0

تغذیه ضعیف در نوزادان،عوارض و دلیل تغذیه ضعیف در نوزاد چیست؟

تغذیه ضعیف نوزاد
بازدید 165

اصطلاح “تغذیه ضعیف در نوزادان” به کودکانی اشاره دارد که علاقه کمی به خوردن غذا دارند. همچنین به نوزادی اشاره می‌کند که به اندازه کافی غذا نمی‌خورد و به همین دلیل، مواد مغذی لازم برای رشد مناسب خود را دریافت نمی‌کند. رشد ضعیف که با کمبود غذای کافی مرتبط است، می‌تواند منجر به مشکلی جداگانه به نام “عدم رشد” شود. علل مختلفی می‌تواند منجر به تغذیه ضعیف شود. این مشکل با بدغذا بودن کودک، مانند ترجیح دادن یک نوع شیر به شیر دیگر، یا با امتناع کودک از خوردن غذاهای خاص، بسته به هر دلیل، متفاوت است.

با وجود توجه به علت اصلی تغذیه ضعیف، سوءتغذیه به عنوان یک نگرانی بسیار مهم در این زمینه مطرح است. در واقع، سازمان بهداشت جهانی تخمین زده است که حدود ۴۵ درصد از مرگ و میر کودکان به علت سوءتغذیه رخ می‌دهد. لازم است بدانید که تغذیه ضعیف یک مسئله است که با گذشت زمان بهبود نمی‌یابد و نباید آن را نادیده گرفت. این مرحله برای زندگی کودکان بسیار حیاتی است و عدم تأمین مواد مغذی اساسی می‌تواند منجر به مشکلات فیزیکی و شناختی در زندگی کودکان شود.

دلایل تغذیه ضعیف در نوزادان چیست؟

یکی از علل رایج تغذیه ضعیف در نوزادان، تولد زودهنگام است. کودکانی که قبل از موعد مقرر به دنیا می‌آیند، معمولاً کمتر غذا می‌خورند زیرا بدن آنها به اندازه کافی رشد نکرده است تا بتوانند مکیدن و قورت دادن شیر را به خوبی انجام دهند.

اگرچه تغذیه معمولاً با رشد کودک افزایش می‌یابد، اگر کودک کمی زودتر به دنیا آمده و پس از مرخصی از بیمارستان هنوز مشکلات تغذیه‌ای داشته باشد، مهم است که با یک متخصص اطفال در ارتباط باشید، به ویژه اگر نگرانی‌های مربوط به تغذیه او افزایش یابد و هیچ بهبودی مشاهده نشود.

عوامل دیگری شامل مشکلات مادرزادی مانند زردی و عفونت‌هایی مانند گاستروانتریت ویروسی نیز می‌توانند دلایلی برای تغذیه ضعیف در نوزادان باشند. اگر این مشکلات درمان شوند، معمولاً تغذیه ضعیف بهبود خواهد یافت.

آیا تغذیه ضعیف در نوزادان می تواند ناشی از بیماری خاص باشد؟

تغذیه ضعیف در نوزادان ممکن است به علت مشکلات جدی تری نظیر سندرم بکویت ویدمن رخ دهد. این سندرم باعث رشد بیش از حد کودک می‌شود، به طوری که کودک از حد معمول بزرگتر و سرعت رشد او به طرز چشمگیری بالا می‌باشد. تخمین زده می‌شود که یکی از هر ۱۳،۷۰۰ نوزاد ممکن است این عارضه را تجربه کند. مشکلات جدی دیگری که ممکن است رخ دهد عبارتند از:

  • کم‌کاری تیروئید مادرزادی به معنای عدم رشد مناسب یا عملکرد صحیح غده تیروئید است.
  • مشکلات ژنتیکی دیگر از جمله سندرم داون
  • رشد ناکافی قسمت چپ قلب که یک بیماری نادر است و زمانی رخ می‌دهد که سمت چپ قلب به درستی رشد نکرده و قادر به پمپاژ خون به بدن نیست.
  • مشکلات دیگر قلبی
  • شرایط کمتر جدی

شایعترین دلایل تغذیه ضعیف در نوزادان چیست؟

به علت دلایل غیرمادرزادی، تغذیه ضعیف می‌تواند رخ دهد. بیماری‌های موقت ممکن است تغذیه نوزادان را ناراحت‌کننده (و حتی دردناک) کنند. موارد شایعی که منجر به ضعف تغذیه می‌شوند عبارتند از:

  • اسهال
  • عفونت گوش
  • سرفه و سرماخوردگی
  • دندان درآوردن

در صورتی که شک و تردید دارید، مناسب است وضعیت کودک را با یک متخصص اطفال بررسی کنید. حتماً نباید بیماری‌ای که ممکن است شرایط جدی را فراهم کند را به عنوان یک مشکل جزئی و معمولی تلقی کنید.

درمان تغذیه ضعیف در نوزادان چیست؟

تغذیه ضعیف به علت عفونت قابل رفع است و با درمان عفونت، آن برطرف می‌شود. درمان تغذیه ضعیف بستگی به علت آن دارد. این شامل تغییر در برنامه غذایی با وعده‌های کوچکتر و بیشتر از قبل است. در صورتی که پزشک شک دارد کودک قادر به تحمل شیر نباشد، با دقت کافی برنامه شیردهی و نوع شیرخشک کودک را تغییر می‌دهد تا بهترین برنامه غذایی برای کودک را تعیین کند.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *