اکثر نوزادان سالم، از حدود شش ماهگی که شروع به خوردن مواد جامد میکنند، میتوانند انبه را به عنوان یکی از مواد غذایی خود بخورند. در ابتدا، میتوانید مقدار کمی از پوره انبه را صاف و بدون توده یا پوست آن به نوزاد تغذیه کنید. هنگامی که کودک با طعم و قابلیت هضم میوه آشنا میشود، میتوانید پوره انبه را به سایر غذاها مانند پوره موز یا پوره چغندر اضافه کنید تا میکس غذاهای مختلف برای نوزاد درست کنید. برای نوزادان بزرگتر از نه ماه، میتوانید تکههای کوچک انبه را به او سرو کنید. برای استفاده از انبه به عنوان مکمل شیر، میتوانید قاچهای نازک انبه (بدون پوست یا پوست) را به نوزاد بدهید تا بگیرد و بخورد. از آنجایی که انبه بدون پوست لغزنده است، به کودک کمک کنید تا به آرامی انبه را بخورد تا خطر خفگی کاهش یابد. همچنین، میتوانید تفالههای انبه را (با اندازهگیری مناسب) بردارید و هسته انبه را به نوزادان بدهید تا ان را بمکد.
فواید انبه برای سلامتی نوزاد
انبه یک میوه آبرسان و غنی از مواد مغذی حیاتی و ترکیبات زیست فعال است که به رشد و تکامل سالم کودک کمک میکند. این میوه ممکن است مزایای سلامتی زیر را برای کودکان فراهم کند:
- تامین مواد مغذی: انبه حاوی ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای مفیدی مانند ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم و فیبر است. این مواد مغذی ضروری برای رشد و توسعه سالم بدن کودک هستند.
- افزایش ایمنی: ویتامین C و آنتیاکسیدانهای موجود در انبه میتوانند سیستم ایمنی کودک را تقویت کرده و به مبارزه با عفونتها کمک کنند.
- حفظ سلامت پوست: انبه حاوی ویتامین A است که برای حفظ سلامت پوست مهم است. مصرف منظم انبه میتواند به بهبود سلامت پوست کودک کمک کند و مشکلات مرتبط با پوست را کاهش دهد.
- حمایت از گردش خون: ویتامین C موجود در انبه میتواند به حفظ سلامت عروق خونی کودک کمک کند و فشار خون را کاهش دهد.
- تقویت سیستم گوارشی: فیبر موجود در انبه میتواند به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کودک کمک کند و مشکلاتی مانند یبوست را کاهش دهد.
توجه: قبل از معرفی انبه به رژیم غذایی کودک، همواره توصیه میشود با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
خرید انبه رسیده
برای وزن کردن انبه، آنها را برداشت کنید و انتخاب کنید که اندازه و وزنی مطابق با توزین شما باشند. انبههایی را انتخاب کنید که سنگین و پرجوش هستند و بریدگی، چاله سیاه یا کبودی ندارند. همچنین، برای کاهش خطر آلودگی میکروبی، اطمینان حاصل کنید که پوست انبهها سالم و بدون آسیب است.
انبه را در دست بگیرید و به آرامی فشار دهید. انبههای کاملاً رسیده باید چاق و سفت باشند، اما هنوز قابل فشار دادن باشند. بوی انبه را بررسی کنید و انبهای را انتخاب کنید که بوی شیرین و مطبوعی دارد.
قبل از قرار دادن آنها در یخچال، انبهها را بشویید. قبل از نگهداری انبهها در یخچال یا قرار دادن آنها در ظرف در آشپزخانه، آنها را زیر آب سرد و جاری بشویید و با یک حوله آشپزخانه خشک کنید.
انبههای نارس را برای چند روز در دمای اتاق نگهداری کنید. در حالی که انبههای تازه رسیده را فقط برای یک یا دو روز نگهداری کنید، انبههای کاملاً رسیده را در دمای اتاق نگهداری کنید و آنها را در اسرع وقت مصرف کنید. توصیه نمیشود انبههای کاملاً رسیده را بیش از یک یا دو روز در یخچال نگهداری کنید.
روش تغذیه نوزاد با انبه
بازنویسی شده:
از تغذیه نوزادان با آب انبه خودداری کنید مگر اینکه پزشک شما توصیه دیگری داشته باشد. همچنین، از تغذیه نوزادان با انبه خشک خودداری کنید، زیرا ممکن است خطر خفگی را افزایش دهد. با این حال، اگر بسیار علاقهمند هستید، میتوانید کمی پودر انبه خشک را به پورههای دیگر اضافه کنید یا آن را له کنید. همچنین میتوانید تکههای انبه خشک را با خیساندن آنها در آب، نرم کنید.
به کودک یک یا دو قاشق چایخوری پوره انبه بدهید. اگر کودک از نظر طعم و هضم مشکلی ندارد، میتوانید به تدریج مقدار پوره را ابتدا با یک قاشق غذاخوری شروع کرده و سپس به دو قاشق غذاخوری افزایش دهید.
به آلرژی کودک نسبت به انبه توجه کنید. علائم آلرژی ممکن است بلافاصله پس از لمس یا خوردن انبه (سندرم آلرژی دهانی) ظاهر شوند. برخی از علائم رایج واکنش آلرژیک شامل خارش مداوم، بثورات پوستی (کهیر)، سرفه و خس خس سینه، استفراغ و اسهال است. در صورت مشاهده هرگونه علامت آلرژی، باید مراقب باشید.
نظرات کاربران