وقتی یک نوزاد به خانواده اضافه میشود، ممکن است استرسهای جدیدی برای مادر و پدر به وجود آید. بسیاری از افراد فکر میکنند که سفر با نوزاد به سبب مسائلی مانند پیچیدگیها و نگرانیها غیرممکن است. اما اگر تازه فرزندتان به دنیا آمده است، ما در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که سفر با هواپیما با نوزاد ممکن است و به هیچ وجه به اندازهای سخت نیست. اگر شما هم نگران سفر با هواپیما و نوزاد خود هستید، فقط کافی است تا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
زمان مناسب برای سفر با نوزادان
بیشتر خطوط هوایی در سراسر جهان بر اساس قوانین خود، اجازه سفر هوایی برای نوزادانی که کمتر از ده روز سن دارند را نمیدهند. اما جدا از قوانین، اگر میخواهید بدانید که از چه زمانی نوزاد میتواند با هواپیما سفر کند، نظر اکثر متخصصان اطفال این است که بهتر است نوزادان تا قبل از یک ماه و نیم از سفر هوایی خودداری کنند. پزشکان با توجه به چگونگی ازدحام در کابین هواپیما و وجود میکروبهای فراوان و آسیب پذیری بیشتر نوزادان در برابر بیماری، توصیه میکنند که تا چند ماهی صبر کنید تا نوزاد تجربه اولین سفر با هواپیما را داشته باشد. همچنین، مادر نوزاد پس از زایمان نیاز به تقویت و استراحت بیشتری دارد، بنابراین اگر سفر ضروری نیست، بهتر است در بازه زمانی تولد نوزاد تا سه الی چهار ماهگی صبر کنید. بی شک، سفر با هواپیما با نوزاد چهار ماهه نسبت به نوزاد یک ماهه و کمتر، سادهتر و آسانتر خواهد بود.
باید ها و نباید های سفر هوایی با نوزاد
در این مقاله، نگاهی به آن چه که برای سفر هوایی با نوزاد نیاز دارید و کارهایی که باید قبل و حین سفر انجام دهید، خواهیم داشت.
خرید بلیط هواپیما
در هنگام رزرو بلیط هواپیما، حتماً اعلام کنید که قصد سفر هوایی با نوزاد را دارید. این اقدام نه تنها بر روی قیمت بلیط تأثیر میگذارد، بلکه اگر امکان انتخاب صندلی ویژه برای شما وجود نداشته باشد، ایرلاین سعی خواهد کرد صندلی راحتتری را به شما اختصاص دهد، بهطور ایدهآل نزدیک سرویس بهداشتی، تا شما بتوانید به راحتی نیازهای شستشوی نوزاد خود را انجام دهید.
زودتر به فرودگاه بروید
در صورتی که قصد سفر با نوزاد را دارید، توصیه میشود حداقل یک ساعت زودتر از زمان معمول به فرودگاه رسیدگی کنید. این اقدام به شما اجازه میدهد در صورت بروز مشکلی مانند تعویض پوشک، با آرامش کامل و به مدت کافی اقدام به تعویض پوشک نوزادتان کنید. همچنین، اگر نگران شیر دادن به نوزادتان در فرودگاه هستید، باید بگویم که بسیاری از فرودگاهها اتاقی به نام “مادر و کودک” دارند که شما میتوانید در آنجا با آرامش کامل نیازهای نوزادتان را برطرف کنید.
وسایل مورد نیاز برای طول سفر
در طول سفر با نوزاد، وسایل ضروری از جمله یک دست لباس، پوشک، شیشه شیر، آب معدنی، پستانک، دستمال مرطوب، پد تعویض پوشک، کرم، پتوی سبک، شیر خشک و آب جوشیده لازم است. این وسایل را در یک ساک دستی با زیپ به کابین هواپیما ببرید. هنگام سوار شدن به هواپیما، شما مجاز به حمل ۱۰۰ میلی لیتر شیر یا مواد مغذی مانند سرلاک در کابین هواپیما هستید. لطفاً به یاد داشته باشید که به منظور ایمنی پرواز، ماموران بازرسی ممکن است مایعاتی که در حال حمل آنها هستید را بررسی کنند، اما این بررسی زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.
شیر دادن به نوزاد قبل از پرواز
قبل از پرواز، حتماً به نوزاد خود شیر دهید و آروغش را بهخوبی بگیرید. در طول سفر هوایی، تا جایی که امکان دارد، از شیر دادن به نوزادتان خودداری کنید، زیرا تکانهای هواپیما میتواند هوا همراه با شیر بیشتری به معده نوزاد وارد شود و باعث درد معده شود. در هنگام بلند شدن و نشستن هواپیما، سعی کنید به نوزاد شیر یا پستانک بدهید تا از گرفتگی گوش نوزاد جلوگیری کنید.
تعویض پوشک
قبل از پرواز و در فرودگاه، توصیه میشود پوشک نوزاد را تعویض کنید. این اقدام نهتنها باعث آسایش شما میشود بلکه از توقفهای مکرر در راهروی هواپیما در طول پرواز جلوگیری میکند.
جلوگیری از گرفتن گوش نوزاد
در هنگام پرواز و تغییر ارتفاع، گوش افراد دچار گرفتگی میشود. این موضوع بیشتر در بزرگسالان بدون درد رخ میدهد، اما در نوزادان به دلیل تنگی مجرای گوش، ممکن است با درد همراه باشد. برای جلوگیری از گرفتگی گوش در هنگام صعود و فرود هواپیما، به نوزاد شیر یا پستانک دهید. این کار باعث انجام عمل بلع و باز شدن مجرای گوش میشود. قبل از پرواز، بهتر است با پزشک مشورت کنید و در صورت توصیه، از قطرههای جلوگیری از درد گوش استفاده کنید. همچنین، استفاده از محافظ گوش برای نوزاد میتواند از گرفتگی گوش جلوگیری کند. شما میتوانید این نوع محافظ گوش را از داروخانهها و فروشگاههای فرودگاه تهیه کنید.
نکات ایمنی سفر هوایی با نوزادان
در صورت نگه داشتن نوزاد روی پای خود، از مهماندار خواهش کنید که کمربند ایمنی نوزاد را برایتان فراهم کند.
اگر نوزاد بر روی پای شما است، در حین سفر از خوردن و آشامیدن اجتناب کنید.
در سفرهای خارجی، پاسپورت نوزاد برای خروج از کشور ضروری است.
سعی کنید بر روی صندلی خود وسیلهای قرار ندهید تا در صورت تکان هواپیما به نوزاد آسیبی وارد نشود.
کالسکه کودک را قبل از سفر با نام و شماره تماس خود علامتگذاری کنید.
اگر صندلی جداگانه برای نوزاد رزرو کردهاید، سعی کنید صندلی سمت باله هواپیما باشد.
هنگام پیاده شدن از هواپیما، منتظر بمانید تا سایر مسافران خروج کنند و با آرامش از هواپیما خارج شوید.
قبل از سفر، به پزشک نوزادتان مراجعه کنید و جزئیات سفر را با او در میان بگذارید تا در صورت لزوم داروهای مناسب تجویز کند.
نظرات کاربران