شیر تازه به طور دقیق همان چیزی است که به نظر میرسد و شیر تازه پمپاژ شده در اوج تازگی، حاوی مواد مغذی و آنتیبادیهای معمول شیر مادر است. اگر شیر به درستی در یخچال یا فریزر نگهداری شده باشد، بدون حاوی باکتری است و به سلامتی کودک شما تهدیدی نمیشود. شما میتوانید به تغذیه کودک خود اطمینان حاصل کنید، اما برخی از مزایای آن ممکن است به دلیل عدم “تازگی” آن، کاهش یابد.
عواملی که بر مدت ذخیرهسازی شیر تأثیر میگذارند چیست؟
دو عامل اصلی بر مدت زمانی که میتوانید شیر را به طور مؤثر نگهداری کنید تاثیر میگذارد: دما و ظروف نگهداری. شیر باید در پشت یخچال نگهداری شود، به این معنا که در مکانی که دما سردتر و پایدارتر است و کمتر تحت تاثیر باز و بسته شدن درها قرار میگیرد. معمولاً شیری که در یخچال نگهداری میشود، تا شش ماه ماندگاری دارد. اگر یک فریزر مستقل دارید (معمولاً به عنوان “فریزر عمیق” یا “فریزر صندوقی” شناخته میشود)، میتوانید شیر را تا 12 ماه بدون فاسد شدن به دلیل دمای سردتر و پایدارتر آن نگه دارید.
طعم شیر مادر چیست؟
از آنجایی که بو و طعم بسیار نزدیک به هم مرتبط هستند، همان عواملی که بر بوی شیر شما تأثیر میگذارند، ممکن است بر طعم آن نیز تأثیر بگذارند. یکی از عوامل مهم، رژیم غذایی مادر است. طعمهای قوی، به ویژه طعمهای «ادویهای» یا ادویههای تند، ممکن است شیر مادر را طعم دهند. شیر مادر میتواند در مجموعهای از رنگها موجود باشد، از جمله:
- رنگ زرد
- مایل به سفید
- آبی رنگ
- کمی نارنجی
نشانههای فاسد شدن شیر مادر را چگونه تشخیص دهیم؟
در زیر به نشانه های فاسد شدن شیر مادر اشاره شده است:
شیر را با دقت ببینید:
شیر مادر پس از پمپاژ به طور طبیعی جدا میشود و چربی آن به بالا میروید در حالی که قسمت آبکی آن به پایین میآید. وقتی شیر هنوز سالم است، با چرخش ملایم شیشه، به راحتی مخلوط میشود. اما اگر بعد از تلاش برای مخلوط کردن مجدد شیر مادر، جدا باقی ماند یا تکههایی در آن شناور شد، احتمالاً شیر خراب شده است.
شیر را بو کنید:
در صورت نگهداری شیر مادر در یخچال یا در دمای اتاق، “تست بوییدن” میتواند روشی قابل اعتماد برای تشخیص اینکه آیا شیر مادر شما خراب شده است یا خیر، باشد. برای انجام این تست، مقدار کمی از شیر مادر را به مدت پنج روز منجمد کنید و سپس آن را ذوب کرده و بو کنید. با توجه به بازه زمانی کوتاه، میتوانید اطمینان حاصل کنید که شیر مادر شما ترش نشده است. اگر بوی ترشی حس کنید، میتوانید بفهمید که شیر مادر پس از انجماد این بو را به خود میگیرد، اما باز هم برای کودک شما بیخطر است.
شیر را بچشید:
اگر شیر خود را در یخچال نگهداری میکنید و طعم آن ترش است، احتمالاً خراب شده است و نباید آن را به کودک خود بدهید. در مورد شیر منجمد، مراحل بالا را مشاهده کنید تا مشخص شود که آیا شیر شما به دلیل لیپاز بالا در هنگام انجماد، طعم ترش (اما بیخطر) به خود میگیرد یا خیر.
جمع بندی:
پیروی از راهنماییهای مناسب برای نگهداری و درک تفاوتهای ظاهری بو و طعم شیر مادر، میتواند از ریسک دادن شیر ناسالم به نوزاد جلوگیری کند. شما باید اطمینان حاصل کنید که شیری که به نوزادتان میدهید، او را بیمار نمیکند.
نظرات کاربران