0

دروغگویی کودک، نحوه برخورد با کودکان دروغگو چگونه باید باشد؟

کودکان دروغگو
بازدید 132

اگرچه دروغگویی کودکان امری پسندیده نیست، اما شما نباید همواره آن را به عنوان یک دروغ مانند دروغگویی بزرگسالان تفسیر کنید. در سنین کمتر، کودکان ممکن است نتوانند به درستی تفاوت بین دروغ و حقیقت را تشخیص دهند. اگر شما با مسئله دروغگویی یک کودک هفت ساله روبرو هستید و می‌خواهید بدانید چگونه با دروغگویی کودکان برخورد کنید، لطفاً تا انتهای این متن با ما همراه باشید.

چرا کودکان دروغ می گویند؟ علت دروغگویی در کودکان دبستانی چیست؟

  • برای جلوگیری از ورود به دردسر، چیزی را مخفی کنند.
  • بررسی کنند که شما چگونه واکنش نشان خواهید داد.
  • یک داستان را هیجان انگیزتر ترتیب دهند.
  • امتحان کنند، به عنوان مثال، با تظاهر به واقعی بودن اتفاقی که در یک داستان رخ داده است.
  • توجه را جلب کنند یا خود را بهتر نشان دهند.
  • چیزی که می‌خواهند را بدست آورند، به عنوان مثال، “مادر به من اجازه می‌دهد قبل از شام آبنبات بخورم”.
  • از آسیب رساندن به احساسات شخصی دیگر خودداری کنند – این نوع دروغ را اغلب “دروغ سفید” می‌نامند.

کودکان چه زمانی دروغ می گویند؟

کودکان اغلب از سنین پایین، معمولاً حدود سه سالگی، می‌توانند دروغ بگویند. در این زمان، کودکان می‌فهمند که شما نمی‌توانید به طور مستقیم از ذهن آن‌ها بخوانید، بنابراین می‌توانند چیزهایی را بیان کنند که درست نیست، بدون این که همیشه شما بفهمید.

در سن چهار تا شش سالگی، کودکان بیشتر دروغ می‌گویند. آن‌ها ممکن است با تطبیق حالت چهره و لحن صدا با آنچه که می‌گویند، در دروغ گفتن ماهرتر شوند. اگر از کودکان بخواهید توضیح دهند که آنچه را که می‌گویند توضیح دهند، غالباً آن‌ها اقرار خواهند کرد.

با گذشت زمان و رشد کودکان، آن‌ها بدون نیاز به باز کردن مچ خود، می‌توانند با موفقیت بیشتری دروغ بگویند. دروغ‌ها نیز پیچیده‌تر می‌شوند، زیرا کودکان دارای دایره واژگان بیشتری هستند و بهتر می‌فهمند که دیگران چگونه فکر می‌کنند. در دوران نوجوانی، کودکان به طور مرتب دروغ‌های سفید را بیان می‌کنند تا از آسیب رساندن به احساسات دیگران جلوگیری کنند.

ترغیب کودکان به گفتن حقیقت

برای تصحیح عادت دروغگویی کودکان ۹ ساله، رویکرد صحیح بسیار حائز اهمیت است. زمانی که کودکان به اندازه کافی بزرگ شده‌اند تا تفاوت بین درست و غلط را درک کنند، مهم است که آنها را به گفتن حقیقت تشویق و حمایت کنید. شما می‌توانید این کار را انجام دهید با تأکید بر اهمیت صداقت در خانواده خود و کمک به کودکان در درک اینکه در صورت دروغ گفتن چه اتفاقی می‌افتد. در ادامه چند نکته مهم وجود دارد:

با کودکان خود درباره دروغ گفتن و گفتن حقیقت گفتگو کنید. به عنوان مثال، می‌توانید بپرسید: “اگر بابا دروغ بگوید، مامان چه احساسی خواهد داشت؟” یا “وقتی به معلمت دروغ می‌گویی، چه اتفاقی می‌افتد؟”

به کودک خود کمک کنید تا از قرار گرفتن در موقعیت‌هایی که نیاز به دروغگویی را احساس می‌کنند، خودداری کنند. به عنوان مثال، اگر از کودکتان بپرسید که آیا شیر را ریخته است، ممکن است وسوسه شود دروغ بگوید. برای پیشگیری از این وضعیت، می‌توانید به او بگویید: “من می‌بینم که شیر به طور تصادفی ریخته شده است. بیا آن را تمیز کنیم.”

کودک خود را به خاطر اقرار به انجام کارهای اشتباه تحسین کنید. به عنوان مثال، می‌توانید بگویید: “من بسیار خوشحالم که به من گفتی چه اتفاقی افتاده است. بیا با هم تلاش کنیم تا همه چیز را مرتب کنیم.”

تلاش کنید برای الگو برداری از گفتن حقیقت. به عنوان مثال، در گزارشی که امروز برای کار نوشتم، اشتباه کردم و آن را به رئیسم اعتراف کردم. با همکاری رئیسمان، موفق شدیم این مشکل را حل کنیم.

از یک شوخی برای تشویق کودکتان به اقرار بدون درگیری استفاده کنید. به عنوان مثال، کودک پیش‌دبستانی شما ممکن است بگوید: “خرس عروسکی من را شکسته است.” شما می‌توانید به او بگویید: “من تعجب می‌کنم که چرا تدی این کار را انجام داده است؟” سپس این شوخی را ادامه دهید تا زمانی که فرزندتان حقیقت را بیان کند.

نحوه برخورد با دروغگویی کودک 5 ساله

اهمیت تظاهر و تصور در رشد کودکان شما بسیار مهم است و تشویق آنها به انجام بازی‌هایی از این قبیل بسیار خوب است، به ویژه برای کودکان زیر چهار سال.

اگر فرزندتان یک داستان درباره یک موضوع خاص می‌سازد، می‌توانید با گفتن جملاتی مانند: “این یک داستان عالی است – ما می‌توانیم آن را به صورت کتاب درآوریم” به او پاسخ دهید. این کار تخیل کودک شما را تحریک می‌کند بدون اینکه دروغ گفتن را تشویق کند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *