ترس از غریبهها در نوزادان و کودکان یک پدیده عادی و شایع است. این ترس معمولاً از حدود هشت ماهگی شروع میشود و تا دو سالگی ادامه مییابد. شما میتوانید به کودکتان کمک کنید تا در مقابل افراد غریبه راحتتر احساس کند، به این صورت که با صبر و حوصله، افراد جدید را به تدریج به کودکتان معرفی کنید. برای کودکان بزرگتر که از غریبهها میترسند، باید به گونهای رفتار کنید که به ایجاد حس استقلال در کودکتان کمک کند. در ادامه این مقاله، به شما راهکارهایی را برای رفع ترس از غریبهها در نوزادان تا چند سالگی خواهیم گفت.
آیا ترس از غریبه ها در نوزادان طبیعی است؟
به طور کلی، ترس از افراد غریبه در کودکان بسیار شایع است. این در واقع یک مرحله از رشد طبیعی کودکان است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که کودک دوستداشتنی شما، حس دلبستگی سالم به افراد آشنا اطراف خود مییابد، همانند شما. به دلیل اینکه نوزادان و کودکان ترجیح میدهند با افرادی که آشنا هستند باشند، ممکن است در برابر غریبهها با گریه، سکوت طولانی، ترس یا پنهان شدن واکنش نشان دهند.
سن ترس از غریبه ها در کودکان
ترس از غریبهها معمولاً در حدود سن هفت تا ده ماهگی در کودکان شدت میگیرد. این ترس ممکن است چند ماه طول بکشد یا حتی به مدت طولانیتری ادامه یابد. معمولاً بین سن هجده ماهگی تا حدود دو سالگی کاهش مییابد. به عنوان مثال، یک کودک 10 ماهه که از 6 ماهگی به مهد کودک میرود، ممکن است در صورت ورود یک مربی جدید به مرکز، ناراحت شود. زمانی که مراقب سعی میکند او را از مادر یا پدرش جدا کند، ممکن است گریه کند، سرش را در گردن مادرش فرو ببرد یا جیغ بزند.
چگونه می توان به برطرف کردن ترس از غریبه ها در کودکان کمک کرد؟
اگرچه ترس از غریبهها بخشی از رشد طبیعی نوزادان و کودکان خردسال است، اما راهکارهایی وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا کودک کمتر احساس ناراحتی کند:
- ترس کودک خود را از غریبه نادیده نگیرید و آن را رد نکنید. این کار میتواند ترس او را تشدید کند.
- وقتی فرزندتان با افراد جدید ملاقات میکند، دست او را بگیرید یا بگذارید در بغل شما آرامش بیابد.
- در صورت امکان، قبل از رویارویی کودک خود با افراد جدید، این معرفی را در خانه خود انجام دهید، زیرا کودک احساس راحتی بیشتری خواهد داشت.
اگر کودک شما از ملاقات یک شخص جدید بسیار ناراحت است، میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
- به کودکتان دلداری دهید و روشهایی مانند انجام بازیهای مشترک را امتحان کنید. این کمک میکند کودک احساس راحتی بیشتری کند.
- میتوانید کودک را کمی از شخص جدید دور کنید تا زمانی که او آرام شود. سپس میتوانید دوباره امتحان کنید.
- هنگام گذراندن وقت با افراد جدید، وسایل راحتی کودک مثل اسباب بازی یا پتو را همراه داشته باشید.
- خودتان آرام باشید. کودک شما حالات روحی شما را درک میکند. اگر احساس کند شما آرام و مطمئن هستید، او احساس اعتماد به نفس بیشتری خواهد کرد.
روشهای زیر را برای آرامش کودک در روبرو شدن با افراد جدید امتحان کنید:
- صبور باشید و هرگز کودکتان را تحت فشار قرار ندهید تا قبل از آمادگی کامل با افراد جدید روبرو شود.
- وقتی کودکتان را به شخص جدیدی معرفی میکنید، در کنار او حضور داشته باشید. این کار به کودک اطمینان میدهد که شما او را تنها با افراد ناآشنا رها نمیکنید.
- از بزرگسالان ناآشنا، مانند فامیلهای دور یا دوستانتان، خواهش کنید که قبل از بغل گرفتن کودکتان، مدتی صبر کنند تا شما شرایط را فراهم کنید.
- برای کودکان کمی بزرگتر، توضیح دهید که شخص جدید چه کسی است و در حال حاضر چه اتفاقی میافتد. به عنوان مثال، بگویید پرستار کودک جدید شخصی است که به او اعتماد دارید. همچنین بگویید که شما در حال رفتن به جایی هستید و زمان بازگشت خود را به او بگویید.
نظرات کاربران