در دوران اقدام به بارداری، ممکن است سوالات و نگرانیهای زیادی برای شما پیش بیاید، از جمله سوالاتی مانند چگونه باید عمل کرد در صورت بیمار شدن و استفاده از داروهای بدون نسخه (OTC) که برای مصرف مناسب هستند. همچنین، ممکن است بپرسید آیا مصرف آنتی بیوتیک در دوران اقدام به بارداری مجاز است یا نه، آیا میتوانید شربت سرفه مصرف کنید و آیا داروهایی وجود دارند که در دوران اقدام به بارداری نباید مصرف شوند. در این مطلب، ما به شما اطلاعاتی در رابطه با مصرف رایجترین داروهای بدون نسخه در دوران اقدام به بارداری ارائه خواهیم داد.
مصرف داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) در دوران اقدام به بارداری
محبوبترین و رایجترین داروهای در دسته داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، شامل ایبوپروفن (موترین)، ادویل، ناپروکسن (آلو)، ایندومتاسین و آسپرین هستند. این داروها اغلب برای کاهش درد و تسکین تب استفاده میشوند. با این حال، مطالعات حیوانی نشان میدهند که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، به ویژه ایندومتاسین، ممکن است با سرکوب التهاب، باعث تداخل در فرآیند تخمکگذاری شده و مانع آن شوند.
به طور البته، این یافته هنوز در مطالعات انسانی تایید نشده است و حتی برخی مطالعات نیز وجود دارند که نشان میدهند داروهایی مانند آسپرین ممکن است برعکس، احتمال بارداری را افزایش دهند. بنابراین، اگر پزشک شما به دلیل شک در وجود مشکلات انعقادی یا به هر دلیل دیگری، آسپرین را به شما تجویز کرده است، مناسب است درمان را ادامه داده و آن را کنار نگذارید.
شاید جالب باشد بدانید که تحقیقات نشان دادهاند مصرف مداوم و بیش از دو هفته از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن حتی در مردان نیز میتواند تأثیر منفی بر روی روند تولید اسپرمها داشته باشد. بنابراین، در این دوران خاص، نه تنها شما، بلکه همسرتان نیز باید مراقب داروهایی باشید که مصرف میکنید.
با در نظر گرفتن این نکات، اگر در دوران اقدام به بارداری هستید، تلاش کنید تا حد امکان از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی به صورت مداوم و بدون دلیل استفاده نکنید. البته، مصرف گهگداری این داروها هیچ مشکلی برای تخمکگذاری ایجاد نمیکند، اما مصرف بدون دلیل محکم هیچ توجیهی ندارد.
مصرف آنتی هیستامین ها و داروهای ضد حساسیت در دوران اقدام به بارداری
آنتیهیستامینها داروهایی هستند که با مسدود کردن هیستامینها، مادهای شیمیایی که بدن شما در پاسخ به آلرژنها تولید میکند، علائم آلرژی را کنترل میکنند. این داروها به خصوص علائمی مانند آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خارش و آبریزش چشم و کهیر را درمان میکنند. برخی از آنتیهیستامینهای رایج عبارتند از:
- فکسوفنادین (آلگرا)
- دیفن هیدرامین (بنادریل)
- کلرفنیرآمین (کلر-تریمتون)
- لوراتادین (کلاریتین)
- سیتریزین (زیرتک)
اگرچه برخی ادعا میکنند که داروهای آنتیهیستامینی ممکن است با باروری و لانهگزینی تداخل داشته باشند و یا با خشک شدن مخاط دهانه رحم مانع رسیدن اسپرمها به تخمک شوند، اما در حال حاضر هیچ مدرکی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد. بنابراین، اگرچه اجتناب از مصرف بیدلیل و بیش از حد از این داروها در دوران اقدام به بارداری، کار عاقلانهای به نظر میرسد، اما اگر تحت نظر پزشک هستید و ناچار به استفاده از این داروها هستید، نگران نباشید.
مصرف آنتیهیستامینی در دوران اقدام به بارداری ممکن است مانع حاملگی شود؟
در حالی که برخی ادعا میکنند که داروهای آنتیهیستامینی ممکن است با باروری و لانهگزینی تداخل داشته باشند و یا با خشک شدن مخاط دهانه رحم مانع رسیدن اسپرمها به تخمک شوند، اما در حال حاضر هیچ مدرکی برای حمایت از این ادعاها وجود ندارد.
نظرات کاربران