تعریف دوره آموزش تکنسین دندانپزشکی
آموزش تکنسین دندانپزشکی، یک دوره آموزشی شامل آموزشهای مربوط به دستیاری دندانپزشکی است که برای انطباق کارآموز با بازار کار ارائه میشود. در این دوره آموزشها توسط دکتر دندانپزشک انجام گرفته و برای افزایش مهارت کارآموزان به صورت کارگاهی ارائه میشود. در صورتی که شما نیز قصد دارید در یکی از این دورههای دستیاری دندانپزشکی ثبت نام کنید و اطلاعات زیادی در این باره ندارید، میتوانید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
دوره دستیاری دندانپزشکی چیست؟
دوره تکنسین دندانپزشکی یا دستیاری دندانپزشکی دورهای محسوب میشود که در آن آموزشهایی در رابطه با آناتومی دهان و دندان، بهداشت دهان و دندان، ارائه اطلاعات در مورد پر کردن دندان، شناخت بیشتر یونیت دندانپزشکی، کامپوزیت، عصب کشی و قالبگیری دندان ارائه میشود. در این دوره پس از ارائه آموزشهای مربوط گواهینامه قابل استعلام و معتبر به کارآموزان ارائه خواهد شد.
دندانپزشکان در هنگام اجرای وظایف خود در مقابل بیمار نیاز به سرعت بالا در انجام کارها دارند. وجود یک دستیار دندانپزشکی که به اغلب آموزشهای حوزه دندانپزشکی و تجهیزات مرتبط به آن آگاه باشد میتواند در این مورد به دندانپزشکان کمک کند. دستیار دندانپزشک معمولاً باید از مهارت بالایی در این زمینه برخوردار بوده تا بتواند با تصمیمهای به موقع فرایند درمان و کیفیت آن را افزایش دهد.
وظایف یک دستیار دندانپزشک
معمولاً تکنسینهای دندانپزشکی یا همان دستیاران با گذراندن دورههای آموزشی علمی و کارگاهی میتوانند مهارت بالایی در این حوزه کسب کنند. این حرفه به مسئولیتپذیری و آموزش مستمر نیاز داشته و فرد باید برای اخذ تصمیمهای به موقع آماده باشد. دستیار دندانپزشک از طریق آموزشهای دریافت شده در مطب و در کنار دندانپزشکان به کار مشغول میشود.
از وظایف این دستیاران میتوان به استریل کردن وسایل، ابزار آلات و تجهیزات، آماده کردن بیماران از نظر جسمی و روحی و همچنین راهاندازی اولیه یونیت دندانپزشکی برای انجام مراحل درمان اشاره کرد. همچنین دستیاران پس از گذراندن دورههای آموزش تکنسین دندانپزشکی با توجه به نوع درمان و نیاز پزشک باید وسایل و تجهیزات مورد نیاز را برای وی آماده کنند. وظیفه ارائه توصیههای لازم به بیمار پس از اتمام مراحل درمان، آگاهی از مواد به کار رفته در مطب و اطلاع به پزشک در مورد اتمام آنها، تنظیم پرونده بیمار، تعیین هزینه و آماده کردن مواد دندانپزشکی مورد نیاز برای بیمار نیز بر عهده دستیار دندانپزشک است.
مهارتهای لازم و آموزش تکنسین دندانپزشکی برای دستیاری
افرادی که قصد دارند آموزش دورههای دستیاری دندانپزشکی را پشت سر بگذارند باید به برخی از مهارتها و ویژگیها نیز مسلط باشند.
- دستیار دندانپزشک باید برای آمادهسازی بیماران از لحاظ روحی، ارائه توصیههای بعد از درمان، نوبت دهی و موارد دیگر از مهارت کلامی بالا برخوردار باشد.
- کارهایی از قبیل آمادهسازی و کنترل وسایل و تجهیزات دندانپزشکی، بررسی مواد و وسایل مورد نیاز در حین درمان، پیگیری خرید مواد اولیه و غیره به مهارتهای مدیریتی نیاز دارد.
- شناخت ابزارهای دندانپزشکی از موارد بسیار مهم برای یک تکنسین دندانپزشکی است که باید در حین کار کسب شود.
- دستیار دندانپزشک باید از روابط عمومی بالایی برخوردار باشد.
- ایجاد حس همدردی با بیماران، کاهش استرس و آمادگی بیماران برای انجام فرایند درمان از مهارتهای لازم برای تکنسین دندانپزشکی محسوب میشود.
- آمادگی انجام فعالیت یا عکس العمل های لازم در شرایط اورژانسی (داشتن مهارت کمک های اولیه و فوریت های پزشکی)
- دستیار دندانپزشک باید با مهارت ارتباط با هم تیمی و کار گروهی در مطب آشنا باشد.
شرکت در دورههای آموزش تکنسین دندانپزشکی بهترین روش برای دستیار شدن
برای ورود به حرفهای دستیار دندانپزشکی روشهای مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال میتوان بدون هیچ دانش اولیهای وارد مطب دندانپزشکی شده و پس از زمان طولانی و از طریق تجربی به موارد مربوط به این حوزه آشنایی پیدا کرد. همچنین با خرید کتاب آموزشهای دستیار دندانپزشکی نیز میتوان در این مورد اطلاعاتی کسب کرد.
بهترین روش برای ورود به این حرفه شرکت در دورههای حضوری آموزش تکنسین دندانپزشکی است. از طریق آموزش حضوری میتوان به طور کامل به سرفصلهای آموزشی این حوزه تسلط پیدا کرده و با دریافت مدرک معتبر به این حوزه وارد شد. البته باید توجه داشت تنها حضور در کلاسهای آموزشی ملاک نبوده و یک دستیار دندانپزشک حرفهای باید به صورت عملی نیز آموزش دیده باشد. همچنین تسلط بر موارد مورد نیاز این حوزه به تواناییهای فردی، علمی و کاری نیاز دارد.
چه کسانی امکان ورود به بازار کار تکنسین دندانپزشکی دارند؟
در حالت کلی تصور میشود کلیه افراد عادی با گذراندن دورههای تخصصی میتوانند به این حوزه وارد شوند. البته این دوره فرصت مناسبی برای دانشجویان این رشته نیز خواهد بود تا بتوانند مهارتهای عملی خود را تقویت کنند. علاوه بر آن کلیه افرادی که قصد دارند تخصص خود را در این زمینه بهبود ببخشند نیز میتوانند از این فرصت مناسب استفاده کنند. همچنین افرادی که به رشته دندانپزشکی علاقه دارند و در این رشته تحصیل نکردهاند نیز میتوانند وارد بازار کار آن شوند.
میزان حقوق دستیاران پس از آموزش تکنسین دندانپزشکی
یک دستیار دندانپزشک پس از گذراندن دورههای آموزش دستیاری دندانپزشکی میتواند در مطب و در کنار دندانپزشکان مشغول به کار شود. معمولاً میزان حقوق دریافتی توسط دستیار دندانپزشک به صورت توافقی پرداخت میشود. باید توجه داشته باشید میزان حقوق بالاتر به مهارت دستیار دندانپزشک بستگی دارد. این افراد میتوانند برای افزایش درآمد خود به عنوان دستیار دو دندانپزشک نیز فعالیت کنند. از این رو کسب مهارتهای تخصصی در این رشته بسیار حائز اهمیت است و میتواند روی میزان درآمد افراد نیز مؤثر باشد.
بازار کار یک تکنسین دندانپزشکی در خارج از کشور
آموزش تکنسین دندانپزشکی معمولاً همراه با ارائه مدرک معتبر و قابل ترجمه برای این افراد خواهد بود. همچنین در صورت داشتن سابقه کاری مناسب میتوان در خارج از کشور نیز به عنوان دستیار دندانپزشک پذیرفته شد. البته گذراندن آزمون عملی و برخی موارد دیگر نیز وجود دارد. بهتر است در این زمینه و دریافت اطلاعات بیشتر با یک دندانپزشک مشورت شود.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی دورههای آموزشی یک تکنسین دندانپزشکی، میزان مهارت این دستیاران پس از پایان دوره و ویژگیهای آن پرداخته شد. برای ورود به بازار کار دستیاری دندانپزشکی علاوه بر گذراندن دورههای تئوری، نیاز به آموزشهای کارگاهی و عملی خواهد بود. دورههای آموزشی مرکز بینالمللی دنت لاین در حوزه دندانپزشکی کاملاً منطبق بر بازار کار بوده و میتواند با ارائه آموزشهای عملی، کارآموزان را برای ورود به بازار کار این رشته آماده کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و اطلاع از سرفصلهای آموزشی میتوانید به سایت این مرکز به آدرس مرکز آموزش های بین الملل حوزه دندانپزشکی دنت لاین به آدرس dentline.irمراجعه کنید.
منبع: سایت مدچنل
نظرات کاربران