0

طب سنتی و درمان کهیر

خانمی که دستش را می خاراند و قرمز شده است.
بازدید 73

اگر شما هم دچار کهیرهای خارش‌دار دوران بارداری شده‌اید، می‌دانید که چه آزاردهنده است. این خارش‌ها گاهی به حدی شدید می‌شوند که محل کهیر را به خونریزی می‌اندازند. همچنین ممکن است شما را از انجام کارهای روزمره باز دارند. هنوز علت دقیق بروز این کهیرها در دوران بارداری مشخص نشده است، اما احتمالا به دلیل کشش بیش از حد پوست در زنان باردار، برخی آنتی‌ژن‌ها در محل آزاد می‌شوند که سرچشمه اصلی ایجاد این ضایعات است.

این کهیرها معمولا در اواخر بارداری دیده می‌شوند و معمولا پس از زایمان نیز برطرف می‌شوند. اما اگر خارش کهیرها به حدی شدید باشد که فعالیت‌های روزانه مادر را مختل کند، باید درمان شود. برای تسکین این کهیرهای خارش‌دار، می‌توانید از توصیه‌های طب ایرانی کمک بگیرید.

روش های درمان کهیر

درمان اکثر کهیرها چندان سخت نیست. در طب ایرانی، رفع علت اصلی بهترین روش درمان است. سبب بروز کهیر، تجمع مواد زاید آزاردهنده در پوست است که به علت افزایش این مواد زاید در بدن، به سوی پوست که عضوی کم اهمیت است، هدایت شده‌اند. بنابراین برای درمان، مهم‌ترین راهکار، باز کردن مسیر دفع و خروج این مواد زاید از بدن است.

درمان یبوست

در صورتی که دچار یبوست هستید، حتماً باید آن را درمان کنید. یبوست به معنای دفع مدفوع کمتر از یک بار در روز یا دفعی است که با سختی و نیاز به زور زدن و به شکل ناقص انجام می‌شود. بهترین روش درمان یبوست، داشتن تحرک و فعالیت کافی و همچنین خوردن غذاهای مناسب است. اگر دچار یبوست هستید، توصیه می‌شود که حداقل یک وعده در روز سوپ جو با سبزیجات مصرف کنید. همچنین می‌توانید به عنوان چاشنی از رب انار، آلو و تمبر هندی تازه استفاده کنید.

حذف گرمی

گرمیجات شدت کهیر و خارش را افزایش می‌دهند. بنابراین پس از مصرف غذاهای گرم، تند، شور یا چرب، انواع غذاهای فرآوری شده، آجیل‌های بوداده، تخم مرغ، بادنجان و موارد مشابه باید پرهیز کنید.

شربت خاکشیر

به جای آن، صبح ناشتا شربت خاکشیر گرم مصرف کنید. این می‌تواند به رفع یبوست نیز کمک کند. اگر مؤثر نبود، می‌توانید مخلوط آب و خاکشی را برای دو دقیقه بجوشانید و با عسل میل کنید. حتی اگر یبوست ندارید، مصرف خاکشی جوشانده در درمان کهیر مفید است.

عرقیجات

همچنین مصرف داروهایی که عملکرد کبد را بهبود می‌بخشند، پس از رفع یبوست، بهترین درمان است. ترکیب عرق کاسنی و شاهتره به نسبت مساوی تا 3 استکان کوچک در روز یک گزینه ساده است. در صورت نیاز می‌توان کمی عرق همیشه بهار نیز به آن افزود.

در نهایت، استفاده از داروهای طبع خنک مانند شستشوی بدن با سدر یا مخلوط شاهتره خشک، جوش شیرین و ماست شیرین نیز می‌تواند به عنوان درمان کمکی و موضعی مفید باشد.

حجامت

طب سنتی معتقد است که حجامت می‌تواند بهترین روش درمان کهیر باشد. اگرچه اغلب کهیرها به حجامت عام پاسخ مثبت می‌دهند، اما حجامت در دوران بارداری توصیه نمی‌شود مگر اینکه منافع آن برای مادر باردار بیشتر از ضررهای احتمالی آن باشد. بنابراین اگر سایر درمان‌ها موثر نباشند، می‌توان از حجامت استفاده کرد. در این مورد، متخصص طب سنتی باید با توجه به شرایط فردی بیمار تصمیم بگیرد که آیا حجامت برای او مفید است یا خطرناک.

همچنین، دود کردن برخی داروهای گیاهی مانند خاکشیر و عنبرنسا می‌تواند به کاهش خارش و تورم ناشی از کهیر کمک کند. اما این روش‌های موضعی جایگزین درمان اصلی نیستند و تنها نقش کمکی دارند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *