0

کتاب خواندن برای کودکان چه فوایدی دارد؟

کتاب خواندن
بازدید 171

قصه‌گویی برای بچه‌ها باعث برقراری ارتباط عاطفی بین کودک و والدین می‌شود و به علاوه از کمک به خواب فرزندتان، جنبه‌های خلاقیت را از سنین پائین در او تقویت می‌کند. پژوهش‌های مرتبط با علم اعصاب نشان می‌دهد که کودکان با برقراری ارتباط کلامی بین والدین یا پرستاران، از جمله خواندن کتاب، مطالب بسیار زیادی یاد می‌گیرند که شاید تصور آن مشکل است.

خواندن کتاب‌های داستان حاوی پندهای اخلاقی در زمان خواب، باعث ارتقای ارزش‌های اخلاقی در کودکان می‌شود و در عین حال یک نوع تحریک است که می‌تواند تا سال‌های سال به آن ادامه داده شود. در این مقاله، به شما توضیح خواهیم داد که خواندن کتاب چه فوایدی برای بچه‌ها دارد و اگر تصمیم گرفتید کتابی برای فرزندتان بخوانید، چه کتاب‌هایی را انتخاب کنید. در ادامه، چند قصه‌شب را با هم می‌خوانیم. با ما همراه باشید.

کتاب خواندن برای بچه ها را از چه سنی آغاز کنیم؟

پزشکان باور دارند که آغاز کتابخوانی در سنین بسیار پائین، حس تخیل را در کودکان تقویت می‌کند. در واقع، حتی در دوران بارداری می‌توانید به صدای بلند برای فرشته کوچکتان کتاب بخوانید، زیرا او صدای مادرش را از داخل شکم تشخیص می‌دهد.

بسیار خوب است که هر روز یک ساعت را برای کتابخوانی اختصاص دهید، قبل از خواب شبانه یا در نیمروز، زمان مناسبی برای خواندن کتاب است. قصه‌گویی در یک ساعت خاص از شب، اگر به صورت روتینی انجام شود، به آرامش کودک کمک می‌کند و به تدریج الگوی خواب را به وی آموزش می‌دهد. برای این منظور، ساعتی بین 18:30 تا 20:30 شب را انتخاب کنید، زیرا بعد از این ساعت ممکن است کودک خیلی خسته شود.

فواید کتاب خواندن برای کودکان

کتابخوانی به کودکان در پردازش سریع‌تر واژگانشان کمک می‌کند.

خواندن قصه‌ها قبل از خواب، روشی عالی برای برقراری ارتباط موثر و صمیمی بین مادر و کودک است. در ابتدا، کودک تنها علاقه‌مند به نگاه کردن به تصاویر رنگی کتاب است، اما در ادامه گوش دادن به یک داستان عجیب و غریب درباره جن و پری برایش بسیار لذت‌بخش خواهد بود.

توسعه مهارت های ارتباطی

قصه‌خوانی به توسعه مهارت‌های ارتباط شفاهی، توانایی گوش دادن، حافظه و مهارت‌های شناختی زبان در کودکان کمک می‌کند و راهی بسیار خوب برای تقویت دامنه لغات و ساختار جملات از سنین بسیار پائین است. با گذشت زمان و رشد سن، کودک یاد می‌گیرد که مانند بزرگسالان از طریق زبان بدن، روش‌های کلامی، گوش دادن و نوشتن با دیگران ارتباط برقرار کند. نوزادان به مرور زمان تمامی صداهای اطراف خود را که برای صحبت به زبان مادری لازم است، می‌شنوند. وقتی شما برای کودکتان کتاب می‌خوانید، او از همان اوایل کودکی در معرض واژگان بیشتری قرار می‌گیرد و هر چه بیشتر بخوانید، واژه‌ها بیشتر به گوش او می‌رسند.

رشد اجتماعی و عاطفی

قصه‌ها و تصاویر از زمانهای دور به صورت نزدیک و صمیمی منتقل شده‌اند. هر کودک به طور خاص نگاهی متفاوت درباره اسباب‌بازی‌ها، حیوانات و پرندگان مختلف دارد. با خواندن کتاب، شما می‌توانید به پیشرفت وی و افزایش تعداد واژگان جدیدی که برای تفکر، احساس و بیان احساسات استفاده می‌کند، پی ببرید.

مهارت های شناختی

قدم‌هاي سنيني براي يادگيري زبان در کودکان تا قبل از شروع صحبت کردن آغاز مي‌شود، و با گوش دادن به داستان‌هايي که برايشان خوانده مي‌شود، اطلاعات زيادي درباره زبان به دست مي‌آورند که در زمان شروع آموزش رسمي در مدرسه بسيار مفيد خواهد بود.

کودکان تقريباً از ده ماهگي شروع مي‌کنند به ورق زدن کتاب و گوش دادن به کلمات جديد. با گذشت زمان، مهارت خواندن از راست به چپ نيز به دستاوردهايشان اضافه مي‌شود. کودکان حدود يک ساله با گوش دادن به قصه‌هاي شبانه، مهارت حل مسئله را ياد مي‌گيرند.

افزایش توجه

شرکت کودک در قصه‌های قبل از خواب، به بهترین شکل به او یاد می‌دهد که چگونه عادت بسیار مفید و سالم خواندن کتاب را به آرامش وارد کند. با این روش، می‌توانید هر شب برای او کتاب بخوانید و زمینه تمرکز و توجه وی را گسترش دهید.

تسکین اضطراب

خواندن کتاب و قصه گویی راهی بسیار مؤثر برای آرامش ذهن و بدن قبل از خواب می‌باشد. حتی اگر کودک بسیار برانگیخته و بیش از حد تحریک شده باشد، قصه گویی به او کمک خواهد کرد تا دل خود را به دنیایی دیگر بسپارد و تمامی اضطراب‌هایش را رها کند.

چه داستان هایی برای کودکمان بخوانیم؟

قصه‌هایی که همراه با تصاویر رنگی باشند، برای کودکان بسیار مفید هستند و به رشد کلی آن‌ها تأثیر می‌گذارند. برای او داستان‌های کوتاهی را انتخاب کنید که با مقطع سنی و زندگی فعلی او مرتبط باشند؛ مثل داستانی درباره پسری که یاد می‌گیرد چگونه اسباب‌بازی‌های گم شده خود را پیدا کند، یا داستانی درباره دختری که استفاده از دستشویی را یاد می‌گیرد.

داستان‌هایی با تصاویر واقعی، کودک را با اسباب‌بازی‌ها، حیوانات، پرندگان و سایر موارد جدید آشنا می‌کنند. داستان‌هایی که جزئیات ریزی مانند تفاوت رنگ‌ها، شکل‌ها و اندازه‌ها را بیان می‌کنند، به او یاد می‌دهند تا اشیای اطراف خود را تفکیک کند.

اگرچه در ابتدا کودکان کمتر قادر به شناسایی تصاویر هستند، اما با رشد حس بینایی، طرح‌ها و شکل‌های مختلف و رنگ‌های متفاوت، کودکان را به خود جذب می‌کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *