0

آشنایی با سرطان واژن

سرطان واژن
بازدید 243

سرطان واژن یک نوع سرطان نادر است که در واژن بوجود می‌آید. واژن لوله‌ای است که رحم را به اندام تناسلی خارجی متصل می‌کند و گاهی به آن کانال تولد هم می‌گویند. سرطان واژن اغلب در سلول‌هایی که سطح واژن را پوشانده‌اند، شروع می‌شود. در این مقاله می‌توانید درباره سرطان واژن، علائم آن، روش‌های تشخیص و درمان آن آشنا شوید.

سرطان واژن

سرطان واژن یک نوع سرطان نادر است. این سرطان در هر قسمتی از واژن ممکن است رخ دهد. واژن یک لوله است که بین فرج و دهانه رحم قرار دارد. عموماً سرطان واژن ناشی از عفونت با انواع خاصی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است.

سرطان واژن معمولاً در زمان انجام غربالگری دهانه رحم و تست پاپ اسمیر کشف می‌شود. هدف از این آزمایشات یافتن و درمان ناهنجاری‌ها قبل از تبدیل شدن به سرطان است و با انجام این تست‌ها می‌توان جلوی سرطان واژن را گرفت. سرطان واژن به طور آرام و آهسته رشد می‌کند و شدت آن وابسته به اندازه سرطان و گسترش آن به مناطق دیگر و تأثیر آن بر سلامت کلی شخص است.

هرچند که سرطان می‌تواند از قسمت‌های دیگر بدن به واژن منتقل شود، اما سرطانی که در واژن شروع می‌شود بسیار نادر است. سرطانی که ابتدا در واژن شکل می‌گیرد، به عنوان سرطان اولیه واژن شناخته می‌شود. تشخیص سرطان واژن در مراحل ابتدایی به بیمار امکان درمان بیشتر را می‌دهد. اما درمان سرطان واژن که به سایر قسمت‌های خارجی واژن گسترش می‌یابد، بسیار دشوارتر است.

نشانه ها و علائم سرطان واژن چیست؟

سرطان اولیه واژن ممکن است در ابتدا هیچ علامت یا نشانه‌ای نداشته باشد، اما با گذشت زمان و پیشرفت این سرطان، ممکن است علائم و نشانه‌های زیر مشاهده شوند:

  • خونریزی غیرمعمول از واژن، مانند خونریزی پس از رابطه جنسی یا بعد از یائسگی.
  • ترشحات آبکی از واژن.
  • حس وجود یک توده در واژن.
  • درد در هنگام ادرارکردن.
  • تکرار و فراوانی ادرارکردن.
  • مشکل در گذراندن مدفوع و یبوست.
  • درد در منطقه لگن.

علت به وجود آمدن سرطان واژن چیست؟

ما نمی‌دانیم دقیقاً چه چیزی باعث بروز سرطان واژن می‌شود. اما به طور کلی، سرطان به وقتی آغاز می‌شود که سلول‌های سالم درگیر یک تغییر ژنتیکی می‌شوند. این تغییر باعث تبدیل سلول‌های طبیعی به سلول‌های غیرطبیعی می‌شود.

سلول‌های سالم با سرعت مشخصی رشد و تکثیر می‌کنند و در زمان مشخصی هم می‌میرند. اما سلول‌های سرطانی بدون کنترل رشد می‌کنند و تکثیر می‌شوند و ممکن است همیشه مرگ نکنند. به طور نهایی، این سلول‌های غیرطبیعی یک توده یا تومور را تشکیل می‌دهند. سلول‌های سرطانی به بافت‌های مجاور حمله کرده و می‌توانند از تومور اصلی جدا شده و به نقاط دیگر بدن منتقل شوند و به طور اصطلاحی متاستاز شوند.

آشنایی با انواع سرطان واژن

سرطان واژن انواع مختلفی دارد در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد:

  1. کارسینوم سلول سنگ‌فرشی واژن از نوعی سرطان است که از سلول‌های نازک و مسطحی به نام سلول‌های سنگ‌فرشی در سطح واژن شروع می‌شود و بیشترین شیوع را در بین سرطان‌های واژن دارد.
  2. آدنوکارسینوم واژن نیز از نوع دیگری از سرطان است که از سلول‌های غده‌ای روی سطح واژن شروع می‌شود.
  3. ملانوم واژن سرطانی است که از سلول‌های تولیدکنندهٔ رنگدانه به نام ملانوسیت در واژن ایجاد می‌شود.
  4. سارکوم واژن نیز سرطانی است که از سلول‌های بافت همبند یا سلول‌های ماهیچه‌ای دیواره‌های واژن نشات می‌گیرد.

راه پیشگیری از سرطان واژن

برای حفظ سلامتی و پیشگیری از سرطان واژن، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

معاینهٔ لگن و تست پاپ اسمیر: به طور منظم معاینات روتین لگن و تست پاپ اسمیر انجام دهید. این معاینات می‌توانند به شناسایی زودهنگام سرطان واژن کمک کنند. زمانی که سرطان واژن در مراحل ابتدایی تشخیص داده می‌شود، احتمال درمان موفق تر افزایش می‌یابد. با پزشک خود درباره زمان شروع و فرکانس این آزمایش‌ها صحبت کنید.

سوال از پزشک در مورد واکسن HPV: از پزشک خود درباره واکسن HPV سؤال کنید. دریافت واکسن برای جلوگیری از عفونت اچ‌پی‌وی ممکن است خطر ابتلا به سرطان واژن و سایر سرطان‌های مرتبط با این ویروس را کاهش دهد. از پزشکتان بپرسید که آیا برای شما مناسب است یا خیر.

ترک سیگار: اگر سیگار می‌کشید، اقدام به ترک آن کنید. اگر سیگار نمی‌کشید، از شروع کردن آن خودداری کنید. سیگار کشیدن باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان واژن می‌شود.

با رعایت این مراقبت‌ها و مشاوره پزشک خود، می‌توانید به حفظ سلامتی و پیشگیری از سرطان واژن کمک کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *