0

قرص سرماخوردگی برای کودک

قرص سرماخوردگی برای کودک
بازدید 127

کودکان زیر دو سال سن، مجاز به استفاده از برخی داروها و شربت‌های سرماخوردگی نیستند. درمان سرماخوردگی برای کودکان بیش از دو سال سن، نسبتاً آسان‌تر است. کودکان بالای دو سال به خوبی می‌توانند صحبت کنند و ناراحتی‌های خود را بیان کنند. به همین دلیل، بر اساس مشکل کودک، می‌توان به او قرص و دارو تجویز کرد. همچنین، سیستم ایمنی کودکان در این سن قوی‌تر شده است و درمان آن‌ها آسان‌تر خواهد بود. سرماخوردگی، شایع‌ترین بیماری در کودکان است که باعث ایجاد عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی می‌شود. بیشترین مراجعه به متخصصان اطفال یا پزشکان عمومی مربوط به سرماخوردگی در کودکان است. بیشتر کودکان تقریباً 6 تا 8 بار در سال به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند که این واقعیت کاملاً طبیعی است. کودکان بالای دو سال می‌توانند با تجویز پزشک از قرص‌های سرماخوردگی استفاده کنند. همچنین، با رسیدن به سن 6 سالگی، کودکان کمتر به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند. در این مقاله، قصد داریم در مورد زمانی که می‌توان قرص سرماخوردگی به کودکان تجویز کرد، بحث کنیم.

چرا کودک سرما میخورد

قبل از بحث در مورد تجویز قرص سرماخوردگی به کودکان، بررسی علت سرماخوردگی در آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. علت سرماخوردگی در کودکان ناشی از بیش از 200 ویروس مختلف است. زمانی که یک ویروس باعث تحریک گلو و بینی شود و التهابی را ایجاد کند، کودک دچار سرماخوردگی می‌شود. بیشتر کودکان با یک ویروس به نام راینوویروس سرماخوردگی مبتلا می‌شوند. ویروس سرماخوردگی از راه‌های مختلفی منتشر می‌شود و کودک را به بیماری مبتلا می‌کند. در ادامه، برخی از این راه‌ها را بررسی خواهیم کرد.

از طریق هوا

در صورتی که یکی از اعضای خانواده یا یک فرد نزدیک به شما سرماخورده باشد و عطسه یا سرفه کند، مقداری از ویروس سرماخوردگی در هوا منتشر می‌شود. اگر کودک شما این هوا را تنفس کند، ویروس وارد بینی کودک می‌شود، به غشای بینی او می‌چسبد و در نهایت کودک بیمار می‌شود.

از طریق تماس مستقیم

در صورتی که یکی از اعضای خانواده شما یا عزیزان شما مبتلا به ویروس سرماخوردگی باشند و کودک در تماس مستقیم با آنان قرار گیرد، احتمال مریض شدن کودک شما بسیار زیاد است. زیرا اکثر کودکان عادت دارند بینی، چشم و دهان خود را مداوم لمس کنند. این عمل باعث انتشار بیماری می‌شود. به عنوان مثال، اگر فردی که دچار سرماخوردگی است به اسباب‌بازی دست زده و سپس کودک آن را لمس کند، به احتمال زیاد کودک شما نیز به سرماخوردگی مبتلا خواهد شد.

درمان بیماری

همانطور که اشاره شد، کودکان بالای دو سال می توانند از قرص سرماخوردگی استفاده کنند. اما کودکان زیر دو سال با محدودیت‌های قابل توجهی در مصرف داروها برای درمان سرماخوردگی روبرو می شوند. به همین دلیل، مراحل درمان این کودکان کمی سخت‌تر است. به عنوان مثال، کودکان زیر دو سال اجازه مصرف بعضی از شربت‌های سرماخوردگی یا ضدسرفه را ندارند. علاوه بر این، داروهای مناسب برای کودکان زیر دو سال باید حتماً توسط پزشک تجویز شده و تحت نظر پزشک مصرف شوند. همانطور که گفته شد، کودکانی که بیشتر از دو سال سن دارند، به راحتی می‌توانند صحبت کنند و در صورت بروز بیماری، مشکل خود را به زبان بیاورند.

علائم بیماری چیست

کودکانی که دچار سرماخوردگی می‌شوند، ممکن است دارای علائمی باشند که در صورت مشاهده آنها، می‌توانید به کودک خود که بالای دو سال سن دارد، قرص سرماخوردگی بدهید. علائم سرماخوردگی در تمام کودکان یکسان نیستند؛ بعضی از کودکان ممکن است تمام این علائم را داشته باشند، در حالی که برخی دیگر تنها چند مورد از آنها را تجربه کنند. سرفه، آب ریزش بینی، گرفتگی بینی، عفونت گوش‌ها، سینوزیت، عفونت گلو و چسبیدن چرک در سینوس‌ها از علائم سرماخوردگی هستند.

زمان استفاده از قرص

در این بخش به بررسی زمان مناسب برای استفاده از قرص سرماخوردگی برای کودک می‌پردازیم. پزشکان متخصص برای تسکین علائم سرماخوردگی، انواع مختلفی از داروها، از جمله قرص‌های سرماخوردگی، برای کودکان تجویز می‌کنند. در صورتی که سرماخوردگی کودک به درستی درمان نشود، ممکن است در طول زمان به عفونت ریه، عفونت گوش یا عفونت سینوس تبدیل شود. بنابراین، در صورتی که کودک شما دچار سرماخوردگی شد، مناسب است این موضوع را جدی بگیرید و هر چه سریعتر برای درمان کودک خود اقدام کنید. با توجه به مشاهده هر یک از علائم زیر، می‌توانید از قرص سرماخوردگی برای کودک خود استفاده کنید:

  • داشتن گلودرد شدید و دردناک هنگام بلع
  • کودک نمی‌تواند به دلیل سرفه‌های مکرر به خواب برود
  • گرفتگی بینی
  • سردرد شدید

با مشاهده هر یک از علائم فوق، می‌توانید به داروخانه‌های شهر خود مراجعه کرده و قرص سرماخوردگی مخصوص کودکان را تهیه کنید. بعضی از این قرص‌ها به صورت جویدنی عرضه می‌شوند و برخی دیگر باید به صورت کامل بلعیده شوند. در صورتی که کودک شما مشکلی در بلعیدن دارو دارد، می‌توانید نوع قرص جویدنی را انتخاب کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *