0

درمان نفخ شکم نوزاد و دلایل نفخ شکم نوزادان چیست؟

نفخ نوزاد
بازدید 186

ناراحتی نوزاد از نفخ شکم (که اغلب در شب‌ها رخ می‌دهد) یکی از نگرانی‌های رایج خانواده‌هاست و تقریباً ۷۰ درصد از نوزادان با آن مواجه می‌شوند. وقتی حباب‌های گاز در سیستم گوارش نوزاد غیربالغ گیر می‌کنند، فشار و درد برای او ایجاد می‌شود. این مشکل معمولاً در ۴ ماه اول زندگی رخ می‌دهد. به دلیل تفاوت در دلایل و نشانه‌های ناراحتی نفخ بین نوزادان، درمان این مشکل یا حتی آرام کردن نوزاد ممکن است چالش برانگیز باشد. در ادامه این متن، همه چیز را درباره نفخ شکم نوزاد و راهکارهای درمان آن برای شما توضیح خواهیم داد.

دلایل نفخ شکم نوزادان چیست؟

  • مکیدن نادرست نوزاد هنگام شیرخوردن باعث ایجاد فشار هوا می‌شود.
  • گریه بیش از حد باعث پر شدن معده شیرخوار از هوا می‌شود.
  • مشکل یبوست
  • سیستم گوارش نابالغ نوزاد همچنان در حال فراگیری فرآیندهای هضم غذا، تولید گاز و تشکیل مدفوع است.

نشانه‌های نفخ شکم نوزاد و کودکان شیرخوار:

  • بادگلو زدن بیش از حد، نشانه بلع مقدار زیادی هوا هنگام خوردن غذا یا گریه کردن است.
  • استفراغ (که معمولاً کاملاً طبیعی است) گاهی ممکن است به دلیل وجود گاز زیاد در معده رخ دهد.
  • باد شدید در شکم (که به طور کامل طبیعی است و برای آرام کردن معده از فشار گاز استفاده می‌شود) نشان می‌دهد که سیستم گوارش کودک در حال بالغ شدن است.
  • ورم و باد کردن شکم نشان می‌دهد که گاز در سیستم گوارش کودک محبوس شده است.
  • مشکل خواب، که اغلب نشانه‌ای است و همچنین نتیجه ترکیب نشانه‌های فوق است.

برای درمان نفخ شکم نوزاد یک ماهه چه کاری باید انجام دهیم؟

فشاری آرام بر شکم کودک وارد کنید.

خوابیدن روی شکم: این وضعیت فشار آرامی را بر شکم کودک ایجاد می‌کند و به کاهش هوای گیرافتاده در داخل شکم کمک می‌کند. بعد از خوردن شیر، تا نیم ساعت صبر کنید تا معده کودک آرام شود، سپس او را روی شکم قرار دهید. می‌توانید از روش پیشرفته‌تری استفاده کنید. از هر دو دست خود و وسایل حمایتی برای نوزاد استفاده کنید و کودک را روی یک توپ بزرگ ساحلی یا توپ ورزشی قرار داده و به حالت دورانی روی توپ حرکت دهید.

نگه داشتن نوزاد روی ساعد: این روش به عنوان نگه داشتن فوتبالیستی، نگه داشتن جادویی و همچنین حمل کودک با کولیک شناخته می‌شود. برای نگه داری از نوزاد، او را در حالتی که صورتش به سمت پایین است و بدنش روی ساعد شما استراحت می‌کند، نگه دارید. قسمت جلویی پوشک او را در دست بگیرید و چانه او را روی آرنج قرار دهید. در هنگام نگه داشتن، توجه کنید که سر نوزاد به یک سمت باشد و راه بینی و دهان کودک بسته نشود. نگه داشتن نوزاد در این حالت باعث می‌شود که فشاری مشابه فشاری که در حالت خوابیده بر روی شکم ایجاد می‌شود، به شکم او وارد شود.

آروغ گرفتن: در هنگام خوردن شیر و پس از آن، کودک را در بادگلو زدن یاری دهید. بادگلو زدن تأثیر بسیار موثری در درمان نفخ شکم نوزاد سه ماهه دارد.

بین شیر خوردن از هر پستان و پس از هر ۳۰ میلی‌لیتر شیری که کودک از شیشه می‌خورد، وقفه‌ای در نظر بگیرید تا کودک یک یا دو بار بادگلو بزند. در صورتی که شیر با سرعت زیادی از سینه‌ها جاری می‌شود، حدود یک تا دو دقیقه به کودک فرصت دهید تا بادگلو بزند، زیرا احتمالاً مقداری هوا وارد معده‌اش شده است. اگر سینه‌های شما بسیار پر هستند، قبل از شیر دادن به نوزاد، مقداری از شیر را دور بریزید تا ورود هوا به معده‌ی نوزاد کاهش یابد. تخصصی‌های شیردهی معتقدند که در هفته‌های اول، نوزاد هر ۵ تا ۱۰ دقیقه یکبار باید استراحت کند و بادگلو بزند.

توصیه می‌شود که نوزاد در حالت نشسته قرار گیرد و هنگامی که سر او را با دست خود نگه می‌دارید، او را تشویق کنید تا بادگلو بزند. همچنین، می‌توانید فرزند خود را در حالت معمولی قرار داده و روی شانه خود نگه دارید تا بادگلو بزند. در این فرآیند، صبور باشید، زیرا ممکن است مدتی طول بکشد تا حباب‌های گاز بالا بیایند. می‌توانید حدود یک یا دو دقیقه او را روی تخت قرار داده و سپس دوباره او را بلند کرده و امتحان کنید. اگر پس از چند دقیقه هنوز بادگلو نزده باشد، می‌توانید به شیر دادن ادامه دهید.

برای درمان نفخ شکم نوزاد تازه متولد شده، می‌توانید به کودک در حالت زاویه‌دار شیر بدهید. در هنگام شیر دادن، مطمئن شوید که کودک در حالت زاویه‌دار قرار دارد و سر و گردن او از شکم بالاتر است. نگه داشتن کودک در حالت صاف به مدت ۳۰ دقیقه پس از شیر خوردن نیز به هضم شیر کمک زیادی می‌کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *