0

کدام مواد غذایی را نباید تا قبل از یک سالگی به کودک داد؟

کدام مواد غذایی را نباید تا قبل از یک سالگی به کودک داد؟
بازدید 89

مواد غذایی که ممکن است در کودکان زیر یک سال حساسیت ایجاد کنند

این مواد غذایی عبارتند از:

  • شیر گاو (در تهیه فرنی، جوشاندن شیر می‌تواند میزان مواد آلرژی زا در شیر را کاهش دهد).
  • سفیده تخم مرغ.
  • انواع توت‌ها، کیوی، آلبالو، گیلاس و خربزه.
  • بادام زمینی.

مواد غذایی که در دوره شیرخواری غیرمجاز هستند

این مواد غذایی ممکن است باعث خفگی شیرخوار شوند عبارتند از:

  • دانه کشمش.
  • دانه انگور.
  • ذرت.
  • تکه‌های سوسیس.
  • آجیل.
  • تکه‌های سفت و خام سبزیجات مانند هویج و…
  • تکه‌های گوشت.

مواد غذایی که ممکن است مشکلات دیگری ایجاد کنند

  • قهوه یا چای پررنگ: می‌تواند به علت دارا بودن کافئین، سبب بی‌قراری در کودک شود.
  • عسل: استفاده از عسل غیرپاستوریزه می‌تواند باعث مسمومیت شود (مانند مسمومیت بوتولیسم)، اما استفاده از عسل پاستوریزه اشکالی ندارد و ایمن است.

تا قبل از یکسالگی چه مواد غذایی را نباید به کودک بدهیم؟

توصیه می‌شود که به طور کلی تا پیش از پایان یک سالگی از مصرف مواد زیر در کودکان خودداری کنید:

  • عسل غیرپاستوریزه
  • شیر پاستوریزه
  • پنیر
  • سفیده تخم مرغ
  • شکلات
  • میگو
  • بادام زمینی
  • فلفل و ادویه‌جات
  • ترشی‌ها
  • نمک
  • نوشابه‌های گازدار
  • آب میوه‌های صنعتی
  • میوه‌های خربزه، کیوی، انواع توت (توت سفید، توت فرنگی، شاه‌توت، تمشک)، آلبالو، گیلاس
  • حبوبات مانند لپه و نخود
  • سبزیجات از جمله اسفناج و کلم.

تهیه غذای کمکی خانگی ارجحیت دارد نسبت به غذاهای کمکی تجاری و در قوطی‌های آماده، زیرا:

  • تا زمانی که قوطی باز نشده باشند، غذاهای خانگی تمیز و بهداشتی هستند.
  • تهیه غذاهای خانگی آسان است.
  • بیشتر کودکان طعم غذاهای خانگی را دوست دارند.
  • برخی از غذاهای خانگی ترکیبی از مواد مغذی بسیار خوبی هستند.
  • به علاوه، غذاهای خانگی می‌توانند بهترین انتخاب برای تغذیه سالم کودکان باشند زیرا شما می‌توانید مواد اولیه ارگانیک و تازه را برای تهیه آنها استفاده کنید و طعم و کیفیت بهتری را نسبت به محصولات صنعتی حفظ کنید.

غذاهای کمکی تجاری نیز برخی مضرات دارند که به آنها اشاره می‌شود:

هزینه: غذاهای کمکی تجاری بسیار گران قیمت هستند و در مقایسه با هزینه تهیه غذای کمکی خانگی، قابل مقایسه نیستند.

حل شدن در آب سرد: غذاهای تجاری ممکن است در آب سرد نجوشیده حل شوند، بنابراین در مناطقی که آب آلوده است، احتمال بروز بیماری‌ها بیشتر خواهد بود.

افزودن مواد اضافی: برخی از غذاهای تجاری ممکن است برای نگهداری به آنها مواد اضافی اضافه کنند که برای شیرخواران مناسب نیستند.

نحوه نگهداری: روش‌های دقیق نگهداری غذاهای تجاری در کشتی‌ها، گمرک‌ها، انبارها و فروشگاه‌ها نامعلوم است.

طعم متفاوت: طعم غذاهای تجاری با طعم غذاهای خانگی متفاوت است و در سفره هیچ خانواده‌ای غذای کمکی تجاری را نمی‌بینید.

بنابراین، هرچند غذاهای کمکی تجاری برخی مزایای خود را دارند، اما باید با مضرات مرتبط با آنها نیز آگاه باشیم.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *