چرا این اتفاق میافتد؟ آیا این یک پدیده طبیعی است؟ آیا باید نگران این موضوع باشم؟ سکسکه جنین ممکن است در سه ماهه دوم یا سوم بارداری آغاز شود. اما اگر به طور ناگهانی تغییری احساس کردید یا این وضعیت برای مدت طولانی در بارداری بعدی ادامه یافت، مناسب است با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت کنید.
بارداری زمانی است که تغییرات دائمی را برای شما و جنین در حال رشدتان به همراه دارد. در طی این دوران، شما ممکن است با لگد زدن و حرکات جنین در داخل رحم آشنا شوید. آیا این وضعیت طبیعی است؟ این مقاله شامل اطلاعاتی است که شما باید درباره سکسکه جنین در رحم بدانید و زمانی که باید با پزشک تماس بگیرید. همچنین، مقالهای با عنوان “آیا سکسکه نوزاد در رحم طبیعی است؟” قبلاً منتشر شده است که ممکن است برای شما مفید باشد.
برای کودک چه اتفاقی می افتد؟
کودک شما پیش از تولد با مراحل مختلفی در داخل رحم مادر مواجه میشود که او را به نزدیکی به زندگی واقعی میبرد. معمولاً در هفتههای 18 تا 20 بارداری، شما آگاه میشوید که کودکتان در حال حرکت است. این حرکات اغلب با ضربات کوچکی شبیه به پروانه آغاز میشود یا ممکن است شبیه صدای ترکیدن ذرت پخته در شکم شما باشد. پس از مدتی، شما به طور منظم در طول روز لگد زدن، چرخش و تکان خوردن کودک را در دل خود احساس خواهید کرد. آیا تا به حال حرکات دیگری مانند انقباضات ریتمیک در داخل رحم تان تجربه کردهاید؟ این حرکات ممکن است بیشتر شبیه به اسپاسم عضلانی باشند یا ممکن است مربوط به موضوعی باشند که در این مقاله، یعنی سکسکه جنینی، مورد بحث قرار گرفته است.
زمان سکسکه جنین
ممکن است در سه ماهه دوم یا سوم بارداری، به سکسکه جنین در رحم مادر احساس کنید. بسیاری از مادران در ماه ششم بارداری شروع به احساس این “حرکات تند” میکنند. با این حال، مانند واکنشها و سایر حرکات جنین، زمان شروع احساس سکسکه برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد. برخی جنینها چندین بار در روز سکسکه میکنند، در حالی که برخی از مادران در طول دوره بارداری به طور کلی این حرکات را برای جنین خود احساس نمیکنند. علت دقیق سکسکه جنین به خوبی درک نشده است، زیرا علت این پدیده در کودکان و بزرگسالان نیز نامشخص است، چه برسد به جنین.
یکی از نظریهها در این زمینه این است که سکسکه جنین در رحم نقشی در بلوغ ریههای آن دارد. در بیشتر موارد، این اتفاق یک رفلکس طبیعی است و بخشی از بارداری محسوب میشود. توجه به این نکته مهم است که سکسکه جنین به طور کلی به عنوان یک نشانه خوب در نظر گرفته میشود. با این حال، پس از هفته 32ام، اتفاق بیفتد که هر روز سکسکه جنین را تجربه کنید کمتر است. اگر کودک شما پس از این مرحله هر روز به سکسکه ادامه داده و این دورهها بیش از 15 دقیقه طول میکشد یا اگر کودک شما سه بار یا بیشتر در روز سکسکه میکند، ممکن است بخواهید با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید. برای بهتر آشنایی با این موضوع، میتوانید مقاله “علت سکسکه جنین در رحم مادر چیست؟” را مطالعه کنید.
سکسکه یا لگد زدن
برای تشخیص اینکه آیا کودک شما سکسکه میکند یا لگد میزند، جابجایی بهترین راه است. گاهی اوقات، اگر کودک شما در موقعیت خاصی احساس ناراحتی کند یا اگر چیزی گرم، سرد یا شیرین بخورید که حواس او را تحریک کند، ممکن است حرکت کند یا لگد بزند. این حرکات را میتوانید در قسمتهای مختلف شکم خود (بالا و پایین یا پهلوها) احساس کنید. همچنین، اگر موقعیت خود را تغییر دهید، ممکن است حرکات جنین متوقف شود. این حالتها احتمالاً مربوط به لگد زدن جنین است. اما اگر به طور کاملاً ثابت نشستهاید و احساس میکنید تکونهای ضربانی یا ریتمیک از یک ناحیه از شکم خود میآید، ممکن است این تکونها سکسکه کودک باشند. با گذر زمان، این حرکتها به شما آشنا خواهند شد.
آیا سکسکه نوزاد خطرناک است؟
سکسکه جنین عموماً یک رفلکس طبیعی است. با این حال، توصیه میشود که اگر این اتفاق در طول دوران بارداری به صورت مکرر و مداوم رخ داد، با پزشک یا ماما خود تماس بگیرید. اگر پس از 28 هفته بارداری، سکسکه جنین شما تغییر ناگهانی و شدیدی را تجربه کند (به عنوان مثال، شدیدتر شود یا بیشتر از حد معمول طول کشیده شود)، ممکن است بخواهید برای آرامش بیشتر، با پزشک خود تماس بگیرید و درباره سلامت جنین مشورت کنید. متخصص میتواند وضعیت شما و جنین را بررسی کرده و به شما بگوید آیا مشکلی وجود دارد یا خیر. این بررسی، حتی اگر ضروری نباشد، میتواند به شما آرامش بدهد و شما را قانع کند که همه چیز در حال پیشرفت صحیح است.
نظرات کاربران