0

فاسدکننده‌های شیر مادر را بشناسید

فاسدکننده‌های شیر مادر را بشناسید
بازدید 152

شیر مادر چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

قوام یا غلظت شیر مادر باید متعادل باشد. اعتدال قوام به معنای تعادل بین بخش پروتئینی یا پنیری و آب در شیر است، که هر دو برای رشد نوزاد ضروری هستند. برای ارزیابی کیفیت غلظت شیر، می‌توانید یک قطره از آن را بر روی ناخن خود قرار داده و آن را جابجا کنید. اگر قطره روان بود، نشانه رقت است و اگر ثابت ماند، نشانه غلیظ بودن است. اما اگر حرکت قطره متوقف شد، این نشانگری است که شیر متعادل و خوبی دارید. البته روش‌های دیگری نیز برای ارزیابی غلظت شیر وجود دارد، اما روش اشاره شده ساده‌ترین آنهاست.

مقدار شیر هم باید متعادل باشد. مصرف زیاد شیر مادر ممکن است نشانگر رطوبت بیش از حد آن باشد که می‌تواند آمادگی بدن برای عفونت‌ها را افزایش دهد. به علاوه، مصرف کم شیر نیز ممکن است نشانه خشکی مزاج باشد. در طب ایرانی، برای رشد نوزاد، حرارت و رطوبت باید به میزان کافی و در حد اعتدال باشند تا رشد مناسبی را تسهیل کنند. بنابراین، شیری که بسیار مرطوب یا بسیار خشک است، مناسب برای رشد صحیح نیست.

رنگ شیر باید به صورت کاملاً سفید باشد. اگر شیر تیرگی یا سبزی متمایل باشد، نشانگر سردی و خشکی آن است و اگر به زردی متمایل باشد، نشانگر غلبه حرارت و صفرا است. هیچ یک از این ویژگی‌ها مناسب برای رشد صحیح نوزاد نیستند.

بوی شیر باید خوش عطر و بو باشد. اگر بوی ترشیدگی، بدبو یا حتی بی بو باشد، مناسب برای رشد کودک نیست.

طعم شیر، اگر تلخ یا شور باشد، نه تنها برای رشد مناسب نوزاد مناسب نیست، بلکه نوزاد هم تمایلی به مصرف آن نشان نمی‌دهد. باید توجه کنید که طعم و بوی شیر، تحت تأثیر سبک زندگی و مزاج مادر قرار می‌گیرد و ممکن است تغییر کند.

اجزای شیر مادر باید یکنواخت و مشابه باشند. اگر اینطور نیست، مادر باید برای بهبود شیر خود با متخصص مشورت کند و از گیاهانی که به هضم غذا کمک می‌کنند استفاده کند تا شیرش یکنواخت شود.

کف روی شیر باید به حد معتدلی باشد. گاهی اوقات، شیر مادران دارای کف زیادی است که این نشانه وجود نفخ بیش از حد در بدن مادر است و ممکن است از طریق شیر به نوزاد منتقل شده و باعث بروز نفخ و کولیک در نوزاد شود. در این شرایط، لازم است تغذیه مادر اصلاح شده و هضم آن تقویت شود. همچنین، می‌توان از داروهای گیاهی ضد نفخ استفاده کرده تا شیر مادر بهبود یابد.

فاسدکننده‌های شیر کدامند؟

حتی در مادرانی که شیر آنها دارای همه این هفت خصوصیت مطلوب است، ممکن است در شرایطی قرار بگیرند که شیرشان فاسد می‌شود. بدیهی است که شیر فاسد قابل قبول برای نوزاد نیست. بنابراین، بهتر است تلاش کنید تا در شرایطی که شیر ممکن است فاسد شود، حداقل قرار نگیرید.

بارداری می‌تواند بر شیر مادر تأثیراتی داشته باشد. اگر مادر در حال شیردهی دوباره باردار شود، به دلیل تغییرات هورمونی در بدن و تقسیم غذا بین نوزاد و جنین، احتمال آسیب به هر دو افزایش می‌یابد.

غم و غصه از بدترین عواملی است که می‌تواند شیر را فاسد کند. مادرانی که پس از زایمان افسرده می‌شوند یا به دلایل مختلفی مدام درگیر غصه‌ها هستند، نمی‌توانند شیر مناسبی به نوزاد خود ارائه دهند.

مصرف غذاهای ناسالم، فست فودها، و نوشیدنی‌های گازدار و… در صورتی که پس از زایمان فرصت کافی برای آماده سازی غذا ندارید و ترجیح می‌دهید به رستوران بروید یا غذا بیرون بگیرید، باید مراقب باشید که این عمل باعث فاسد شدن شیر شما نشود. بهتر است به جای مصرف فست فود، از غذاهای سنتی مانند آبگوشت، سوپ جو و هلیم استفاده کنید که به تقویت شیر شما کمک می‌کنند.

فعالیت جنسی در دوران شیردهی ممکن است باعث بوی نامطبوع و کاهش مقدار شیر شود. بنابراین، در دوران شیردهی، مناسب است فعالیت جنسی را کاهش داده و به حداقل رساند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *