‌گاه رابطهٔ جنسی نداشته‌اند مشاهده می‌شود.

استفاده از دوش واژینال یا شستشوی واژن با آب یا مواد پاک‌کننده، تعادل طبیعی واژن را بهم می‌زند. این ممکن است باعث رشد غیرطبیعی و بیش از حد باکتری‌های بی‌هوازی شود و منجر به وقوع واژینوز باکتریایی شود. با توجه به خودتمیزی طبیعی واژن، استفاده از دوش واژینال به طور ضروری نیست.

اگر در محیط طبیعی واژن، تولید کافی باکتری لاکتوباسیل (که یک باکتری خوب است) رخ ندهد، احتمال ابتلا به واژینوز باکتریایی در شما بیشتر است.

عوارض واژینوز باکتریایی

زایمان زودرس: مشاهده شده است که واژینوز باکتریایی در زنان باردار با زایمان زودرس و نوزادان با وزن کم ارتباط دارد. معمولاً وزن کمتر از ۲ کیلوگرم و ۵۰۰ گرم در هنگام تولد را به معنای نوزادی با وزن پایین تر از حد معمول در زمان تولد می‌دانیم.

عفونت‌های آمیزشی: ابتلا به واژینوز باکتریایی زنان را در معرض خطر ابتلا به عفونت‌های آمیزشی مانند ویروس اچ‌آی‌وی (HIV)، ویروس هرپس سیمپلکس، کلامیدیا و سوزاک قرار می‌دهد. در صورتی که شما اچ‌آی‌وی داشته باشید، ابتلا به واژینوز باکتریایی می‌تواند احتمال انتقال ویروس به همسرتان را افزایش دهد.

خطر عفونت پس از جراحی زنان: ابتلا به واژینوز باکتریایی ممکن است خطر ابتلا به عفونت پس از جراحی را در عمل‌هایی مانند هیسترکتومی یا اتساع و کورتاژ (D&C) افزایش دهد.

بیماری التهابی لگن (PID): گاهی واژینوز باکتریایی می‌تواند باعث بیماری التهابی لگن، عفونت رحم و عفونت لوله‌های فالوپ شود که می‌تواند خطر ناباروری را افزایش دهد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *