وقتی خانم در شرایط طبیعی باردار میشود، رابطه جنسی کاملاً طبیعی و بدون مشکل است. جنین در داخل رحم و در دیوار عضلانی شکم قرار دارد و امن است، بنابراین هیچ آسیبی به جنین وارد نمیشود. علاوه بر این، چون جنین درون یک مایع به نام آمنیوتیک قرار دارد، این مایع به جنین حفاظت میکند، بنابراین داشتن رابطه جنسی در طول بارداری نمیتواند ضرری داشته باشد. هر خانم براساس شرایط خود، تفاوتی در احساسات خود درباره رابطه جنسی تجربه میکند.
بعضی زنان در این دوران ممکن است میل جنسی خود را کاهش دهند، در حالی که برخی دیگر ممکن است میل جنسی بیشتری داشته باشند. این تغییرات میل جنسی بر اثر تغییرات هورمونی است. اگر وضعیت بارداری یک خانم خطرناک نباشد، داشتن رابطه جنسی هیچ خطری ندارد و زن و مرد میتوانند بدون نگرانی رابطه جنسی خود را در طول دوران بارداری حفظ کنند. در این دوران، داشتن رابطه جنسی منجر به افزایش صمیمیت بین زوجین، بهبود ارگاسم و افزایش سطح شادی میشود.
رابطه جنسی در سه ماهه اول بارداری
در ماههای ابتدایی بارداری، به دلیل تغییراتی که در بدن رخ میدهد، ممکن است میل به رابطه جنسی تحت تأثیر قرار گیرد. گاهی اوقات ممکن است میل جنسی کاهش یابد و دلیل آن ممکن است به شرایط زیر باشد:
- احساس خستگی شدید در بدن به دلیل رشد جنین.
- رشد سینه و آمادگی آن برای شیردهی که باعث درد سینه میشود.
- گاهی ممکن است میل جنسی وجود داشته باشد، اما به دلیل عوارض آن، از آن صرف نظر میشود، بنابراین بهتر است تمرکز بیشتری بر روی بهبود بدن قائل شویم.
- وجود حالت تهوع و استفراغ به دلیل بارداری.
- افرادی که با روشهای کمکی به بارداری میرسند، در سه ماهه اول بارداری باید از رابطه جنسی خودداری کنند.
میل به رابطه در سه ماهه دوم رابطه
اگر سابقه زایمان زودرس، سقط، نارسایی سروکس و بارداری آیدیاف (نقص ایمنی) وجود نداشته باشد و وضعیت جفت هم پایین نباشد، داشتن رابطه جنسی هیچ ممنوعیتی ندارد. در سه ماهه دوم بارداری، حالت تهوع و استفراغ کاهش یافته و انرژی به بدن بازمیگردد. هورمونها باعث درخشندگی پوست و مو میشوند. در این دوره، شکم بزرگتر میشود و اطرافیان متوجه بارداری میشوند. به دلیل گذشتن از خطر سقط و وجود آرامش بیشتر، خانم باردار در این دوره قرار دارد. در برخی مواقع، حالت تهوع و کاهش میل جنسی وجود دارد، بنابراین بهتر است سخت نگیرید و از خود مراقبت کنید. زیرا در سه ماهه دوم، آزمایشات مختلفی مانند آمنیوسنتز و نمونهبرداری از پرزهای جنین انجام میشود و باید چند روز قبل از آزمایش استراحت کرده و رابطه جنسی انجام نگیرد.
رابطه جنسی در ماهه سوم بارداری
در سه ماهه آخر بارداری، شکم و رحم بزرگتر میشود و خانم باردار احساس خستگی میکند. سنگینی شکم باعث ورم دست و پا، کمردرد و سوزش سردل میشود و ممکن است میل جنسی را به شدت کاهش دهد. با این حال، نیازی به نگرانی نیست و خانم باردار میتواند با همسرش درباره این احساسات صحبت کند. گاهی اوقات، خانم باردار نسبت به اندازه بزرگ شده شکم خود احساس خوبی دارد و احساس جذابیت میکند، بنابراین میتواند با همسرش رابطه جنسی مطلوبی را تجربه کند. البته، این احساس در افراد مختلف متفاوت است.
چه زمانی در دوران بارداری داشتن رابطه جنسی ممنوعه؟
خانمهایی که در گذشته سابقه سقط داشتهاند یا پزشک خطر سقط را تشخیص دادهاند، وجود علائم زیر میتواند موجب نگرانی شود:
- خونریزی و ترشحات واژینالی بدون علت مشخص.
- درد کرامپی بدون علت.
- پارگی یا نشت مایع از کیسه آمنیوتیک (کیسه حاوی مایعی که جنین را در رحم دربر میگیرد).
- انقباضات زایمان در هفتههای قبل از هفته 37 بارداری.
- قرار گرفتن جفت در قسمت تحتانی رحم.
- بارداری چند قلو (بارداری با دو یا چند جنین).
- وجود زگیل و تبخال در منطقه تناسلی.
- داشتن دهانه رحم کوتاهتر از حالت طبیعی و انجام عمل سرکلاژ (بستن دهانه رحم به منظور جلوگیری از زایمان زودرس).
- در صورت وجود هر یک از این علائم، مناسب است با پزشک مشورت کرده و نگرانیهای خود را به او بیان کنید.
رعایت نکات زیر در مورد رابطه جنسی در این دوران مهمه
- داشتن رابطه جنسی در طول بارداری در کلیت آن بیخطر است؛ با این حال، باید به این نکته توجه داشت که برقراری رابطه جنسی نیازمند رعایت موارد خاصی است.
- در ماههای ابتدایی بارداری، برقراری رابطه جنسی ممکن است کمی دشوار باشد؛ این به دلیل حساس شدن سینهها و آلت تناسلی است که با گذشت زمان تسکین مییابد.
- ابتلا به عفونتهای مقاربتی میتواند سلامتی مادر و جنین را به خطر بیندازد؛ بنابراین، در این دوره استفاده از کاندوم توصیه میشود. همچنین، باید از داشتن رابطه مقعدی و دهانی خودداری کرد.
- در این دوران، هیچ نوع فشاری بر روی شکم و بدن زن نباید وارد شود و باید از فشار و ضربههای مستقیم به شکم خودداری کرد.
نظرات کاربران