نمیتوان به صورت عمومی ادعا کرد که بچههای هر سنی را میتوان در مهدکودک قرار داد؛ زیرا زودگذاشتن کودکان در مهدکودک میتواند تأثیرات جدی و بدی بر زندگی آنها داشته باشد که این تأثیرات ممکن است تا انتهای عمر فرد باقی بماند. نگرانی والدین در مورد قرار دادن فرزندان خود در مهدکودک، ناشی از تجربه و تحلیل آنها درباره تأثیر این تصمیم بر رشد و توسعه کودکان است. به همین دلیل، والدین بسیاری وجود دارند که از سالهای اولیه زندگی فرزندانشان، نوزاد یا کودک کوچکشان را در مهدکودک قرار میدهند.
توصیه های متعددی در خصوص این موضوع مطرح شده است که نشان میدهد از هر سنی نمیتوان بچهها را در مهدکودک قرار داد و زودگذاشتن آنها در محیط مهدکودک میتواند تأثیرات جدی و بدی بر روی آنها داشته باشد. این تأثیرات ممکن است تا انتهای زندگی فرد باقی بماند و باعث اختلال در زندگی کودک شود. کارشناسان بسیاری معتقدند که بهتر است بچهها را قبل از سن سه سالگی به مهدکودک نبریم، زیرا در این سن هنوز قادر به جدا شدن از والدین به خوبی نیستند و ممکن است با ترس و اضطراب مواجه شوند که این موضوع میتواند تنش را در آنها ایجاد کند یا آن ها را بی قرار کند. با این حال، پس از سن سه سالگی و پس از اینکه بچه کمی بزرگتر شده و قادر به تحمل جدایی از والدین خود به مدت چند ساعت و ارتباط با دیگران میشود، میتوان آنها را به محیطهای بزرگتری نظیر مهدکودک ببریم.
بنابراین، قرار دادن کودک در مهدکودک اغلب مشکلی ندارد، با این حال برای برخی از کودکان هنوز در این سن نیز اضطراب جدایی وجود داشته باشد. ما باید به این نکته توجه کنیم که اینکه کودکان را به مهدکودک ببریم، لزوماً نمیتواند نیازهای عاطفی کودک را به خوبی برطرف کند. گاهی اوقات جلوگیری از برقراری ارتباط کودک با همسالان خود میتواند باعث ایجاد انزوایی در کودک شود.
لطفا توجه داشته باشید که حضور فرزندتان در محیطهای اجتماعی قبل از ورود به دبستان ممکن است باعث کاهش قابل توجهی در ارتباطات و تعاملات اجتماعی آنها شود. این مسئله ممکن است در آینده به ضرر آنها باشد. اما باید به این نکته هم توجه کرد که قرار دادن بچه در مهدکودکهای غیر استاندارد میتواند به شدت آسیبزننده باشد و خطرات زیادی را به آنها وارد کند. بنابراین، قبل از اینکه تصمیم به قرار دادن فرزندتان در مهدکودک بگیرید، حتماً باید از استاندارد بودن آن مهدکودک اطمینان حاصل کنید.
نظرات کاربران