0

مزایا و معایب مهدکودک‌ چیست؟

مزایا و معایب مهد کودک
بازدید 177

بعضی از والدین، به ویژه مادران، با استخدام یک پرستار بچه موافق نیستند یا ترجیح می‌دهند کودک خود را برای مراقبت و نگهداری به اقوام یا دوستان خود بسپارند. در چنین مواقعی، یک راه‌حل بهتر یا یکی از گزینه‌های مناسب می‌تواند پیدا کردن یک مهدکودک باشد. در ادامه می‌توانید با مزایا و معایب این گزینه آشنا شوید.

مزیت های مهد برای کودکان

وجود ساختار نظم‌مند: بسیاری از والدین، به دلیل وجود یک ساختار رسمی و منظم، مهدکودک را ترجیح می‌دهند. در این محیط، بسیاری از مهدکودک‌ها به منظور دریافت مجوز مورد بازرسی قرار می‌گیرند و عملکرد مراقبان به طور مداوم نظارت می‌شود. همچنین، بیشتر کلاس‌ها بیش از یک مراقب دارند و یک مدیر تمامی فعالیت‌های مهدکودک را نظارت می‌کند.

عدم نگرانی درباره رفتار پرستار بچه: حضور یک پرستار بچه، برای تمامی مادران به طور معمول، یک حس نگرانی ایجاد می‌کند. آنها مدام درگیر بررسی و نظارت بر رفتار پرستار هستند که این امر از جنبه‌ای غریزی مادرانه نشأت می‌گیرد. همچنین، آنها می‌دانند که مراقبت از یک کودک می‌تواند خسته‌کننده و مستلزم استرس باشد، همچنین استرس‌زا برای پرستاران بچه نیز است. بنابراین، برخی از مادران تصمیم می‌گیرند به جای نگرانی از رفتار پرستار در زمانهایی که کودک ناظر نیست، انتخاب کودک‌گردان یا مهدکودک را در نظر بگیرند.

وجود قوانین مشخص: مهدکودک‌ها دارای قوانین شفاف و روشنی برای والدین هستند. به عنوان مثال، زمانی مشخص برای حضور و رفتن کودک به مهدکودک تعیین شده است. این به شما امکان می‌دهد به دقت بدانید کی باید حاضر شوید و چه انتظاری از شما وجود دارد. همچنین، هزینه مهدکودک معمولاً کمتر از استفاده از پرستار بچه است. به اضافه اینکه، والدین فرصتی دارند که با والدین دیگری نیز آشنا شوند.

تحصیلات و مهارت‌های مراقبان: اکثر کارکنان مهدکودک‌ها دارای تحصیلات و آموزش مرتبط با حوزهٔ تربیت و پرورش کودکان هستند. به همین دلیل، آنها مفاهیم رشد و توسعهٔ کودکان را به خوبی درک کرده و می‌دانند که از نظر رشدی چه انتظاراتی از کودک شما وجود دارد. آنها قادرند با توجه به این آگاهی، مهارت‌های رشدی کودک را تشویق و تقویت کنند. اگر مهدکودکی که در نظر دارید، مربیانی با آگاهی و مهارت کافی ندارد، بهتر است تصمیم خود را مورد بازنگری قرار دهید.

معایب مهد برای کودکان

محدودیت زمان ورود و خروج: یکی از محدودیت‌های مهدکودک، وابستگی شما به ساعت ورود و خروج مهد است و هر تأخیر در برداشت کودکتان مشکلاتی را برای شما و مهدکودک ایجاد خواهد کرد.

ضرورت برنامه دوم: هنگامی که مهدکودک بسته است، ممکن است شما به دنبال یافتن یک مراقب جایگزین باشید و در صورت بیماری کودکتان، مجبور به ماندن در خانه باشید.

شک و عدم اعتماد والدین: کودکان، به ویژه کودکان شیرخوار، برای رشد و توسعه به عشق و توجه فراوان نیاز دارند. والدین می‌دانند که مراقبت از دو یا سه کودک، حتی مراقبت از یک کودک هم بسیار سخت است و این باعث می‌شود برخی والدین تردید داشته باشند که یک مربی قادر به مراقبت از بیش از چند کودک در طول روز باشد.

تقسیم توجه بین کودکان: در یک مهدکودک، احتمال کمتری وجود دارد که کودک شما مراقبت شخصی دریافت کند، به طوری که در صورت استفاده از پرستار یا مراقبت در خانه، این مسئله بسیار طبیعی تر است.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *