0

مشکل کودک در به دست گرفتن اشیا و کار با آن

مشکل کودک در به دست گرفتن اشیا
بازدید 174

اگر کودک نوپای شما نمی‌تواند بدون چند بار انداختن مسواک شانه‌هایش را برس بکشد، نیازی نیست نگران رشد او شوید! به خاطر داشته باشید که نیاز به توانایی‌های مختلفی مانند قوای بدنی، چابکی دست، بینایی و برنامه‌ریزی حرکتی برای نگهداری و استفاده از ابزارهایی مانند مدادشمعی، مسواک یا قاشق وجود دارد. این به معنای توانایی مغز در سازماندهی و اجرای حرکات است. بنابراین، نگرانی در این مورد لازم نیست.

کودک نوپای شما در حدود ۱۸ ماهگی قطعاً مهارت بیشتری در به دست گرفتن اشیا خواهد داشت. از آن پس، اگر او مشکلی در گرفتن مسواک یا ابزارهای غذاخوری داشته باشد، یا نتواند سه یا چهار قطعه لگو را بردارد و روی هم قرار دهد، می‌توانید برای اطمینان بیشتر، با پزشکش مشورت کنید و مشکل را بررسی کنید.

علت مشکل در به دست گرفتن اشیا

بچه‌ها ممکن است به دلایل مختلفی در کسب مهارت‌های حرکتی تأخیر داشته باشند، اما اکثراً دلیل آن این است که به اندازه کافی تمرین نکرده‌اند. به عنوان مثال، فکر کنید به مهارت گرفتن یک تکه غله صبحانه با استفاده از دو انگشت یا حرکت گازانبری. در حدود ۱۰ ماهگی، بطور معمول، کودک می‌تواند با استفاده از انگشت اشاره و انگشت شست خود، یک تکه غله را بگیرد و آن را به دهان خود ببرد. اگر کودک نتواند این کار را انجام دهد، ممکن است به این دلیل باشد که فرصت یا تشویق لازم برای تقویت این مهارت را نداشته است، چون همیشه کسی برای غذا دادن به او حاضر بوده است. همچنین، این ممکن است نشانه‌ای از وجود تأخیر در توسعه باشد که با درمان قابل بهبود است.

با این حال، یک توضیح دیگر می‌تواند این باشد که کودک شما نیاز به عینک دارد. وقتی که نمی‌توانید چیزی را ببینید، نمی‌توانید آن را بردارید! بنابراین، بهتر است کودک کوچکتان را برای بررسی بینایی به یک متخصص مراجعه کنید.

همچنین، تأخیر در تسلط بر مهارت‌های حرکتی دقیق ممکن است با ناتوانی ذهنی یا مشکلات عصبی مرتبط باشد. اما این نمی‌تواند تنها نشانه‌ای باشد که شما می‌بینید و به اثر یکی از این مشکلات جدی نشان دهد.

توصیه‌های احتمالی پزشکان

کاردرمانی متمرکز بر مهارت‌های حرکتی دقیق می‌تواند به کودکانی که در این زمینه ضعیف هستند، کمک کند. در حوزهٔ وسیعی از کاردرمانی اطفال، تمرکز بر کمک به کودکان در به دست آوردن این مهارت‌ها وجود دارد. البته، شما نیز در خانه باید تلاش کنید تا فرزندتان را در رشد حرکتی تشویق کنید و مشکلات بینایی نیز معمولاً با استفاده از عینک قابل تصحیح هستند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *