همراهی ما در این مقاله، به منظور درک بهتر علت بروز حساسیت به بو در طی دوران بارداری، راهکارهای مقابله با آن و ارتباط میان حساسیت به بو و جنسیت جنین، بسیار مفید خواهد بود. در طول بارداری، تغییرات قابل توجهی در بدن ایجاد میشود که برخی از آنها بسیار متداول و برخی دیگر کمتر شناخته شده است. یکی از عوارض رایج و در عین حال آزاردهنده، افزایش حساسیت به بوها است که بسیاری از زنان آن را تجربه میکنند و ممکن است به مشکلات بسیاری منجر شود.
همه چیز در مورد افزایش حساسیت به بو در بارداری
بر اساس گزارشات موجود، تقریباً دو سوم از خانمها در طول دوران بارداری خود تغییراتی در حس بویایی خود تجربه میکنند و برخی از آنها این تغییرات را به عنوان نشانه اولیه عجیب بارداری خود دریافت میکنند. این وضعیت به عنوان “حساسیت به بو در بارداری” یا “هایپراسمیا (hyperosmia)” شناخته میشود.
اگر شما نیز جزو این گروه از مادران هستید، ممکن است متوجه شوید که حس بویایی شما نسبت به گذشته تقویت شده است و به همین دلیل بوها را با یک شدت بیشتر احساس میکنید. به حدی که ممکن است به راحتی و حتی قبل از ورود به خانه متوجه شوید که چه نوع غذایی در حال پخت است. این قدرت عجیب، اگرچه جالب به نظر میرسد، اما ممکن است در برخی موارد آزاردهنده باشد، به خصوص زمانی که به دلیل افزایش حساسیت به بوها، از برخی عطرها و حتی بوی بدن خود یا همسرتان نفرت کنید. علاوه بر این، برخی محققین باور دارند که حساسیت به بو یکی از عواملی است که در پیدایش حالت تهوع بارداری (صبحگاهی) و همچنین کاهش اشتها در این دوران نقش دارد.
به طور کلی و بر اساس تجربیات مادران، حساسیت به بوها در طول سه ماهه اول بارداری بیشترین شدت خود را نشان میدهد، اما با پیشروی در هفتههای پایانی بارداری، این حساسیت نه تنها کاهش مییابد، بلکه امکان دارد حتی حس بویایی شما کاهش یابد. این اتفاق به دلیل تورم مخاط بینی است که به علت افزایش خونرسانی در مویرگهای نازک این ناحیه، رخ میدهد. به همین دلیل، شباهتی به زمانی که سرما خوردهاید وجود دارد و تشخیص بو برایتان دشوارتر خواهد بود.
افزایش حساسیت به بو در بارداری چه دلیلی دارد؟
با وجود تحقیقات فراوان، تاکنون کارشناسان به طور دقیق علت اصلی حساسیت به بو در بارداری را تعیین نکردهاند و بنابراین در این زمینه فرضیات متعددی مطرح شده است. برخی از محققان معتقدند که تغییرات هورمونی در دوران بارداری، به ویژه هورمون گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG)، ممکن است عامل افزایش حساسیت به بوها باشند. همچنین، برخی دیگر اعتقاد دارند که تقویت حس بو به عنوان یک عملکرد محافظتی رخ میدهد تا به شما کمک کند از مصرف غذاهایی که ممکن است برای جنین ضرر داشته باشند، پرهیز کنید. همچنین، برخی افراد به وجود یک علت هیجانی برای این عارضه متداول در بارداری اشاره میکنند و آن هم ارتباط بین حساسیت به بو در بارداری و جنسیت جنین است.
آیا میان حساسیت به بو در بارداری و جنسیت جنین ارتباطی وجود دارد؟
با توجه به تحقیقات متعددی که درباره ویژگیهای انسانها انجام شده است، محققان در حال حاضر اظهار میکنند که در مقایسه با جنس مرد، زنان حس بویایی قویتری دارند. این مسئله باعث شده است که این اعتقاد شکل گیرد که افزایش حساسیت به بو در دوران بارداری و ارتباط آن با جنسیت جنین ممکن است مرتبط باشد و اگر شما یک زن باردار هستید و منتظر دختری هستید، در طول دوران بارداری خود به بوها حساسیت بیشتری پیدا خواهید کرد.
نظرات کاربران