بیرون بردن نوزاد زیر سه ماهگی برای برخی از مادران، تجربهای هیجانانگیز است. آنها دوست دارند به دیگران نشان دهند چه مدل بچهای دارند. با این حال، این کار باید با دقت و احتیاط انجام شود. اگر نوزاد شما سه ماهگی را گذشت و بهبود کامل یافت، میتوانید با آسایش آن را بیرون ببرید و به هر جایی که میخواهید ببرید. با این حال، باید مراقبت کنید که نوزاد مریض نشود.
بیرون بردن نوزاد بعد از چهله در فرهنگ ایرانیها
برخی از افراد در فرهنگ ما ایرانیها، بیرون بردن نوزاد از خانه یکی از مسائلی است که برخی از آن پشتیبانی میکنند و برخی دیگر کاملاً مخالف هستند. در گذشته، گفته میشد که نوزاد تا چند ماه از خانه خارج نشود، زیرا ممکن است مریض شود یا چشمش بزنند. این تصور یک باور کاملاً بیپایه و بیاساس بود که هنوز هم برخی از والدین به آن اعتقاد دارند. شاید با بررسی مسئله از دیدگاه دیگری، متوجه شویم که این ادعا تا چه حدی درست است و چقدر ممکن است غلط باشد.
مفهوم چهل روزگی نوزاد یا گذشتن نوزاد از چهل روزگیش، یکی از مواردی است که ممکن است در طول زندگی خود بارها شنیده باشید. در گذشته، معتقد بودند که نوزادی که هنوز 40 روزه نشده، نباید بیرون برده شود و نباید اجازه داده شود چشمان آدمهای غریبه به او بیفتد. اما این باور، از نظر علمی هنوز تأیید نشده است و بیشتر شبیه به یک خرافه است.
بعد از 3 تا 4 روز از تولد نوزاد، میتوان آن را بیرون برد. هیچ ممنوعیت پزشکی یا علمی برای این اقدام وجود ندارد، اما باید به خاطر داشته باشید که در هفتههای اول زادگاه، نوزاد شما بسیار آسیبپذیر است. پوست او در زمان تولد بسیار نازک و نرم است و ممکن است به آسانی تحت تأثیر سرما، گرما و آلودگی قرار گیرد و بیمار شود. با این حال، ممکن است در برخی موارد، مادر مجبور به بیرون بردن نوزاد شود، مثلاً در صورت بروز مشکل یا بیماری که نیاز به مراجعه به پزشک دارد. در این موارد، بیرون بردن نوزاد به مطب پزشک مشکلی ندارد. با این حال، برای تفریح و شرکت در مهمانیها، بهتر است حداقل یک یا دو هفته صبر کنید و سپس نوزاد خود را بیرون ببرید.
چرا نباید بچه زیر 3 ماه رو بیرون برد؟
بیرون بردن نوزاد زیر 3 ماه، هیچ مانعی ندارد و شما میتوانید بچهتان را به راحتی بیرون ببرید. برخی افراد معتقدند که پس از 40 روزگی، تغییراتی در نوزاد رخ میدهد که میتوانند آن را برون ببرند و گردش دهند، اما زیر 40 روزگی این کار خطرناک است. اما اگر این موضوع را از دیدگاه پزشکی مدرن بررسی کنیم، میبینیم که این ادعا تا حدی درست است ولی در برخی موارد نادر ممکن است غلط باشد. تقریباً 3 ماه زمان میبرد تا سیستم ایمنی بدن نوزاد قوی شود. پس از این 3 ماه، میتوانید با اطمینان بیشتر، نوزاد خود را به هر جایی ببرید و وقت بیشتری را با او در فضای باز بگذرانید. اما در زیر 40 روزگی، باید با محدودیت و با مراقبت دقیق، نوزاد را بیرون ببرید.
- اگر برای بیرون بردن نوزاد، شرایط و آمادگی لازم را فراهم کنید، هیچ مشکلی وجود ندارد که او را زیر 3 ماهگی ببرید بیرون. در اینجا برخی نکات را برای شما توضیح میدهیم:
- تلاش کنید نوزاد خود را به خوبی پوشانید، به ویژه در فصلهای پاییز، زمستان و حتی بهار. به این دلیل که پوست او بسیار نازک است و به سرعت سرما میخورد.
- نوزاد خود را به حدی لباس نپوشانید که اذیت شود و عرق کند. این کار منجر به سرماخوردگی او میشود.
- در زیر 3 ماهگی، بیرون بردن نوزاد را محدود کنید، به این معنی که زیاد در فضای باز به او اجازه ندهید.
- اگر هوا آلوده است یا بسیار گرم یا سرد، به هیچ عنوان نوزاد را بیرون نبرید.
- او را به جاهای بسیار شلوغ یا بسیار ساکت نبرید. به او اجازه دهید همه چیز را ببیند و حس کند. نه در محیط شلوغ و نه در محیط خیلی ساکت.
با رعایت این نکات، میتوانید نوزاد خود را به همراه ببرید و لذت بیرون بودن را با او تجربه کنید.
میشه نوزاد رو شب ها بیرون برد؟
بردن نوزاد بیرون در شب، همانند روز، ممکن است و هیچ تفاوت قابل توجهی نداشته باشد. اما برای انجام این کار، باید به نکات زیر توجه کنید:
- در شبهای سرد پاییز و زمستان، به هیچ عنوان نوزاد را بیرون نبرید. حتی اگر او را به خوبی لباس بپوشانید، ممکن است نتوانید صورت او را کامل پوشانید و احتمال سرماخوردگی او وجود دارد.
- بردن نوزاد در شب، توجیه خاصی ندارد زیرا نوزاد تا دو تا سه ماه اول به نور و صدا واکنش نشان میدهد. شب برای او به اندازهای جذاب نیست.
- بیرون بردن نوزاد، عملی بسیار خوبی است که میتواند به روح و روان او آرامش ببخشد. اما باید از باورهای خرافی بیش از حد پرهیز کرده و به خواستههای علمی توجه داشته باشید تا به سلامتی نوزادتان آسیب نرسد.
با رعایت این نکات، میتوانید به نوزاد خود برون بردید و از این تجربه زیبا لذت ببرید، هم در روز و هم در شب.
نظرات کاربران