0

کونژیکتیویت (التهاب ملتحمه چشم) چیست؟

کنژنکتیویت
بازدید 139

در این مطلب به برخی از سوالات مادران در رابطه با بیماری کونژیکتیویت پاسخ خواهیم داد، با خواندن این مطلب راحت تر می توانید تشخیص دهید که آیا کودک شما به کونژیکتیویت دچار شده است یا خیر.

پلک فرزند من صورتی رنگ است و ترشحات دلمه بسته دارد. آیا چشم او عفونت کرده است؟

در صورتی که یک یا دو چشم فرزندتان سفید بوده و لبه تحتانی پلک‌هایش قرمز است، احتمالاً ملتحمه چشم او التهاب داشته است که به عنوان چشم صورتی یا قرمز نیز شناخته می‌شود. کانژونکتیویت رخ می‌دهد زمانی که عفونت، آلرژی یا تحریک از طریق مواد محرک باعث التهاب غشا شفاف چشم می‌شود و باعث سفید شدن چشم و داخل پلک می‌شود. وقتی سیستم ایمنی چشم فرزندتان به طور طبیعی در مقابل عوامل خارجی و عفونت فعالیت می‌کند، ملتحمه به همراه اشک‌ریزش و ترشحات دلمه‌ای رخ می‌دهد. درمان به موقع کانژونکتیویت بسیار مهم و ضروری است، بنابراین پس از مشاهده این علائم، به طور چشمگیری با پزشک فرزندتان تماس بگیرید.

چطور می توانم بفهمم که عامل ایجاد کننده کونژیکتیویت چه بوده است؟

پزشک در حال بازرسی چشم‌های فرزندتان است و با پرسش سوالاتی از شما، عوامل ممکن را بررسی می‌کند.

اگر فرزند شما کانژونکتیویت را همراه با سرماخوردگی دارد، احتمالاً ویروس مسئول بروز کانژونکتیویت است. ویروس‌ها عمدتاً عامل شایع کانژونکتیویت هستند.

اگر چشمان فرزندتان ترشحات زرد و ضخیمی دارند که منجر به دلمه‌بستگی و چسبندگی پلک‌ها شده است، احتمالاً باکتری‌های مانند استافیلوکوک، استرپتوکوک یا هموفیلوس عامل آن هستند.

اگر چشمان فرزندتان تورم شده، خارش دارند و علاوه بر قرمزی چشم، اشک‌ریزش و ریزش آب از بینی هم دارند، احتمال آلرژی و حساسیت به مواد محرک مانند گرد و غبار، گرده گلها یا دود سیگار وجود دارد. کانژونکتیویت آلرژیک به طور معمول عفونی نمی‌شود، اما در صورت تماس مکرر با آلرژن، احتمال عفونت نیز وجود دارد.

راه های درمان کونژونکتیویت چیست؟

روش‌های درمان کونژونکتیویت بستگی به عامل ایجاد کننده آن دارد. درمان کونژونکتیویت ممکن است شامل یک یا ترکیبی از روش‌های درمان باشد.

کونژیکتیویت ویروسی:

کونژونکتیویت ویروسی به طور معمول در عرض یک هفته به طور خودبخود بهبود می‌یابد. پزشک شما را توصیه خواهد کرد که با استفاده از آب گرم، چشمان فرزندتان را شستشو داده و ترشحات خشک شده را با آرامشی آب گرم پاک کنید. در صورتی که چشمانشان پس از دو هفته بهبود نیابد، حتماً به پزشک خود اطلاع دهید.

در صورتی که فرزندتان کونژونکتیویت ویروسی یا باکتریایی دارند، استفاده از کمپرس گرم ممکن است در کاهش درد و راحتی آنها موثر باشد. با استفاده از یک پارچه پاک و استریل که با آب گرم خیس شده است، هنگامی که آنها در حال گوش دادن به موسیقی یا داستان هستند، چشمانشان را به آرامی پاک کنید.

