0

علت جویدن ناخن کودکان+راه درمان

علت جویدن ناخن در کودکان
بازدید 218

کودک شما ممکن است به دلایل مختلفی مانند کنجکاوی، بی‌حوصلگی، کاهش استرس، عادت یا تقلید، ناخن‌های خود را جویده و بجویده. جویدن ناخن، یکی از رایج‌ترین «عادت‌های عصبی» است که شامل جویدن انگشتان دست، پیچاندن موها یا کشیدن آنها، دست زدن به بینی و جویدن دندان هستند. این عادت همچنین می‌تواند در بزرگسالی نیز ادامه یابد.

چرا کودکان ناخن خود را می جوند؟

بزرگ شدن می‌تواند برای بچه‌ها مشکلاتی را به همراه داشته باشد و اغلب این تنش‌ها و فشارها برای والدین قابل مشاهده نیست. اگر کودک شما ناخن‌هایش را به طور متوسط جویده و خودش را آسیب نمی‌رساند و این کار را به صورت ناخودآگاه انجام می‌دهد، مثلاً هنگام تماشای تلویزیون یا در مواقع خاصی مانند اجرا یا آزمون، این فقط یک راه برای کنار آمدن با استرس کوچک است و شما احتمالاً دلیل زیادی برای نگرانی ندارید و احتمالاً فرزندتان این عادت را به طور خودبخود ترک خواهد کرد. اما اگر فکر می‌کنید که این مسئله خیلی طولانی شده است یا به عنوان والدین بهتر از هر کسی کودکتان را می‌شناسید، می‌توانید از روش‌های ساده زیر برای کمک به ترک ناخن‌جویدن مطلع شوید.

راه های ترک عادت جویدن ناخن کودکان

علت اضطراب‌های بچه‌ها را پیدا کنید:

در ابتدا، واکنش اولیه ما به زمانی که بچه‌ها رفتاری نگران‌کننده انجام می‌دهند، تلاش برای جلوگیری از آن رفتار است. این رویکرد بلندمدت خوبی است، اما قبل از انجام این کار، مهم است که به دنبال علل اصلی این رفتار باشیم و بررسی کنیم که آیا کودکمان با استرسی مواجه است که باید برطرف شود یا نه. اگر حدسی در مورد آنچه می‌تواند کودکمان را نگران کند داریم، مثلاً انتقال به یک خانه یا شهر جدید، طلاق در خانواده، ورود به مدرسه جدید و یا یک اجرای موسیقی خاص، سعی کنیم به جدیت به کودکمان کمک کنیم تا درباره نگرانی‌هایش صحبت کند. اغلب برای بچه‌ها، گفتن دلیل راحت‌تر از انجام دادنش است.

می‌توانیم به شوخی بگوییم: “می‌فهمم! داری سعی می‌کنی دندون‌هات رو تیز کنی!” و این ممکن است باعث شود که به ما بگوید که واقعاً چه چیزی او را آزار می‌دهد. پس از خنده به این جمله، می‌توانیم امتحان کنیم که از او بپرسیم. بررسی مطلبی درباره علل اضطراب در کودکان می‌تواند مفید باشد.

فکر کنید در مورد جویدن ناخن‌ها فرزندتان:

اگر واقعاً نمی‌خواهد این عادت را ترک کند، احتمالاً نتوانید تغییر زیادی در این خصوص ایجاد کنید. جویدن ناخن‌ها همانند سایر عادت‌های عصبی، بیشتر از طریق ناخودآگاه اتفاق می‌افتد. اگر بچه‌تان حتی خودش نمی‌فهمد که این کار را انجام می‌دهد، داد زدن، سرزنش کردن و مجازات کردن او هیچ کمکی نمی‌کند و حتی بزرگسالان هم مشکلاتی در ترک این نوع عادت‌ها دارند. پس بهتر است که تنبیه و سرزنش را به کلی کنار بگذارید.

تعیین کنید چند محدودیت ساده و بدون تنش:

اگر این عادت واقعاً شما را مزاحمت می‌کند، می‌توانید محدودیت‌هایی تعیین کنید. به عنوان مثال، می‌توانید قاعده‌ای بگذارید که “جویدن ناخن در حالت نشسته در جلوی میز شام مجاز نیست”، همانند قاعده‌ای که “از بشقاب خود به سگ غذا ندهید” منطقی است. مهمترین نکته این است که از تبدیل این موضوع که صرفاً یک مزاحمت است، به یک مسئله خشم‌آلود یا درگیرکردن احساسات درباره آن، جلوگیری کنید. اما اگر احساس آزردگی خود را تا حدی که ممکن است کنترل کرده و سپس به شدت اعلام کنید که “دیگر ناخن‌هایت را جویدن نکن! نمی‌توانم این رفتار را تحمل کنم!”، ممکن است در واکنش اولیه‌ای یک انفجار قدرتمند و خسته کننده را به وجود آورده باشید.

برای حفظ بهداشت و کمک به تمرکز، این را در نظر بگیرید:

به طور کلی، بهترین راهکار برای جلوگیری از آسیب رساندن به خود و جلوگیری از تنش زیاد در فرزندتان، این است که ناخن‌هایش را به صورت منظم کوتاه کنید و به او یادآوری کنید که دست‌هایش را بهترین تمیزی بدهد و سعی کنید توجه او را به موارد دیگری معطوف کنید. اگر او را تحت فشار قرار دهید تا این عادت را ترک کند، فقط استرس او را افزایش می‌دهید و خطر افزایش این رفتار را به وجود می‌آورید.

بهتر است مانیکور را امتحان کنید:

بعضی اوقات رفتن به سالن زیبایی و انجام مانیکور برای ناخن‌های کودکتان می‌تواند به آنها کمک کند تا ناخن‌هایشان را کمتر جویدند یا کمتر بجوشانند؛ اما باید توجه داشته باشید که این کار بیشتر برای دختران جذاب است.

 

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *