0

مهم‌ترین ماه‌های بارداری

خانم باردار با لباس سفید و کفش کودک در دستش
بازدید 55

یک بارداری طبیعی حدود 40 هفته، یا به عبارت دیگر تقریباً 9 ماه طول می‌کشد. هر یک از این ماه‌های بارداری از جنبه‌های مختلفی مهم هستند. پزشکان و متخصصان زنان و زایمان، 9 ماه بارداری را به سه مرحله اصلی تقسیم کرده‌اند: مرحله اول که شامل سه ماه اول بارداری است، مرحله دوم که مربوط به سه ماه دوم است و مرحله سوم که به سه ماه سوم بارداری اختصاص دارد. در هر یک از این سه مرحله، جنین تغییرات چشمگیری را تجربه می‌کند.

مهم ترین ماه های بارداری

در بارداری، سه مرحله اصلی وجود دارد که هر یک از آن‌ها از جهاتی مهم محسوب می‌شوند. در این بخش، به بررسی مهم‌ترین ماه‌های بارداری می‌پردازیم.

سه ماهه اول

در این مرحله، خانم‌های باردار متوجه حاملگی خود می‌شوند. تغییرات اولیه بارداری در این سه ماه اتفاق می‌افتد. اولین نشانه بارداری، توقف قاعدگی است. خانم‌های باردار در این دوره، تغییرات هورمونی زیادی را تجربه می‌کنند که بر جسم و روان آن‌ها تأثیر می‌گذارد. حساسیت پستان‌ها، خستگی زیاد، تهوع صبحگاهی، سردرد، یبوست و تغییر در اشتها از جمله علائم مهم این مرحله هستند.

هفته چهارم سه ماهه اول

در هفته چهارم از سه‌ماهه اول بارداری، سیستم عصبی جنین که از اصلی‌ترین بخش‌های بدن محسوب می‌شود، شکل می‌گیرد. همچنین در این هفته، سلول‌های قلب جنین شروع به شکل‌گیری می‌کنند و طول جنین کمتر از یک سانتی‌متر است.

هفته هشتم از سه ماهه اول

در هفته هشتم از سه‌ماهه اول بارداری (هفته آخر دو‌ماهگی)، تمام اندام‌های جنین شروع به رشد می‌کنند و تپش قلب جنین آغاز می‌شود. در این هفته، انگشت‌های پا و دست جنین به صورت کامل رشد می‌کنند و اندام‌های جنسی جنین نیز شروع به رشد می‌کنند. همچنین در این هفته، بند ناف جنین به وضوح قابل مشاهده است و طول جنین حدود 2.5 سانتی‌متر و وزن آن حدود 10 گرم است.

سه ماهه دوم بارداری

در ادامه سخنان شما، می توان گفت که سه‌ماهه دوم بارداری نیز جزو مهم‌ترین دوره‌های این فرآیند بشمار می‌آید. در این بازه زمانی، بسیاری از عوارض دوره اول کمرنگ تر می‌شوند و مادران باردار نسبت به آن دوره از راحتی بیشتری برخوردار هستند.

برآمدگی شکم و احساس حرکات جنین یکی از برجسته‌ترین تغییرات ظاهری در این ماه‌ها است. همچنین کشیدگی پوست در ناحیه شکم و سینه ها، تیره شدن نوک پستان ها و احساس خارش در کف دست و پا از دیگر تحولات فیزیکی قابل مشاهده در سه‌ماهه دوم بارداری هستند.

در مجموع، هر سه ماهه بارداری از اهمیت حیاتی برخوردار است و مادران باردار باید در طول این 9 ماه ، مراقبت و توجه ویژه ای به سلامت جنین خود داشته باشند تا از بروز هرگونه مشکل پیشگیری شود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *