0

عوارض و درمان سوراخ شدن کیسه آب و نشت مایع آمنیوتیک

عوارض و درمان سوراخ شدن کیسه آب
بازدید 250

ترشح مایع آمنیوتیک در اواخر بارداری به معنای نزدیک شدن زمان تولد نوزاد است. با این حال، در برخی موارد، ممکن است ترشح این مایع قبل از تاریخ مورد انتظار زایمان رخ دهد. به همین دلیل، ترشح مایع آمنیوتیک می‌تواند منجر به اضطراب شود، زیرا شما نمی‌توانید بدانید آیا این ترشحات نشان دهنده زمان زایمان هستند یا خیر. بنابراین، سوالاتی مانند اینکه چرا مایع آمنیوتیک نشت می‌کند، آیا این موضوع ممکن است عوارضی داشته باشد و چگونه می‌توان آن را بررسی کرد، مطرح می‌شوند. این مقاله شما را با همه مطالب مربوط به نشت مایع آمنیوتیک در دوران بارداری آشنا می‌کند و به شما اطلاعات لازم را ارائه می‌دهد.

مایع آمنیوتیک چیست؟

در طول دوران بارداری، جنین درون یک کیسه امن و محافظت‌شده به نام کیسه آب در رحم قرار دارد. این کیسه حاوی مایعی به نام مایع آمنیوتیک است که جنین را در خود شناور نگه می‌دارد.

دیواره کیسه آمنیوتیک دارای دو لایه (پوسته) است؛ لایه بیرونی یا کوریون و لایه داخلی یا آمنیون. این پوسته‌ها جنین را درون مایع آمنیوتیک نگهداری می‌کنند و از آسیب دیدن آن جلوگیری می‌کنند. کیسه آمنیوتیک دو هفته پس از شروع بارداری شروع به تولید مایع آمنیوتیک می‌کند.

مایع آمنیوتیک همراه با بند ناف و جفت، یک سیستم حفاظتی برای جنین ایجاد می‌کند. این مایع به جنین اجازه می‌دهد تا در دوران دوم بارداری تنفس کند و مایع را قورت دهد و در عین حال جنین را از آسیب محافظت می‌کند.

مواد مغذی موجود در مایع آمنیوتیک به رشد دست و پاها، عضلات و سیستم گوارش جنین کمک می‌کند. این مایع به جنین امکان حرکت، لگد زدن و چرخیدن بدون فشار و آسیب را می‌دهد. همچنین، جنین را در مقابل عفونت‌ها نیز محافظت می‌کند.

نشت مایع آمنیوتیک در طی بارداری چگونه است؟

جنین در حال رشد از مایع آمنیوتیک برای تأمین نیازهای مختلف خود استفاده می‌کند. به همین دلیل، سطح این مایع در طول بارداری تغییر می‌کند. با پیشرفت بارداری، حجم مایع آمنیوتیک از چند میلی لیتر به مقادیر بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی لیتر تا هفته ۳۶ افزایش می‌یابد.

یکی از مشکلات رایج در دوران بارداری که به طور کلی نادیده گرفته می‌شود، نشت مایع آمنیوتیک است. وقتی کیسه حاوی مایع آمنیوتیک در زمان تولد پاره می‌شود، باعث نشت مایع می‌شود. این پاره شدن کیسه آب مادر در زمان زایمان به آن پارگی آمنیون (SROM) گفته می‌شود. با این حال، اگر کیسه آب در هفته ۳۷ یا ۳۸ از بارداری پاره شود، این وضعیت به عنوان پارگی زودرس کیسه آب (PROM) شناخته می‌شود.

نشانه های سوراخ شدن کیسه آب و نشت مایع آمنیوتیک

بیشتر اوقات، تشخیص مایع آمنیوتیک از ادرار برای یک مادر باردار مشکل است. در طول سه ماههٔ نهایی بارداری، جنین فشار زیادی به بدن وارد می‌کند که ممکن است باعث ترشح و نشت شود، که به طور کاملاً طبیعی است. همچنین، جنین فشاری بر روی مثانه ایجاد می‌کند که می‌تواند منجر به نشت ادرار شود.

به دلیل عدم وجود روش دقیق و قطعی برای تشخیص این دو مورد، اغلب نشت ادرار به اشتباه به عنوان نشت آمنیوتیک شناخته می‌شود و این اشتباه می‌تواند باعث ترس مادر شود. بنابراین، برای جلوگیری از ابهام، اطمینان حاصل کردن از دلیل رطوبت در لباس زیر بسیار مهم است. در اینجا روش‌هایی برای تمیزی برداشتن بین نشت مایع آمنیوتیک و ادرار وجود دارد.

در صورتی که مایعی از ناحیه واژن ترشح شود، می‌بایست صبر کنید و منتظر ادامه این ترشحات باشید. برخلاف ادرار، قادر نیستید نشت مایع آمنیوتیک را متوقف کنید. مایع آمنیوتیک به طور طبیعی ترشح می‌شود و شما نمی‌توانید آن را متوقف کنید. این ترشحات ممکن است به صورت نشت یا جریان مایعی باشند. هنگام شروع نشت، می‌توانید یک نوار بهداشتی در لباس زیر خود قرار دهید. پس از آنکه نوار بهداشتی خیس شد، به بو و رنگ آن توجه کنید. اگر بی‌رنگ بوده و بوی شیرینی داشته باشد، احتمالاً مایع آمنیوتیک است.

در صورتی که نوار بهداشتی سبزرنگ باشد، بهتر است بلافاصله پزشک خود را مطلع کنید. این ممکن است نشانه انجام زایمان اضطراری باشد که به منظور پیشگیری از عفونت است که پزشک شما باید اقدام کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *