0

درماتیت آتوپیک کودکان چیست؟

درماتیت آتوپیک کودکان
بازدید 126

یکی از مشکلات شایع در دوران کودکی، بیماری‌های پوستی هستند که در صورت تبدیل به شکل مزمن، می‌تواند برای والدین منجر به نگرانی شدید شود. در بین انواع بیماری‌های پوستی کودکان، بثورات پوشک، درماتیت آتوپیک، زگیل، آکنه و … قرار دارند. در این مقاله، ما به شما درماتیت آتوپیک را به عنوان یکی از بیماری‌های پوستی کودکان معرفی می‌کنیم و به نشانه‌های آن در کودکان می‌پردازیم. همچنین، آیا درمانی برای درماتیت آتوپیک وجود دارد؟ آیا درماتیت آتوپیک و پسوریازیس یکسان هستند؟ بنابراین، با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

درماتیت آتوپیک چیست؟

درماتیت آتوپیک یا اگزما یک بیماری پوستی است که در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما آن و پسوریازیس دو بیماری متفاوت هستند. علائم درماتیت آتوپیک معمولاً در اوایل کودکی شروع می شوند و ممکن است تا بزرگسالی ادامه یابند. در بسیاری از موارد، علائم درماتیت آتوپیک در دو سالگی کاهش می یابند، اما در برخی از افراد ممکن است تا دوران بزرگسالی ادامه داشته باشند.

درماتیت آتوپیک یک بیماری مزمن است، به این معنی که قابلیت درمان کامل ندارد. با این حال، با راهنمایی مناسب از طرف پزشک، می توان علائم آن را کنترل کرد. این شامل استفاده از محافظت و مراقبت مناسب از پوست، استفاده از محصولات ضد التهاب و مرطوب کننده، استفاده از داروهای موضعی و در برخی موارد خاص، استفاده از داروهای سیستمیک می شود.

مدیریت درماتیت آتوپیک هدفش بهبود کیفیت زندگی فرد است و کاهش علائم و خطر عفونت پوستی است. همچنین، اطلاعات و آموزش در مورد عوامل تحریک کننده و راهکارهای پیشگیری نیز می تواند به کنترل بیشتر علائم کمک کند. بنابراین، اگرچه درماتیت آتوپیک قابل درمان نیست، اما با مدیریت مناسب و همکاری با پزشک، کنترل آن ممکن است.

کدام کودکان در معرض بیماری پوستی درماتیت آتوپیک هستند؟

این بیماری در خانواده‌هایی که سابقه آلرژی فصلی و آسم دارند، به طور معمول رایج است. اگرچه آلرژی‌های غذایی در کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک بیشتر دیده می‌شوند، اما به ندرت غذاها علت اصلی بروز علائم این عارضه محسوب می‌شوند.

علائم درماتیت آتوپیک به دلیل تماس با مواد تحریک کننده مانند بزاق، بدتر می‌شوند. برخی عوامل دیگری که می‌توانند این عارضه پوستی را تشدید کنند، شامل صابون‌های عطردار، لباس‌های دارای الیاف پلاستیکی و خشن و غیره می‌شوند. اگر کودک از دوران نوزادی به این عارضه مبتلا باشد، شروع به خارش و اصطکاک پوست کودک با الیاف محیطی می‌تواند علائم را شدیدتر کند.

علائم درماتیت آتوپیک چیست؟

این بیماری می‌تواند در سنین مختلف به شکل‌های متنوعی ظاهر شود. علائم درماتیت آتوپیک در نوزادان شامل موارد زیر می‌شود:

  • لکه‌های خشک و قرمز که به شدت خارش دارند و شما ممکن است علائم خارش آنها را با بی‌قراری نوزاد و خارش کردن بر روی آنها مشاهده کنید.
  • بثورات روی گونه‌ها که اغلب از 2 تا 6 ماهگی شروع می‌شود.
  • در موارد شدید، بثورات ممکن است به علت خراشیدن باز شده و مایع درون آنها ممکن است سایر مناطق را آلوده کند. به همین دلیل، اگر کودک آنها را خارانده، دانه‌ها باز خواهند شد و در سایر نواحی پوست گسترش خواهند یافت.

علائم درماتیت آتوپیک در کودکی و نوجوانی چیست؟

  • بثورات پوستی پوسته‌پوسته و قرمز روی چین خوردگی دست، آرنج، مچ و زانو، و گاهی اوقات روی مچ پا و گردن ظاهر می‌شوند.
  • ضخامت پوست در مناطق مختلف.
  • به دلیل خارش داشتن این بثورات، پس از خاراندن احتمالاً محل مورد نظر پوسته‌پوسته می‌شود و حتی ممکن است سطحی خونریزی نیز رخ دهد.

درماتیت آتوپیک چگونه درمان می شود؟

درماتیت آتوپیک یک بیماری مزمن است که برای جلوگیری از بروز علائم آن، نیاز به مراقبت ویژه دارید. برخی اقدامات که می‌توانید انجام دهید عبارتند از استفاده از شامپوها و صابون‌های مخصوص پوست‌های حساس، انجام حمام‌های کوتاه مدت روزانه، و استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده برای پیشگیری از خشکی پوست.

کرم‌های مرطوب‌کننده حاوی سرامید و اوره می‌توانند به ترمیم پوست‌های خشک کمک کنند و بسیار مفید هستند. در صورت بروز علائم پوستی، استفاده از کرم‌ها و داروهای مورد نیاز برای کاهش خارش ضروری است. این داروها شامل کرم‌های استروئیدی موضعی و آنتی‌هیستامین‌های خوراکی می‌شوند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *