0

علائم بارداری بعد از چند روز ظاهر می‌شود؟

چک کردن بارداری
بازدید 134

علائم اولیه بارداری می‌توانند چند روز تا چند هفته پس از لقاح ظاهر شوند. نوع و شدت این علائم در همه زنان یکسان نیست. برخی ممکن است از مشکلات گوارشی مانند سوزش سردل و یبوست رنج ببرند و برخی دیگر همواره احساس خستگی و خواب‌آلودگی دارند. همچنین این علائم می‌توانند تنها در روز و ماه‌های اولیه ظاهر شوند یا در طی زمان بارداری با مادر همراه باشند. با این حال علائمی وجود دارند که همه زنان کم و بیش با شروع بارداری آن‌ها را تجربه می‌کنند.

آیا زمان بروز علائم بارداری در همه زنان یکسان است؟

برخی زنان نشانه‌های بارداری را به سرعت حس می‌کنند؛ یعنی قبل از اینکه متوجه تاخیر سیکل ماهانه شوند. این در حالی‌ است که برخی دیگر حتی پس از قطع عادت ماهانه متوجه علامت خاصی نمی‌شوند. این موضوع به عوامل مختلف مانند ژنتیک، روش‌های پیشگیری از بارداری و شرایط فیزیولوژیکی بدن زنان بستگی دارد.

مهم‌ترین علائم بارداری در زنان چیست و چه زمانی ظاهر می‌شوند؟

علائم زیر نشانه‌هایی هستند که اغلب در روز و ماه‌هایی ابتدایی بارداری بروز می‌کنند:

توقف سیکل ماهانه

اگر سیکل ماهانه منظمی دارید و برای بارداری اقدام کرده‌اید، تاخیر و توقف عادت ماهانه می‌تواند نشانه‌ای از بارداری باشد. این موضوع معمولا ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از لقاح مشخص می‌شود. نکته‌ای که بسیاری از زنان را به اشتباه می‌اندازد، این است که هر رابطه جنسی نمی‌تواند منجر به لقاح شود و همین موضوع باعث می‌شود تا در استفاده از تست‌ بی‌بی چک دچار اشتباه شوند. اگر نزدیکی به لقاح تخمک و اسپرم منجر شود، ۱۰ تا ۱۵ روز پس از آن اولین علائم بارداری به تدریج ظاهر می‌شوند. بی‌توجهی به این موضوع باعث نتیجه مثبت یا منفی کاذب تست بی‌بی چک می‌شود. با شروع بارداری سطح هورمون hCG بالا می‌رود و تا هفته دهم به بیشترین مقدار خود می‌رسد.

حساسیت سینه‌ها

یکی دیگر از علائم اولیه بارداری حساسیت پستان‌ها در هفته‌های اول حاملگی است. البته همه زنان این نشانه را با شدت یکسان حس نمی‌کنند و حتی برخی شکایتی از آن ندارند. با این حال پزشکان متخصص زنان افزایش حساسیت سینه‌ها را به عنوان اولین نشانه‌های بارداری معرفی می‌کنند. این حساسیت می‌تواند با افزایش حجم سینه‌ها، تورم، درد و حساسیت به لمس همراه باشد. علت این امر نیز به تغییرات هورمونی در بدن (افزایش استروژن و پروژسترون) باز می‌گردد. به‌طور کلی حساسیت سینه‌ها در ۲ تا سه هفته اول بارداری شروع می‌شود و ممکن است طی ماه‌های اولیه بارداری شدید‌تر هم شود.

حالت تهوع و استفراغ

تهوع صبحگاهی یکی دیگر از آن نشانه‌هایی است که در کنار توقف سیکل ماهانه و حساسیت سینه‌ها می‌تواند نشان‌دهنده بارداری باشد. بیشتر زنان در طی هفته‌های ششم تا ۱۲‌ام بارداری با این مشکل مواجه هستند. با پیشرفت بارداری این مشکل معمولا حل می‌شود، با این حال برخی زنان ممکن است تا انتهای بارداری همچنان از تهوع صبحگاهی رنج ببرند.

خانم بارداری که حالت تهوع دارد.

