0

ترتیب دندان درآوردن نوزاد چگونه باید باشد؟

ترتیب افتادن دندان
بازدید 190

اغلب کودکان بین ۶ تا ۸ ماهگی شروع به درآوردن دندان می‌کنند و دندان‌ها به ترتیب قابل پیش‌بینی رشد خواهند کرد. با این حال، برخی کودکان ممکن است منحصر به فرد باشند و اولین دندان خود را زودتر یا دیرتر از میانگین درآورده و ممکن است در ۳ ماهگی و یا حتی در یک سالگی دندان‌های شیری خود را درآورند.

لطفاً خود را خسته نکنید و در این مورد نگران نباشید. تا زمانی که کودک خوشحال است و شاخصه‌های رشد خود را پشت سر می‌گذارد، به خوبی در مسیر درست قرار دارد. به عنوان مثال، برخی از کودکان همیشه تاخیر در درآوردن دندان داشته‌اند و دندان‌های آنها تا ۹ یا ۱۰ ماهگی ظاهر نشده‌اند. اگر با این مسئله نگران هستید، می‌توانید با پزشک خود مشورت کنید تا راهنمایی لازم را دریافت کنید.

همان‌طور که در نمودار ترتیب درآوردن دندان‌ها را مشاهده می‌کنید، تا سن ۳ سالگی، تمام دندان‌های شیری کودک ظاهر می‌شوند. این ترتیب به شرح زیر است:

  • ۴ دندان مرکزی (دندان‌های جلوی وسطی)
  • ۴ دندان جانبی (دندان‌های جانبی دندان‌های مرکزی)
  • ۴ دندان نیش
  • ۸ دندان آسیاب

به طور کلی، تعداد دندان‌های شیری یا دندان‌های بچه ۲۰ عدد است.

هنگامی که دندان‌های کودک در سن ۷ سالگی شروع به ریزش می‌کنند، دندان‌های دائمی ظاهر می‌شوند. تعداد کل دندان‌های دائمی از جمله دندان‌های عقل (دندان‌های سوم مرتبه) ۳۲ عدد است.

ترتیب دندان درآوردن نوزاد، زمان رشد دندان‌های مرکزی (۸ تا ۱۲ ماه)

دندان‌های اولیه که معمولاً اولین دندان‌هایی هستند که کودک درمی‌آورد، نقش مهمی در فرایند گاز زدن کودک و خرد کردن غذا دارند. دو دندان پایینی اولین دندان‌هایی هستند که در سن ۶ تا ۱۰ ماهگی ظاهر می‌شوند، در حالی که دو دندان بالایی بین ۸ تا ۱۲ ماهگی درمی‌آیند.

این دندان‌های اولیه برای کودک بسیار مهم هستند، زیرا به او کمک می‌کنند تا غذاهای جامد را بخورد. بسیاری از والدین تا زمانی که این دندان‌ها در ظاهر باشند، به کودکان خود غذای جامد نمی‌دهند. با این حال، لثه‌ها و فک کودک به اندازه‌ای قوی هستند که غذاهای مخلوط یا پوره‌ای را بتواند بخورد. اگر کودک فقط دندان‌های پایین را داشته باشد، می‌تواند با فشار دادن دندان‌ها به لثه‌های بالا، غذاهای نرم مانند تخم‌مرغ و جگر را بخورد.

بعضی افراد معتقدند که ظاهر شدن دندان‌های اولیه نشان دهنده این است که کودک دیگر نیازی به غذای پوره‌شده ندارد و به طور معمول، در این زمان والدین کودک را از شیر می‌گیرند. این به عنوان انتقال از شیر به راهنمایی نوزاد شناخته می‌شود. در حال حاضر، کودک دندان‌های مناسبی برای جویدن و خرد کردن غذا دارد. طرفداران این روش اعتقاد دارند که نگرانی کمتری بابت خفگی کودک وجود دارد. علاوه بر این، آنها معتقدند که باید به کودک فرصت داده شود از این دندان‌ها استفاده کند و غذاهای مناسب را جویده و یاد بگیرد که غذا را به پشت دهان ببرد و برای قورت دادن آماده کند.

ترتیب دندان درآوردن نوزاد، زمان رشد دندان‌های جانبی (۱۰ تا ۱۶ ماه)

دندان‌های دور دهان، که معمولاً در مرحله دوم ظاهر می‌شوند (بین ۹ تا ۱۳ ماهگی)، و دندان‌های پایین که در ۱۰ تا ۱۶ ماهگی ظاهر می‌شوند، نیز نقش مهمی در فرایند گاز زدن و خرد کردن غذا دارند. با این حال، کاربرد دندان‌های مرکزی و جانبی بیشتر از گاز زدن است. این دندان‌ها به حفظ ظاهر و فرم لب‌ها کمک می‌کنند. لب‌ها روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و بدون دندان‌های جانبی، صورت ممکن است آویزان به نظر برسد.

دندان‌های جانبی نیز به شما در حرف زدن کمک می‌کنند. وقتی قصد تلفظ حرف “ث” را دارید، متوجه می‌شوید که نوک زبان به پشت دندان‌های جانبی برخورد می‌کند و می‌توانید این حرف را به خوبی تلفظ کنید. در پایان، وقتی دهان را ببندید، دندان‌های جانبی فک شما را هدایت می‌کنند.

ترتیب دندان درآوردن نوزاد، زمان رشد دندان‌های نیش (۱۶ تا ۲۳ ماه)

دندان‌های نیش بالا معمولاً کمی زودتر و در بازه زمانی ۱۶ تا ۲۲ ماهگی رشد می‌کنند. در عین حال، دندان‌های نیش پایین در بازه زمانی ۱۷ تا ۲۳ ماهگی ظاهر می‌شوند. دندان‌های نیش نوک تیزی دارند و برای بریدن و تکه کردن غذاهای سفت‌تر مانند استیک مناسب هستند. آنها در گوشه‌های دهان قرار دارند و به عنوان ارتباط بین دندان‌های جلو و عقب عمل می‌کنند. همچنین، آنها در حفظ شکل صورت و در فرایند حرف زدن کمک می‌کنند. علاوه بر این، دندان‌های نیش در هدایت دندان‌ها هنگام جویدن نقش مهمی دارند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *