رئیس انجمن تغذیه ایران، تأکید کرد که در شش ماه اول پس از زایمان، هیچ نیازی به رژیم و کاهش وزن نیست و در این دوره، وظیفه اصلی مادر، تغذیه فرزند خود با شیر مادر است. اما، پس از گذشت شش ماه و زمانی که کودک دوران شیرخوارگی را به پایان میرساند و تحرک بدنی آن به دو برابر افزایش مییابد و وزن کودک نیز افزایش مییابد، همچنین زمانی که غذای کمکی به کودک معرفی میشود، مادر میتواند به کاهش وزن خود اقدام کند.
مصرف داروها به منظور کاهش وزن و چربی سوزی خطرناک است. در واقع، مفهوم چربی سوزی در واقعیت وجود ندارد. اگرچه بعضی اوقات به اشتباه ممکن است از اصطلاح چربی سوزی استفاده شود، اما در واقعیت داروها قادرند تا حدود 30 درصد از جذب چربی را مهار کنند. این چربیهای غیر هضم شده توسط مدفوع از بدن دفع میشوند و در برخی موارد مانند اسهال، ممکن است باعث عوارض شدید در معده شود که در این صورت ممکن است مادر با درد شدید مواجه شود.
به گفته رئیس انجمن تغذیه ایران، راهکارهایی مانند شیردهی، جلوگیری از هله هوله و کنترل زیادهخوری میتواند به کاهش وزنی که در دوران بارداری افزوده میشود، کمک کند. او تأکید کرد که اگر شرایط پس از زایمان مناسب باشند، رژیم غذایی مادران باید با سن، وزن، شرایط اقتصادی و سلامتی آنها سازگار باشد. به علاوه، این رژیم باید تمامی نیازهای مادر شیرده را که بیشتر از دوران بارداری است، شامل مواد معدنی، ویتامینها، اسیدهای آمینه ضروری، آنتیاکسیدانها و فیبرها برآورده کند. به این معنی که تنوع، تعادل و تناسب در رژیم غذایی رعایت شود. همچنین، برای جلوگیری از کاهش حجم شیردهی مادر، کودک باید به طور کامل از شیر مادر تغذیه شود تا شیردهی به اندازه کافی بالا برود و نیازهای کودک تأمین شود.
نظرات کاربران