تکرر ادرار

بیشتر زنان از تکرر ادرار در هفته‌های اول بارداری (پایان سه ماهه اول) شکایت دارند. مهم‌ترین دلیل آن را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • افزایش هورمون‌ها: تغییر هورمون‌های بارداری مانند استروژن و پروژسترون باعث تحریک سیستم ادراری می‌شود.
  • افزایش جریان خون به کلیه‌ها: هنگام بارداری، جریان خون به کلیه‌ها افزایش می‌یابد، که منجر به افزایش تولید ادرار می‌شود.
  • فشار روی مثانه: با شروع بارداری رحم به تدریج شروع به رشد می‌کند و بزرگ می‌شود. این موضوع باعث فشار روی مثانه خواهد شد و در نتیجه مادر با تکرر ادرار مواجه می‌شود.

تکرر ادرار می‌تواند در ماه‌های انتهایی بارداری نیز همراه مادران باشد. در این مورد زنان تجربه‌های متفاوتی دارند.

لکه‌بینی

یکی دیگر از علائم بارداری که برخی زنان با آن مواجه می‌شوند، لکه‌بینی یا خونریزی لانه‌گزینی است. این نشانه اغلب ۶ تا ۱۲ روز بعد از لقاح بروز می‌کند. این خونریزی نشانه‌ای از آماده‌سازی رحم برای پذیرش نطفه و جنین است. بسیاری از زنان همراه با آن ممکن است با درد و گرفتگی‌های شکمی نیز مواجه شوند. ممکن است این نشانه با خونریزی یا لکه‌بینی عادت ماهانه اشتباه گرفته شود. در مقایسه با خونریزی سیکل ماهانه می‌توان گفت این خونریزی شدت و مدت زمان کمتری دارد، همچنین رنگ آن قهوه‌ای کم‌رنگ است.

حساسیت به بو

حساسیت به بو و طعم غذاها معمولا در هفته‌ها و ماه‌های اولیه بارداری شروع می‌شود و در طول حاملگی نیز ادامه دارد. علت بروز آن نیز به تغییرات هورمونی باز می‌گردد.

یبوست

تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی که در بدن زنان باردار رخ می‌دهند، می‌توانند زمینه را برای بروز ناراحتی‌های گوارشی مانند یبوست فراهم کنند. افزایش سطح هورمون‌ پروژسترون باعث افزایش جذب آب در روده‌ها می‌شود، به همین زنان در ماه‌های ابتدایی با این مشکل مواجه هستند. بسیاری از پزشکان تغذیه و متخصص زنان برای مهار این مشکل رژیم غذایی خاصی را به مادران پیشنهاد می‌کنند. این رژیم می‌تواند شامل نوشیدن آب و مایعات بیشتر در طی روز و استفاده سبزیجات و فیبر باشد.

خستگی

احساس خستگی معمولا در چند هفته اولیه بارداری ظاهر می‌شود و ممکن است در هفته‌های ششم تا هشتم بارداری به اوج خود برسد. با پیشرفت بارداری این عارضه به تدریج از بین می‌برد، با این حال بسیاری از زنان تا پایان بارداری با آن مواجه هستند. علت آن نیز به افزایش هورمون‌هایی مانند پروژسترون و استروژن مربوط است و منجر به کاهش سطح انرژی و خواب‌آلودگی در زنان می‌شود.

آیا توقف سیکل ماهانه از علائم قطعی بارداری است؟

تاخیر عادت ماهانه از مهم‌ترین علائم بارداری در روزهای ابتدایی است، با این حال برای تایید بارداری به آزمایش خون نیاز دارید. زیرا علاوه‌بر بارداری عوامل دیگری نیز می‌توانند منجر به توقف یا تاخیر سیکل پریودی شوند. برای مثال بیماری‌هایی مانند سندرم تخمدان پلی‌کیستیک زمینه را برای سیکل‌های پریودی نامنظم و حتی طولانی‌مدت فراهم می‌کنند. همچنین برخی بیماری‌های زمینه‌ای و داروهای مصرفی نیز می‌توانند باعث آن شوند. برای مثال داروهایی که برای درمان بیماری‌های روماتولوژی هستند، می‌توانند بر سطح هورمون‌های زنان تاثیرگذار باشند و منجر به توقف سیکل ماهانه شوند. این زنان برای بارداری سالم و ایمن علاوه بر دکتر متخصص زنان به کمک پروفسور روماتولوژی تهران نیز نیاز دارند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *