ترک خوردگی نوک سینه و آسیب دیدن آن در روزهای ابتدایی و همراه شدن درد هنگام شیردهی ممکن است برخی از مادران را از ارائه شیر به فرزندشان پشیمان کند. ترک خوردگی نوک سینه یک مسئله ناخوشایند است و اگر با این مشکل مواجه هستید، به جای اینکه از ارائه شیر به صورت بطری خودداری کنید، ما توصیههای ساده زیر را برای کاهش این درد به شما میدهیم.
استفاده از حوله تمیز
مطمئناً شما هم شنیدهاید که با استفاده از شیری که از سینه خود بیرون میآید میتوانید زخم نوک سینه را بهبود بخشید. این توصیه در برخی موارد ممکن است موثر باشد، اما باید بدانید که در روزهای ابتدایی شیردهی، اجرای این توصیه میتواند زخم و التهاب نوک سینه را تشدید کند. برای کاهش زخم و سوزش در روزهای اول، میتوانید از یک حوله تمیز به عنوان کمک استفاده کنید و بلافاصله بعد از هر بار شیردهی، با این حوله تمیز و نرم، به آرامی و با دقت اطراف نوک سینه را خشک کنید.
توجه داشته باشید که خستگی و خواب آلودگی شما نباید باعث کشیدن حوله با فشار یا سرعت بر روی نوک آسیب دیده سینه شود. خشک کردن این قسمت بعد از هر بار شیردهی، احتمال عفونت در این ناحیه را کاهش میدهد و جلوی تجربه شیردهی دردناک را میگیرد.
کره درمانی کنید
در این ماهها، به جای فکر مبارزه سنتی با زخم و ترک سینه، میتوانید از داروخانه یا فروشگاههای معتبر لوازم بهداشتی یک بسته کره ترمیم کننده نوک سینه تهیه کنید. این محصول میتواند نوک سینه شما را نرم نگه دارد و احتمال ترک خوردن یا آسیب دیدن آن را کاهش دهد. این کرههای گیاهی برای سلامت نوزاد شما مضر نیستند و نیازی نیست قبل از هر بار شیردهی، سینه خود را بشویید.
پد سینهتان را عوض کنید
ممکن است ترک خوردگی سینه شما ناشی از واکنش آلرژیک به پد سینهای باشد که استفاده میکنید. اگر روشهای دیگر را امتحان کردهاید و نتیجه مطلوبی نداشتید، بهتر است در نظر داشته باشید که جنس پد را تغییر دهید.
وقت خرید سینهبند دست و دلباز باشید
استفاده از سینهبند شیردهی ممکن است تنها برای چند ماه باشد، اما اعتقاد داشته باشید که سرمایهگذاری در خرید بهترین نوع آن به نفع شماست. انتخاب سوتینهایی با پارچههای با کیفیت و ضد حساسیت، بدون فنر و باعث افتادگی سینهها نشوند. همچنین، این سوتینها احتمال ایجاد زخم و ترک در نوک سینه را کاهش میدهند.
سر نوزاد را در حالت مناسب نگهدارید
قرار دادن نوک سینه به شیوه نامناسب در دهان نوزاد میتواند زمینهای را برای ترک خوردن آن فراهم کند. سعی کنید تمام هاله رنگی دور نوک سینه را در دهان نوزاد قرار داده و فقط از یک جهت سینه را وارد دهان او کنید.
ناامید نشوید
زخمهای نوک سینه شما در روزهای ابتدایی، ارتباط چندانی با فعالیت شیردهی یا عدم شیردهی ندارند. بنابراین، برای رفع درد و آزردگی این منطقه، نگرانی درباره شیردهی را از ذهن خود دور کنید. با رعایت توصیههای داده شده و استفاده از محصولات مراقبتی مناسب، در عرض چند روز، دائماً از درد و زخمها رهایی خواهید یافت. پس به بدن خود فرصتی بدهید.
نظرات کاربران