0

دوست خیالی کودک و چرا بعضی از کودکان دوستان خیالی دارند؟

دوست خیالی کودک
بازدید 214

دوستان خیالی کودکان نشانگر رشد سالم و خلاقیت فعال تخیل آنها هستند. این دوستان خیالی یک روش عالی برای بیان احساسات و یک همنوع برای تمرین مهارت‌های اجتماعی کودکان می‌باشند. به طور کلی، بیشتر کودکان دو نفر دوست خیالی دارند، بنابراین احتمالاً در مراحل رشد و توسعه، فرزند شما نیز یک دوست خیالی خواهد داشت.

دوستان خیالی چه کسانی هستند؟

دوستان خیالی، افرادی هستند که کودک شما در تخیل خود با آنها ارتباط برقرار می‌کند. این دوستان خیالی می‌توانند در هر شکل و اندازه‌ای باشند. آنها می‌توانند شخصیت‌هایی از دنیای داستان‌ها، شخصیت‌هایی که کودک شما قبلاً می‌شناخته است، یا حتی اسباب‌بازی‌ها باشند. همچنین، می‌توانند کاملاً از تصورات خود کودک شما بدست آیند.

این دوستان خیالی ممکن است همیشه در کنار کودک باشند یا در زمان‌های خاصی ظاهر و محو شوند. آنها ممکن است فقط در نقاط خاصی از خانه، مانند گوشه‌ای در اتاق کودک یا در آشپزخانه حضور داشته باشند. همچنین، ممکن است بدون هیچ دلیل مشخصی برای یک مدتی ناپدید شوند و سپس دوباره در دنیای تخیل کودک بازگردند.

سن دوست خیالی کودک چند سالگی است؟

دوستان خیالی معمولاً زمانی که کودک حدود دو و نیم سال سن دارد، به وجود می‌آیند. به طور کلی، کودکان بازی با دوستان خیالی خود را زمانی که با چیز جدیدی مواجه می‌شوند یا به مکان جدیدی می‌روند، متوقف می‌کنند و معمولاً پس از گذشت چند ماه، از تصورات کودک خارج می‌شوند. با این حال، ممکن است یکی از شخصیت‌های زندگی کودکان تا سن سه سالگی باقی بماند.

دلیل دوست خیالی کودکان چیست و چرا بعضی از کودکان دوستان خیالی دارند؟

دوست خیالی کودک می‌تواند شخصی باشد که:

  • به صحبت‌های کودک گوش می‌دهد و از او حمایت می‌کند.
  • با کودک بازی می‌کند.
  • کارهایی انجام می‌دهد که کودک توانایی انجام آنها را ندارد.
  • به طور خاص فقط به آن کودک تعلق دارد.
  • کارهای اشتباه کودک را قضاوت نمی‌کند و کودک را مقصر نمی‌داند.

روشی که کودکان با دوستان خیالی بازی می‌کنند یا درباره آنها صحبت می‌کنند، می‌تواند بسیاری از احساسات کودکان را به شما نشان دهد. دوستان خیالی به شما کمک می‌کنند تا دنیای درونی کودک شما را درک کنید و بفهمید که کودک علاقه‌مند به چه چیزهایی است و از چه چیزهایی نفرت دارد و در کل سلیقه او را بشناسید.

کودکانی که دوستان خیالی دارند، ممکن است نسبت به کودکان دیگر اجتماعی‌تر و خونگرم‌تر باشند و ممکن است در بازی با کودکان دیگر همدلی بیشتری نشان دهند. همچنین، در بزرگسالی ممکن است به نیازهای اطرافیان توجه بیشتری نشان دهند.

چگونه مسائل مربوط به دوستان خیالی را مدیریت کنیم؟

می توانید از راه های زیر کمک بگیرید:

انجام دادن برخی کارها برای این دوست خیالی

ممکن است کودکتان از شما بخواهد که کارهایی مانند در نگه داشتن، درست کردن یک میان وعده، یا حتی مرتب کردن تخت را برای دوست خیالی‌اش انجام دهید. به جای اینکه شما این کارها را انجام دهید، بهتر است از فرزندتان بخواهید تا او خودش این کارها را برای دوست خیالیش انجام دهد. به عنوان مثال، هنگام غذا خوردن، یک صندلی را برای دوست خیالی او در نظر بگیرید. با انجام این کار، کودک متوجه می‌شود که شما دوست خیالی او را پذیرفته اید و همچنین فرصتی برای تقویت مهارت‌های کودکتان در اختیارش قرار می‌دهید.

گفتگو با دوست خیالی کودک

بعضی از کودکان اصرار دارند که با دوست خیالی‌شان معاشرت کنید. به عنوان مثال، کودکان دوست دارند به جای صحبت مستقیم با خودشان، با دوست خیالی‌شان صحبت کنید و نظرشان را در مورد هر چیزی بپرسید. اگر این کار بیش از حد خسته‌کننده شد، بهتر است به طور واضح به کودکتان بگویید که من می‌خواهم نظر تو را در این مورد بدانم، نه دوست خیالی‌ات.

مقصر دانستن دوست خیالی

گاهی اوقات کودک ممکن است حرفی بزند یا کاری انجام دهد که نباید انجام می‌داد، و او ممکن است دوست خیالی‌اش را مقصر این اقدامات ببیند. در این نوع مواقع، بهتر است به طور کاملاً جدی به کودکتان بگویید که دوست خیالی نمی‌تواند این کار را انجام دهد و به آرامی از او بخواهید که اگر مثلاً جایی را کثیف کرده، خودش آن جا را تمیز کند.

چه زمانی ممکن است دوستان خیالی باعث به وجود آمدن مشکل شوند؟

در تعداد بسیار کمی از کودکان، داشتن دوست خیالی ممکن است نشانه‌ای از وجود یک مشکل باشد. اگر شما فکر می‌کنید که داشتن دوست خیالی برای کودکتان نگران‌کننده است، به عنوان مثال اگر پس از یک ضربه یا تصادف دوست خیالی ظاهر شده و یا اگر این دوست خیالی بسیار بدجنس است و کارهای خطرناکی انجام می‌دهد، توصیه می‌شود به سرعت با یک پزشک یا روانشناس مشورت کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *