0

علت احساس غریبی کردن نوزاد چیست؟

احساس غریبی نوزاد
بازدید 246

شاید تجربه کردن احساس غریبگی نوزاد برای شما به طور قابل ملموسی نباشد. به عنوان مثال، تصور کنید که این کودکان هنوز به اندازه کافی کوچک هستند تا به طور کامل متوجه آشنا و غریب بودن افراد نشوند یا از غریبه‌ها ترس نداشته باشند. به طور ناخواسته متوجه می‌شوید که کودکان در سن پایین همچنان تجربه این احساسات را دارند. به عنوان مثال، وقتی در محیطی با افراد غریبه قرار می‌گیرند، شروع به گریه و ناراحتی می‌کنند. این مسئله می‌تواند والدین را ناراحت کند و گاهی اوقات باعث می‌شود تا مهمانی‌هایشان با مشکلاتی مواجه شود. حالا باید ببینیم این مسئله از چه زمانی شروع می‌شود و تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند. همچنین، چه راهکارهایی برای حل این مشکل وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند.

احساس غریبگی کردن نوزاد از چه سنی شروع می‌شه؟

نمی‌توانیم بگوییم که نوزاد از ابتدای تولد خودش متوجه بوده و با غریبه و آشنا بودن افراد آشنا شده است، یا احساس غریبگی را از ابتدا تجربه می‌کند. برخی نظریه‌ها وجود دارند که نوزاد، به ویژه مادر خود را حس می‌کند و در آغوش او آرامش بیشتری دارد. با این حال، برای نوزاد تفاوتی نمی‌کند که چند نفر دیگر در طول روز او را بغل کنند. معمولاً احساس غریبگی در کنار دیگر افراد از 6 تا 8 ماهگی به بعد وجود دارد. حتی برای بعضی از کودکان، این اتفاق بسیار زودتر رخ می‌دهد. در این دوره، نوزاد می‌تواند یاد بگیرد که چیزها و افراد آشنا و غیرآشنا در اطرافش وجود دارند. در این چند ماه، تقریباً به دیدن روزانه والدین و حتی خواهر و برادرانش عادت کرده و می‌داند که آنها آدمهایی هستند که او را محافظت می‌کنند و امنیت زندگی او را تضمین می‌کنند. به همین دلیل، تفاوتی بین آنها و دیگر افراد قائل می‌شود.

چرا نوزاد احساس غریبی می‌کنه

یکی از مسائل دیگری که وجود دارد، ترس و اضطراب نوزاد است و می‌خواهیم بفهمیم این ترس از چیست و چرا نوزاد احساس غریبی می‌کند. در واقع، نوزاد در این موقعیت ترس و اضطراب را تجربه می‌کند. عواملی که می‌توانند این ترس را در کودک ایجاد کنند، مانند نگرانی از ندیدن مادر، دلتنگی در مواقع غیبت طولانی و غیره هستند و باعث می‌شوند کودک مضطرب شود. از سوی دیگر، افراد غریبه ممکن است کارهایی انجام دهند که کودک فقط در کنار خانواده، به ویژه مادر، احساس آرامش می‌کند. به طور معمول، افراد غریبه نوزاد را از آغوش مادر که حس آرامش را به او القا می‌کند، جدا می‌کنند و این عامل باعث ترس و اضطراب نوزاد می‌شود. ممکن است آغوش گرفتن شدید یا محکم باعث شده باشد که نوزاد احساس ناامنی بیشتری در کنار افراد غریبه تجربه کند و این تجربه ناخوشایند برای او به یک موضوع آزاردهنده تبدیل شده باشد.

در برابر غریبی کردن نوزاد چه کنیم؟

احتمالاً قبل از تلاش برای برطرف کردن احساس غریبی کودک، باید این شرایط را قبول کنیم. رفتار نوزاد به طور کامل طبیعی است و ممکن است سال‌ها طول بکشد. باید حتی آماده باشیم که هر چقدر کودک بزرگتر می‌شود و تفاوت بین ما و دیگران را بیشتر درک می‌کند، احساس غریبگی در کودک بیشتر شود. بنابراین، نگران نباشید و این روند را به عنوان چیزی کاملاً طبیعی و نشانه سلامت کودکتان در نظر بگیرید. با این حال، با توجه به شرایط شغلی خود، ممکن است نیاز داشته باشید گاهی اوقات کودک خود را به فرد دیگری بسپارید و نگران این موضوع باشید. برای کمک به رفع احساس غریبی کودک، می‌توانید از راهکارهای مختلفی استفاده کنید.

برای رفع احساس غریبگی کودک از افراد آشنا کمک بگیرین

یکی از راهکارها برای کاهش احساس غریبگی کودک، این است که او را از جمع دور نکنید. بهتر است ابتدا با افراد آشنا مانند پدربزرگ و مادربزرگ شروع کنید. کودک را برای چند دقیقه با آنها تنها بگذارید و به تدریج این زمان را افزایش دهید. این طوری، کودک متوجه می‌شود که اگر شما را نبیند یا با شخص دیگری باشد، باز هم به وضعیت عادی برمی‌گردد، اما هنگام دیدن شما و در آغوش شما آرامش می‌یابد.

بچه رو از جمع دور نکنین!

تا به حال، همیشه جمع‌ها را به خاطر آرام کردن کودکتان ترک نکنید. نوزاد شما باید در محیط‌های جمعی حضور داشته باشد تا این روند را به عنوان چیزی عادی و طبیعی تجربه کند. در ابتدا، ممکن است احساس غریبگی برای کودکتان مزاحمتی باشد، اما به مرور زمان این مشکل رفع خواهد شد و او به جمع غریبه‌ها بیشتر عادت خواهد کرد.

برای رفع احساس غریبگی کودک اونو مدت طولانی تنها نذارین

سعی کنید احساس غریبگی کودک را قبول کنید و بدانید که این یک وضعیت طبیعی برای این سن است. بهترین راهکار این است که ابتدا به بچه‌ها اجازه دهید به دیدن افراد جدید عادت کنند و سپس خودتان را از آنها جدا کنید و آنها را به فرد دیگری بغل دهید. اگر با ورود به جمعی جدید، کودک را به فرد دیگری بغل دهید و او را به تنهایی رها کنید، ممکن است تجربه اضطراب شدیدی داشته باشد. بنابراین، این مراحل باید به آرامی و مرحله به مرحله انجام شود تا کودک به تدریج قادر باشد احساسات خود را کنترل کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *