0

لتارژی در کودک و نوزاد چیست؟

لتارژی در کودک و نوزاد چیست؟
بازدید 162

گاهی والدین متوجه می‌شوند که کودکشان به طور ناگهانی احساس خستگی، بی‌حالی، خواب‌آلودگی و کاهش تمرکز می‌کند، در حالی که این کودک قبلاً اغلب پرانرژی و شاد بوده است. این علائم ممکن است نشانه‌ای از وضعیتی به نام “لتارژی” باشند.

لتارژی شامل نشانه‌های مختلفی است که شامل خستگی مداوم و کاهش فعالیت بدنی می‌شود. کودک ممکن است احساس کمبود انرژی کند و حتی بی‌حرکتی را نشان دهد. با این حال، با این علائم همچنان می‌تواند ارتباطاتی با دیگران داشته باشد.

کودکانی که با لتارژی مواجه می‌شوند، به طور معمول علاقه کمتری نسبت به انجام فعالیت‌هایی که قبلاً آن‌ها را خوشحال می‌کرده نشان می‌دهند. به عنوان مثال، اگر عادت داشته‌اند به بازی در فضای باز یا گذراندن وقت با دوستانشان، احتمالاً با وجود لتارژی، علاقه کمتری به انجام این فعالیت‌ها دارند. در صورتی که این وضعیت برای مدت طولانی ادامه داشت، توصیه می‌شود با یک پزشک کودکان مشورت کنید تا دلایل این وضعیت را بررسی کند و روش درمان مناسب را تعیین کند. اگر مایلید بیشتر درباره علت تکان خوردن نوزاد در خواب بدونید، می‌توانید روی نوشته کلیک کنید و همراه ما باشید.

لتارژی چیست؟

لتارژی به عنوان یک اختلال، با نشانه‌هایی مانند احساس خستگی مداوم و کاهش انرژی مشخص می‌شود. این وضعیت می‌تواند بر عملکرد روزانه کودک تأثیر بگذارد و مشکلاتی مانند کاهش توجه و کاهش قابلیت یادگیری را ایجاد کند. عواملی مانند چاقی، مننژیت، تب و عفونت‌های مزمن از جمله عواملی هستند که می‌توانند لتارژی را به وجود آورند.

در صورتی که لتارژی به صورت مداوم و پیوسته رخ دهد و به آن توجه کافی نشود، ممکن است در آینده باعث بروز مشکلاتی نظیر اختلالات مغزی و مشکلات روانی شود. به همین دلیل، تشخیص و درمان صحیح لتارژی از اهمیت بسیاری برخوردار است و مناسب است با پزشک متخصص در این زمینه مشورت کرده و راهنمایی دریافت کرد.

علائم لتارژی در کودک و نوزاد چگونه است؟

  • واکنش تاخیری کودک به صدای شما، حتی زمانی که او را صدا می‌کنید.
  • مشکل در انجام عملیاتی مانند ایستادن، حرکت کردن و حتی نشستن کودک.
  • خیره شدن کودک به یک نقطه خاص به مدت طولانی.
  • بی‌حالی، خستگی و خواب‌آلودگی.
  • کاهش تمرکز به اندازه کافی.
  • کاهش علاقه به انجام فعالیت‌هایی که قبلاً برای کودک لذتبخش بود. به عنوان مثال بازی کردن و انجام فعالیت‌های گروهی.

علت به ‏وجود اومدن این اختلال چیه؟

لتارژی ممکن است به دلیل عوامل مختلفی ظاهر شود. در بزرگسالان، لتارژی تحت تأثیر عواملی مانند فشار زندگی، استرس، فعالیت بدنی کافی نداشتن، مصرف مواد مخدر یا الکل، رژیم غذایی نامناسب و عدم تعادل در خواب، می‌تواند ایجاد شود، اما این عوامل نمی‌توانند به خودی خود لتارژی در کودکان و نوزادان را ایجاد کنند.

در سنین کم، لتارژی ممکن است ناشی از عواملی مانند عفونت، هیپوگلیسمی (قند خون پایین)، کم‌آبی، افزایش فشار داخل جمجمه، بوتولیسم، واکنش آلرژیک، کم‌کاری تیروئید، بیماری‌های قلبی، یا عوارض جانبی مصرف داروها باشد. بنابراین، تشخیص و درمان صحیح این وضعیت در کودکان و نوزادان بسیار حائز اهمیت است.

چجوری از بروز لتارژی جلوگیری کنیم؟

گاهی اوقات نمی‌توان جلوی بروز لتارژی را گرفت. اغلب در مواقعی که لتارژی رخ می‌دهد، به شما اخطاری درباره بروز مشکلات داخلی نمی‌دهد. البته بروز لتارژی در همه موارد نشان‌دهنده وجود بیماری‌های حاد نیست. گاهی فقط نیاز است کمی بیشتر آب مصرف کنید و زمان خواب را تنظیم کنید. برای جلوگیری از بروز این اختلال، توصیه می‌کنیم چرخه غذایی کودک خود را با مشورت پزشک بهبود بخشید و در غذاهایش از حبوبات، سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنید. نکته دیگری که باید توجه کنید، تشویق کودکانتان است. از آنها بخواهید کارهایی را که دوست دارند انجام دهند و با محیط اطراف خود ارتباط برقرار کنند. اینطوری احتمالاً کودکان شاداب‌تری خواهند بود.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *