0

خواباندن کودکان در تخت یا کنار والدین؟

بازدید 203

خواباندن نوزاد یا کودک در کنار خود به این معنی است که آنها را در اتاق جدایی نمی‌گذارید و با آنها همراه می‌خوابید. برخی از خانواده‌ها این امکان را به کودکان خود می‌دهند و آنها را در کنار خود خوابانده ولی برخی والدین که با این روش موافق نیستند، ممکن است در صورت لزوم، گاهی به کودک خود اجازه دهند در تخت آنها بخوابد.

اگر احساس راحتی نمی‌کنید کودک را در تخت خود بخوابانید، اما نمی‌خواهید او را در یک اتاق جداگانه قرار دهید، می‌توانید وی را در یک گهواره یا تخت کودک خود در اتاق شما خوابانید. برخی از متخصصان، اگرچه خواباندن کودک در تخت بزرگسالان را توصیه نمی‌کنند، اما معتقدند که حضور کودک در یک تخت جداگانه در اتاق خواب والدین، خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را کاهش می‌دهد. در این مقاله می‌توانید با تصمیم‌گیری درباره خواباندن کودک در کنار خود، نکات ایمنی مربوط به خواباندن کودک در تخت والدین و تأثیرات بلندمدت خواب کودک در کنار والدین آشنا شوید.

تصمیم‌ برای خواباندن کودک در تخت والدین

تصمیم به خواباندن کودک کنار خود، بیشتر یک تصمیم شخصی است و بر اساس یک روش کارشناسی مشخص در تربیت کودک به عنوان درست یا غلط قضاوت نمی‌شود. بنابراین، تصمیمی که برای خانواده‌های دیگر مفید است، ممکن است برای شما مناسب نباشد. برخی از کارشناسان به دلیل سلامت و ایمنی کودک، مخالف خوابیدن کودک در تخت والدین هستند، اما برخی دیگر نظر متفاوتی دارند.

به خواست کودک: برای برخی از نوزادان، سخت است که بعد از نه ماه حضور در رحم مادر، به تنهایی بخوابند. آنها نیاز به نزدیکی فیزیکی و نوازش والدین دارند، اما همه آنها دوست ندارند در یک تخت مشترک بخوابند. اگر شما با کودکتان در یک تخت می‌خوابید و او شب‌ها بی‌قرار و بهانه‌جو می‌شود، امتحان کنید و ببینید شاید در تنهایی بهتر بخوابد. این نکته را با گذشت زمان متوجه خواهید شد.

پیوند عاطفی: برای خانواده‌های پرمشغله امروزی، بغل کردن کودک در رختخواب می‌تواند یک راه برای ایجاد دلبستگی و پیوند عاطفی پس از یک روز طولانی از هم دوری باشد. خوابیدن کنار هم، به ویژه می‌تواند باعث افزایش نزدیکی و صمیمیت بین پدر و نوزاد شود، زیرا ممکن است پدر و کودک زمان کمتری برای بودن در کنار هم داشته باشند و ارتباط فیزیکی‌ای که یک مادر شیرده و کودکش دارند، بین پدر و کودک ممکن است محدودتر باشد. با این حال، بعد از خوابیدن کودک شیرخوار، مهم است او را در محل مناسب خود قرار داده تا مشکلاتی مانند خفگی ایجاد نشود.

تغذیه در شب: ممکن است وقتی کودک در تخت کنار شما قرار دارد، تغذیه او راحت‌تر باشد. اگر شما به کودکتان شیر می‌دهید و او در شیردهی روی پهلو مهارت پیدا کرده است، احتمالاً متوجه خواهید شد که زمان تغذیه نوزاد تقریباً بدون اینکه از خواب بیدار شوید، صورت می‌پذیرد و همه چیز ساده‌تر است. اگر شما به نوزادتان شیشه‌شیر می‌دهید، می‌توانید یک شیشه‌شیر آماده را در یخچال نگه دارید تا زمانی که فرزندتان بیدار شد، به او بدهید. در مورد شیشه‌شیرهای پلاستیکی، مناسب است که شیر را در همان لحظه آماده کنید و در یخچال نگه ندارید. به هر حال، حتماً لازم است که وقتی شما به خواب می‌روید، دهان کودک به بدن یا سینه شما چسبیده نباشد و راه تنفس کودک مسدود نشود.

همفکری با همسر: تصمیم‌گیری درباره خوابیدن کودک کنار والدین باید به صورت مشترک انجام شود. مهم است که اطمینان حاصل کنید همسرتان هیچ مشکلی با خوابیدن کودک در کنار شما ندارد. اگر تنها شما در این مورد تصمیم بگیرید یا همسرتان مخالف باشد و شما او را تحت فشار قرار دهید، ممکن است رابطه خود را به خطر بیندازید. بهتر است ابتدا با همسرتان همفکری کنید و به او اجازه دهید درباره شک و تردیدهایش صحبت کند و نظراتش را بیان کند، در عوض شما هم باید درباره احساساتتان با صراحت صحبت کنید و نظراتتان را بیان کنید.

نکات مهم برای خواباندن کودک در کنار والدین

در صورتی که تصمیم دارید کودک کنار شما بخوابد حتما باید موارد زیر را رعایت کنید:

تنها نگذاشتن کودک: اگر تصمیم به خواباندن کودک در تخت خودتان را دارید، نباید او را تنها در تخت بزرگسالان بخوابانید یا در کنار او به خواب بروید، زیرا این تخت‌ها امنیت لازم برای نوزاد را فراهم نمی‌کنند و همچنین خوابیدن شما در کنار او ممکن است باعث خطر خفگی کودک شود. بنابراین، هر بار که کودکتان می‌خوابد، شما باید بیدار بمانید و نظارت کنید. برای تغییر چرت روزانه و خواب شب، حتماً کودک را در گهواره یا تخت خودش قرار دهید.

پرهیز از کشیدن سیگار: در صورتی که کودک را در کنار خودتان در تخت قرار می‌دهید یا در اتاق جداگانه خوابانده‌اید، هرگز در حالت خواب و بیداری کنار او سیگار نکشید و به دیگران هم اجازه ندهید این کار را انجام دهند. کودکانی که در تخت والدین سیگاری خواب می‌برند، در معرض خطر بیشتری برای سندرم مرگ ناگهانی نوزاد قرار دارند. بنابراین، اگر سیگار می‌کشید، باید هرگز کنار کودک خواب نگیرید و در نزدیکی تخت نیز سیگار نکشید و دیگران را هم از این کار بازدارید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *