سوپ ورمیشل یا سوپ رشته فرنگی یکی از انواع سوپهای بسیار محبوب و پرطرفدار در نقاط مختلف جهان است که با دستورهای متنوع و گوناگونی تهیه میشود. این سوپ خوشمزه نه تنها به عنوان یک پیشغذای مجلسی و خوشایند برای مهمانیها و دورهمیها مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه به عنوان یک گزینه مناسب برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز در نظر گرفته میشود.در فرآیند تهیه این سوپ، دست ما کاملاً باز است و امکان استفاده از انواع مواد غذایی مختلف وجود دارد. برای مثال، در این دستور خاص ما از گوشت مرغ بهره بردهایم که میتواند به راحتی با گوشت چرخ کرده جایگزین شود. همچنین اگر تمایل داشته باشیم، میتوانیم به کلی گوشت مرغ را حذف کرده و سوپی کاملاً گیاهی تهیه کنیم که نه تنها طعمی لذیذ دارد بلکه مناسب تمامی افراد بخصوص گیاهخواران خواهد بود.برخی دیگر از مواد افزودنی که ممکن است در این سوپ وجود داشته باشند شامل سبزیجات تازه مانند هویج، کدو یا سیبزمینی هستند که نه تنها بر عطر و طعم آن میافزایند بلکه ارزش غذایی آن را نیز بالا میبرند.
مواد اولیه:
اسم | مقدار |
---|---|
سینه مرغ | ۲۵۰ گرم |
رشته ورمیشل | ۱ پیمانه |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد |
هویج | ۲ عدد |
گوجه فرنگی | ۱ عدد |
جعفری | ۱ قاشق غذاخوری |
لیمو ترش | ۱ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
مراحل:
مرحله اول
برای تهیه سوپ ورمیشل خوشمزه و مجلسی ابتدا گوشت مرغ را به همراه ۲ لیوان آب و مقداری زردچوبه داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید و گوشت مرغ تقریبا نیمپز شود.
مرحله دوم
در این مرحله پس از گذشت ۵ دقیقه قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و گوشت مرغ را از آن خارج کرده و کنار می گذاریم. در ادامه پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و داخل قابلمه ای که برای پخت سوپ در نظر گرفته ایم می ریزیم.
مرحله سوم
حالا کمی روغن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و خوب تفت می دهیم تا پیاز نرم و شفاف شود. توجه داشته باشید که نباید روغن زیادی برای سرخ کردن پیاز استفاده کنیم چون باعث چرب شدن سوپ می شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه پیاز شفاف شد مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به ان اضافه می کنیم و تفت دادن را تا زمانی که پیاز با ادویه ها یکدست شود ادامه می دهیم. در ادامه گوشت مرغ را به صورت ریش ریش یا نگینی ریز خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
یکی دو دقیقه مرغ را تفت می دهیم سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود. در ادامه ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را ملایم می کنیم.
مرحله ششم
پس از گذشت ۲۰ دقیقه پوست گوجه فرنگی را می گیریم و انرا رنده می کنیم سپس به همراه هویج نگینی شده به قابلمه سوپ اضافه می کنیم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه از اضافه کردن گوجه فرنگی نوبت سیب زمینی است.
مرحله هفتم
ابتدا سیب زمینی را به سلیقه خود به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم و به خوبی با آب سرد می شوییم تا نشاسته اضافی آن از بین برود، سپس به سوپ اضافه می کنیم. در ادامه طعم سوپ را می چشیم.
مرحله هشتم
سپس مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم و در آخر رشته ورمیشل را خرد کرده و به سوپ می افزاییم. پس از اضافه کردن رشته حدود ۲۰ دقیقه صبر می کنیم تا سوپ جا بیفتد سپس در ظرف مورد نظر می کشیم و سرو می کنیم.
طرز تهیه سوپ ورمیشل بدون مرغ
در صورتی که می خواهید سوپ ورمیشل را بدون مرغ درست کنید کافیست که گوشت مرغ و مراحل مرتبط با آن را حذف از دستور حذف کنید. در صورت تمایل می توانید از قارچ ورقه ای شده به جای گوشت مرغ در سوپ خود استفاده کنید.
جلوگیری از سفت شدن سوپ ورمیشل
سوپ ورمیشل به دلیل استفاده از رشته ورمیشل دراای لعاب بسیار زیاد می باشد و به همین دلیل باید چند نکته را رعایت کنیم تا سوپ هنگام سرو سفت نشود. اولین نکته این است که مراقب باشیم بیش از حد رشته به سوپ اضافه نکنیم. نکته دیگر اینکه باید رشته را حدودا ۲۰ دقیقه قبل از سرو اضافه کنیم، چون اگر رشته مدت طولانی درون سوپ بماند، آنرا سفت می کند. نکته پایانی هم این است که باید سوپ را به صورت داغ سرو کنیم، چون این سوپ اگر سرد شود، کمی سفت تر می شود.
نظرات کاربران