یک حقیقت درباره کودکان نوپا این است که آنها آخرین گروهی هستند که به جمع عاشقان قهوه پیوستهاند. براساس یک مطالعه انجام شده توسط مرکز پزشکی بوستون در سال ۲۰۱۵، ۱۵٪ از کودکان نوپا هر روز حداکثر ۱۱۳ گرم (۴ اونس) قهوه مصرف میکنند.
این میزان معادل نوشیدن نصف فنجان قهوه است که برای کودک در آن سن و اندازه بدنی، مقدار بسیار کمی است. مطالعه نشان داد که ۲.۵٪ از کودکان یک ساله قهوه مینوشند و این عدد تا سن ۲ سالگی افزایش مییابد. با این حال، سؤالی که پیش میآید این است که آیا کودکان نوپا میتوانند قهوه مصرف کنند یا خیر؟
چرا کودکان قهوه می نوشند؟
عوامل متعددی وجود دارند. به عنوان مثال، در مطالعه انجام شده در بوستون، بیشتر خانوادههای اسپانیایی تبار ساکن آمریکا به کودکان نوپا خود هر روز یک نوشیدنی قهوه میدهند. پژوهشگران متوجه شدند که این خانوادهها دلیلی برای ممنوع کردن نوشیدن قهوه برای کودکان نوپا نمیبینند. یک نکته جالب دیگر این است که به طور میانگین کودکان نوپا و نوزادان دختر بیشتر از کودکان نوپای پسر هر روز قهوه مینوشند.
تأثیر امکان دستیابی به قهوه نیز ممکن است موثر باشد. در حال حاضر، کودکان نوپا به احتمال زیاد قهوه را در خانه یا در دست والدین خود مشاهده میکنند. آنها تمایل دارند “دقیقاً مثل مامان” یا “درست مثل بابا” باشند و فنجان قهوه صبحگاهی خود را یک قطره یک قطره نوشیده شوند. کودکان نوپا از بزرگسالان اطراف خود عادتهای مختلفی را یاد میگیرند، بنابراین منطقی است که به رفتارهای والدین و افرادی که از آنها مراقبت میکنند کنجکاوی کنند و به نوشیدن قهوه علاقهمند شوند.
از چه سنی کودک می تواند شروع به خوردن قهوه کند؟
در صورتی که هنوز درباره سن مناسب برای شروع مصرف قهوه توسط کودکان و مقدار مجاز کافئین برای آنها سوالاتی دارید، آکادمی اطفال آمریکا توصیه میکند که بهتر است قبل از سن ۱۲ سالگی، کودکان قهوه مصرف نکنند و پس از این سن نیز بیش از یک فنجان قهوه (بیشتر از ۱۰۰ میلیگرم) در روز ننوشند.
آیا قهوه برای کودکان ضرر دارد؟
در سال ۲۰۱۴، آکادمی اطفال آمریکا (AAP) یک گروه ویژه را برای بررسی افزایش مصرف کافئین در کودکان تشکیل داد. آنها در گزارش خود به این موضوع اشاره کردند که ۷۳ درصد کودکان آمریکایی هر روز انواعی از محصولات حاوی کافئین مصرف میکنند.
لیموناد به عنوان محبوبترین منبع کافئین قابل نوشیدن برجسته شد. نوشیدنیهای قهوه در رتبه دوم قرار گرفتند. در واقع، در بازه سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰، تقریباً یک چهارم کافئین مصرفی توسط کودکان از طریق قهوه تأمین میشد.
نوشیدنیهای انرژی زا در رتبه سوم قرار گرفتند و مصرف آنها نیز در حال افزایش است. علاوه بر این، مصرف چای در کودکانی که حدوداً ۲ سال سن دارند، بسیار رایج است.
عوارض مصرف قهوه برای کودکان
آکادمی اطفال آمریکا (AAP) هنوز دستورالعمل خاصی برای مصرف کافئین در کودکان تعیین نکرده است، اگرچه ایشان توصیه میکنند که کودکان از مصرف کافئین خودداری کنند. این توصیه به ویژه پس از افزایش مصرف نوشیدنیهای انرژیزا، به خصوص در بین نوجوانان، ارائه شده است. مصرف مقادیر بسیار زیاد کافئین میتواند منجر به تشنج و ایست قلبی شود که در نتیجه ممکن است به مرگ منجر شود. همچنین، کافئین میتواند اشتها را کاهش دهد و باعث شود کودکان کمتر احساس گرسنگی کنند و مصرف غذا برای آنها دشوارتر شود. احتمال وجود دارد که کودکان در هنگام مصرف کافئین، به طور کلی از خوردن وعدههای غذایی یا میانوعدهها منصرف شوند.
به ویژه کودکان نوپا، بیشتر در معرض خطر پیامدهای منفی بهداشتی کافئین قرار دارند، زیرا توده بدن کوچکتری دارند و بدن آنها مهارت کافی در متابولیسم کافئین را ندارد.
نظرات کاربران