جیغ کشیدن بچهها عامل اصلی است که اگر کنترل آن را نداشته باشید، باید تا آخرین لحظه با آنها باشید و برای آنها فرمانبردار و قربانیگو باشید. از زمان ورود به دوران 18 ماهگی تا دو سالگی، بچهها به دنبال یادگیری و تجربه کسب هستند. در این دوران، آنها یاد میگیرند که برای دستیابی به خواستههای خود صدا بزنند. جیغ کشیدن در این مرحله، ابزار قدرتمندی است که بچهها میتوانند از آن برای به دست آوردن توجه و امتیاز از افراد اطراف خود استفاده کنند. البته دلایل جیغ کشیدن بچهها تنها به انتزاع پول نیستند. دلایل دیگری نیز وجود دارند که میتوان به آنها اشاره کرد.
چرا بچهها جیغ بنفش میزنن؟
باید خودتان دلیل جیغ و فریاد کودک خود را کشف کنید. اگر مهارتهای مادرانه را به خوبی یاد گرفته باشید، میتوانید تشخیص دهید که دلیل اینکه کودک شما جیغ میکشد، چیست.
- ممکن است کودک شما در حال یادگیری چیزهای جدید باشد، به همین دلیل ممکن است جیغ و فریاد کند.
- اگر کودک از چیزی ناراحت یا مضطرب شده باشد، ممکن است به وسیله جیغ بنفش خود را بیان کند.
- کودکان گشنه و تشنه نیز ممکن است با جیغ و فریاد به نیاز خود اشاره کنند.
- اگر کودک بخواهد با دیگران ارتباط برقرار کند و آنها را شناسایی نکند، در ابتدا ممکن است با جیغ و فریاد آغاز کند.
- ممکن است کودک شما به دنبال جلب توجه شما باشد
جیغ کشیدن بچهها در این سن کاملاً طبیعی است، اما اگر آنها یاد بگیرند با جیغ هر چیزی را که میخواهند بدست آورند، ممکن است به شما مشکل ایجاد کنند. در این صورت، شما باید زمان کار و زندگیتان را تعطیل کرده و به عنوان غلام حلقه به گوش بچه نشسته و به خواستههایشان پاسخ دهید. درست است که بیشترین جیغ و فریاد بچهها در این سن اتفاق میافتد، اما اگر آنها یاد بگیرند با جیغ هر چیزی را از شما بگیرند، مطمئناً تا سن 4-5 سالگی هم این رفتار را ترک نخواهند کرد. اما همه چیز به شما بستگی دارد. اگر بتوانید به درستی تشخیص دهید که دلیل جیغ بچهتان چیست، میتوانید بهترین پاسخ را به او بدهید تا عادت به جیغ زدن نکند.
جیغ کشیدن بچهها، راهی برای گرفتن امتیاز و باج خواهی
بعضی اوقات، جیغ کشیدن بچهها با روح و روان مادر و پدر و دیگران، به عنوان یک بازی در نظر گرفته میشود. بنابراین، همه تلاش میکنند تا هرچیزی که بچه میخواهد را برآورده کنند تا از جیغ و سروصدا خلاص شود. اما این روش، یک روش اشتباه تربیتی است که هرچه بیشتر به خواستههای بچه پاسخ دهید، بیشتر از شما استفاده خواهد کرد.
در واقع، شما در واقع به او یاد میدهید که خواستههای خود را با داد و بیداد و جیغ بنفش از شما بگیرد. در صورتی که در مواقع مشابه، قادر به کنترل خودتان شده و کمی سختگیری نشان دهید، او میفهمد که نباید از این روش برای رسیدن به خواستههای خود استفاده کند. البته انجام این کار نیازمند دقت بالاست، زیرا ممکن است در برخی مواقع، کودک شما نیاز به آب و غذا داشته باشد یا از چیزی مضطرب و نگران باشد. باید تمرین کافی داشته باشید تا بتوانید این دو موقعیت را از خواستههای بیش از حد بچه تشخیص دهید.
روشهای کنترل جیغ زدن بچهها
جیغ کشیدن بچهها شامل یک مفهوم و معنی خاص خودش است. وقتی یک نوزاد گریه میکند، این بمعنی است که شاید خودش را خیس کرده یا گشنا شده است. ممکن است گرما یا سرما به او آسیب رسانده باشد. همانطور که گریه نوزاد مفهوم خاصی دارد، جیغ بنفش بچهها نیز معنی خاص خود را دارد. اگر بتوانید دلیل جیغ بچه را تشخیص دهید، به راحتی میتوانید آن را کنترل کنید.
گاهی اوقات، بچهها به دلیل جلب توجه شما، جیغ بنفش میزنند. در چنین مواقعی، شما باید تلاش کنید به جای داد زدن به بچه یا سعی در ساکت کردن او، با آرامش با او صحبت کنید. وقتی شما به جیغ و فریاد با آرامش پاسخ میدهید و صدایتان را پایین میآورید، آنها سریعاً تقلید خواهند کرد. آنها به این ترتیب میخواهند خودشان را بیشتر نشان دهند. با تکرار این روش چند بار، آنها نیز یاد میگیرند که نیازی به جیغ و فریاد ندارند.
اگر جیغ و فریاد کودک به دلیل تحقق یک خواسته فوری باشد، باید با عدم توجه یا گاهی با کم توجهی به او یاد دهید که نمیتواند با جیغ و فریاد هر آنچه را که میخواهد در همان لحظه به دست آورد. در واقع، این اقدام میتواند به او کم کم آموزش دهد که جیغ کشیدن هیچ فایدهای ندارد.
همچنین، همیشه در ذهن داشته باشید که اگر قرار است بچه خود را با خود به جایی ببرید، سعی کنید محلی را انتخاب کنید که خیلی آرام و ساکت نباشد. زیرا وقتی کودک شما در آن محیط شروع به جیغ و فریاد میکند، ممکن است شما عصبانی شده و به وی سرزنش کنید. هر چه شما بیشتر برای ساکت کردن او داد بزنید، وی نیز بیشتر داد و فریاد میکند. بنابراین، سعی کنید مکانهای شلوغ را انتخاب کنید تا بچهتان به اطراف توجه بیشتری کند و همچنین با جیغ کشیدنش شما اذیت نشوید.
نظرات کاربران