بعد از مدتی زندگی پر استرس و با همهگیری کووید-19، شاید به خود بپرسید که آیا باید الان نگران آبله میمون هم باشیم؟ اما میتوانید آرام باشید، زیرا خطر ابتلا به بیماری آبله میمون برای کودکان بسیار کم است، به ویژه در ایران! اگرچه موارد ابتلای کودکان به آبله میمون به ندرت رخ میدهد، اما به منظور احتیاط، در این مقاله با روشهای انتقال آبله میمون، علائمی که باید به آنها توجه کنید، واکسن آبله میمون و گزینههای درمانی آشنا خواهید شد.
آبله میمون چیست؟
آبله میمون یک نوع عفونت است که به وسیلهٔ ویروس آبله میمون ایجاد میشود و با ویروس آبلهٔ معمولی ارتباط دارد. با وجود نامی که دارد، هنوز منشأ آبله میمون به طور دقیق مشخص نشده است. در سال ۱۹۵۸، مشاهده شد که میمونهایی که برای تحقیقات علمی استفاده میشدند، به علائمی شبیه به آبله مبتلا شدند و این امر نشان میدهد که بیماری آبله میمون در میمونها شیوع دارد.
گفته میشود که این اولین مورد آبله میمون کشف شده بود. اما کارشناسان معتقدند که بسیاری از جانوران آفریقایی مانند میمونها میتوانند به ویروس ابتلا کرده و آن را به دیگران منتقل کنند. اولین مورد آبله میمون در انسان در سال ۱۹۷۰ ثبت شد.
آبله میمون چه شکلی است؟
آبله یک بیماری ویروسی است که منجر به ایجاد ضایعات کوچک و چالهچالههای آبله میشود. آبله میمون نیز به همین شکل عمل میکند و بثوراتی شبیه به جوش یا تاول را روی صورت، داخل دهان و روی پاها، دستها، سینه و اندام تناسلی ایجاد میکند.
در برخی موارد، ابتدا بثورات ظاهر میشوند و سپس علائم دیگری همراه با آنها ظاهر میشود. اما گاهی این ضایعات پوستی تنها نشانهای از بیماری آبله میمون هستند.
علائم آبله مرغان در کودکان چیست؟
کودکان زیر هشت سال، زنان باردار و افرادی که دارای اختلالات سیستم ایمنی هستند، در معرض خطر بیشتری از ابتلا به نوع شدید بیماری آبله میمون قرار دارند. علامت شایعترین این بیماری، بروز بثورات پوستی است که ممکن است با لکههای مسطح شروع شود و سپس به برآمدگی و در نهایت به تاولهای پر از مایع تبدیل شوند. علاوه بر این، علائم رایج دیگری که در آبله میمون دیده میشوند عبارتند از:
- تب
- تورم غدد لنفاوی
- سردرد
- گلودرد
- سرفه کردن
نظرات کاربران