کونژونکتیویت ویروسی و باکتریایی بسیار مسری و واگیردار هستند، لذا مهم است که از گسترش این عفونت‌ها جلوگیری کنید. بعد از هر بار مراقبت از چشمان فرزندتان، دست‌های خود را به خوبی بشویید. حوله، لباس و وسایل رختخواب او را از دسترس دیگران دور نگه دارید و آنها را به طور مرتب شستشو دهید.

درباره حضور فرزندتان در مدرسه، باید به برنامه و سیاست‌های مدرسه در این زمینه توجه کنید. برخی مدارس پس از 24 ساعت از شروع درمان، به دانش‌آموزان اجازه حضور در کلاس می‌دهند. اما برخی دیگر اجازه حضور در کلاس را تا زمان برطرف شدن تمام علائم و نشانه‌های بیماری به دانش‌آموز نمی‌دهند.

کونژیکتیویت باکتریایی:

اگر عامل کونژونکتیویت باکتریایی باشد، پزشک درمان‌کننده معمولاً برای حدود 7 روز، قطره و پماد آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند. ممکن است شما فکر کنید استفاده از پماد راحت‌تر از قطره است. بنابراین، قبل از استفاده، دست‌های خود را به خوبی بشویید. سپس به آرامی پلک پایین چشم فرزندتان را کمی به پایین بکشید و سپس یک لایه از پماد را در طول پلک تحتانی قرار دهید.

توجه کنید که وقتی فرزندتان پلک می‌زند یا پلکهایش را می‌بندد، پماد داخل چشمش وارد می‌شود.

اگر از قطره استفاده می‌کنید، آن را در گوشه داخلی چشمش قرار دهید. وقتی چشم‌هایش بسته است، چکاندن قطره راحت‌تر است و بعد از باز کردن چشم‌ها، قطره وارد چشم می‌شود.

قبل و بعد از چکاندن قطره، حتماً دست‌هایتان را بشویید. هرگز این داروها را با شخص دیگری به اشتراک نگذارید. داروهای قدیمی و استفاده شده کاملاً استریل نیستند و ممکن است عفونت را بدتر کنند.

دارو را به صورت منظم و تا پایان مدت درمانی که پزشک تعیین کرده است، استفاده کنید؛ حتی اگر علائم و نشانه‌های بیماری کاهش یافته یا برطرف شده باشند. آنتی‌بیوتیک را قطع نکنید؛ در غیر این صورت، ممکن است عفونت دوباره بروز کند. پزشک احتمالاً به شما توصیه خواهد کرد قبل از استفاده از دارو، چشم‌های فرزندتان را با آب گرم بشویید و ترشحات خشک شده را از روی چشمش پاک کنید؛ زیرا وجود مایع عفونی روی چشم می‌تواند اثر آنتی‌بیوتیک را کاهش دهد. همچنین، فرزند شما ممکن است از کمپرس گرم لذت ببرد.

کونژیکتیویت آلرژیک:

از آنجایی که تماس فرزند شما با یک ماده آلرژنی باعث بروز این نوع کونژونکتیویت شده است، بهتر است آن آلرژن را شناسایی کرده و فرزندتان را از آن دور نگه دارید. در صورتی که کونژونکتیویت آلرژیک باعث عدم آرامش و راحتی فرزندتان شود، پزشک معالج ممکن است برای او قطره‌هایی تجویز کند (بعضی از آنها نیاز به استفاده مداوم برای چند روز دارند. اطلاعات کافی را در این مورد از پزشک یا داروساز بخواهید). همچنین، اگر فرزندتان آلرژی دیگری به جز کونژونکتیویت دارد، ممکن است پزشک او داروهای ضد آلرژی دیگری مانند آنتی هیستامین خوراکی تجویز کند. همچنین، استفاده از کمپرس سرد نیز می‌تواند در این موارد به شما کمک کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *