0

علت خال‌های گوشتی یا مول‌ در کودکان چیست؟

خال گوشتی کودکان
بازدید 188

خال‌های گوشتی لکه‌هایی هستند که روی پوست ظاهر می‌شوند. این لکه‌ها می‌توانند صاف یا برجسته، بزرگ یا کوچک، شکل بیضی یا گرد، با لکه‌لکه‌ها، چند رنگ یا یکدست باشند. رنگ خال‌ها ناشی از سلول‌های رنگدانه است که به آنها ملانوسیت می‌گویند. این خال‌ها ممکن است رنگ‌های مختلفی از برنزی تا صورتی، قهوه‌ای یا سیاه داشته باشند. خال‌های گوشتی می‌توانند در هر قسمتی از پوست بدن ظاهر شوند و بعضی از آنها به عنوان نشانه‌هایی که از بدو تولد در نوزادان وجود دارند، شناخته می‌شوند. اما گاهی اوقات این خال‌ها با خال‌های معمولی تفاوت دارند. در این مقاله می‌توانید درباره تغییراتی که خال‌های گوشتی در طول زمان ممکن است داشته باشند، خطراتی که ممکن است به همراه داشته باشند، مواردی که نیازمند مراجعه به پزشک و درمان هستند و راهکارهای مراقبت از خال‌های گوشتی کودکان را بیاموزید.

علت به وجود آمدن خال های گوشتی در کودکان

هیچ کس دقیقاً نمی‌داند چرا خال‌های گوشتی در زمان تولد ایجاد می‌شوند و در ۲۰ سال اول زندگی بعضی افراد خال‌های گوشتی دیگری نیز ظاهر می‌شود، اگرچه این خال‌ها ممکن است در هر سنی ظاهر شوند. خال‌های گوشتی ممکن است به طور تدریجی در طول زمان یا به طور ناگهانی شروع به ظاهر شدن کنند. در طول چرخه عمر حدود ۵۰ ساله خود، خال‌های گوشتی تغییرات کوچکی را تجربه می‌کنند. این خال‌ها معمولاً به صورت صاف و لکه‌مانند ظاهر می‌شوند و با گذر زمان بزرگتر می‌شوند. این خال‌ها معمولاً در دوران نوجوانی، بارداری و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید تیره‌تر می‌شوند. برخی از این خال‌ها ممکن است مو در بیاورند و برخی دیگر با گذشت زمان بیشتر برجسته و روشن‌تر شوند.

آیا خال های گوشتی کودکان خطرناک هستند؟

بیشتر خال‌های گوشتی خطرناک نیستند، اما تقریباً ۵۰ درصد موارد ملانوما، که یک نوع جدی از مشکلات پوستی است، با خال‌های گوشتی شروع می‌شود. اما خبر خوب این است که بروز ملانوما در کودکان بسیار نادر است، بنابراین اگر فرزند شما یک خال گوشتی دارد، نیازی به نگرانی نیست. با این حال، نظارت دقیق بر خال‌های گوشتی در طول زندگی فرزندتان توسط شما و پزشک کودک، تصمیم و فکری عاقلانه است، زیرا ملانوما ممکن است حتی از اوایل نوجوانی ظاهر شود. برخی از خال‌های گوشتی خطرناک‌تر از سایرها هستند. یک خال گوشتی مادرزادی خالی که نوزاد با آن به دنیا می‌آید، بیشتر احتمال تبدیل شدن به ملانوما را دارد. پزشک شما باید هر نوع خال مادرزادی کودک را در ویزیت‌های پزشکی با دقت بررسی کند و اگر نیاز به بررسی بیشتر باشد، شما را به یک متخصص پوست ارجاع دهد.

خال دیسپلاستیک یا خال بی‌قاعده یا آتیپیک

یک نوع دیگر از خال‌های گوشتی که بیشتر احتمال تبدیل شدن به مشکلات پوستی ملانوما را دارند، خال دیسپلاستیک یا خال بی‌قاعده یا آتیپیک است. این خال‌ها از اندازه پاک‌کن سر مداد بزرگتر هستند و شکل بی‌قاعده‌ای دارند. رنگ خال‌های دیسپلاستیک معمولاً یکنواخت نیست، به این معنی که حاشیه‌ها روشن‌تر و نامشخص هستند و مرکز خال رنگ قهوه‌ای تیره است. گاهی اوقات نقاط سیاهی در حاشیه‌های این خال‌ها وجود دارد. پزشک یا متخصص پوست کودک هر خال بی‌قاعده‌ای را بررسی خواهد کرد.

بنابراین، علاوه بر اینکه باید یک پزشک یا متخصص پوست در ویزیت‌های منظم، خال‌ها را بررسی کند، خوب است که شما هم به تغییرات احتمالی در خال‌های گوشتی فرزندتان توجه کنید. چند راهنمایی وجود دارد تا بتوانید تشخیص دهید که چه زمانی یک خال گوشتی نیاز به توجه سریع متخصص دارد. به‌طور کلی، بهتر است خال‌های کودک شما از لحاظ تقارن مشابه باشند؛ به این معنی که اگر نیمی از یک خال گوشتی با نیمه دیگر آن مطابقت ندارد یا اگر حاشیه خال ناصاف، بریده یا به هر شکلی ناواضح است، و اگر رنگ خال یکنواخت نیست و ترکیبی از رنگ‌های قهوه‌ای، سیاه و برنزی است، از ابتدا آنها را به پزشک کودکان نشان دهید تا مشکلی پیش نیاید و شما آسوده باشید. همچنین، اگر خال گوشتی کودک به طور ناگهانی به طرز محسوسی بزرگ شد یا خارش یا خونریزی داشت، لازم است این موضوع را نیز به پزشک اطلاع دهید.

چگونه خال های گوشتی را درمان کنیم؟

خال‌های گوشتی معمولاً نیازی به برداشتن ندارند. اما اگر خال در ناحیه‌ای قرار دارد که اغلب به جایی ساییده می‌شود و برای کودک آزاردهنده است، با یک متخصص پوست در مورد روش‌های درمانی موجود صحبت کنید. پزشک ممکن است بتواند خال گوشتی را در مطب برداشت کند.

خال‌های گوشتی بیشتر یک موضوع ژنتیکی هستند، اما قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند تعداد و تیرگی خال‌ها را افزایش دهد، به ویژه در افرادی که پوست روشن دارند. بنابراین، بهتر است در زمان‌هایی که نور خورشید بیشترین تابش را دارد، فرزندتان را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید. هنگامی که بیرون می‌برید، به پوست فرزندتان کرم ضدآفتاب بزنید. انتخاب کردن پارک‌ها و مکان‌هایی که سایه‌های بیشتری دارند مفید است و در هر زمان که ممکن است، کودک را با کلاه‌های لبه‌دار، پیراهن آستین بلند و شلوار بلند محافظت کنید. همچنین، به کودک خود آموزش دهید که خال‌های گوشتی روی بدنش را نکند و شما نیز از استفاده از روش‌های خانگی یا دستکاری خال‌ها برای درمان اشتباه خودداری کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *