میزان بروز سرطان در دوره کودکی و نوجوانی به طور قابل توجهی بیشتر از آنچه در دوران نوزادی رخ میدهد است و بین انواع مختلف سرطانها، سرطان لنفوم و خون، شایعترین نوع سرطان در دوران کودکی است. در واقع، سرطان خون و لنفوم علت شایعترین مرگ ناشی از تومور در کودکان زیر 15 سال است. با این حال، به دلیل پیشرفتهایی که در درمان سرطان صورت گرفته است، بیش از 80 درصد کودکان مبتلا به سرطان توانستهاند برای 5 سال یا بیشتر زنده بمانند.
با توجه به اظهارات این تخصصی در رشته آنکولوژی درباره علل بروز سرطان در دوران کودکی، میتوان گفت که عوامل فامیلی و ژنتیکی در حدود 5 تا 15 درصد از بروز سرطان در کودکان نقش دارند و عوامل محیطی شناختهشده نیز در حدود 5 تا 10 درصد تأثیرگذار هستند.
به علاوه، وجود علل ناشناخته نیز مشاهده میشود که حدود 75 تا 90 درصد از بروز سرطان در کودکان را تشکیل میدهد، زیرا سرطان یک بیماری چند عاملی است و عوامل مختلفی در بروز آن تأثیرگذار هستند.
عوامل فیزیکی سرطانزایی مانند تابش و عوامل زیستی سرطانزایی مانند آلودگی و عفونتها، تأثیر قابل توجهی در بروز این نوع سرطانها دارند. عوامل شیمیایی سرطانزایی مانند مصرف تنباکو توسط مادر در دوران بارداری، تماس با سموم آفتکش و آرسنیک، و مصرف برخی داروها نیز از دیگر عوامل مؤثر در بروز سرطان در کودکان هستند.
سبک زندگی نیز در بروز سرطان در کودکان نقش مهمی دارد، اما تغییرات ژنتیکی که از والدین به کودکان انتقال پیدا میکنند یا جهشهای ژنتیکی، نقش مهمتری در بروز سرطان در کودکان دارند.
نظرات کاربران