0

جوش‌های ریز صورت و بدن نوزاد

جوش های بدن و صورت نوزاد
بازدید 135

سلامت نوزاد

می توان گفت جوش‌های ریز در صورت و بدن نوزاد‌ها بسیار رایج هستند و نباید به عنوان موضوعی نگران کننده در نظر گرفته شوند. این جوش‌ها به طور عمومی به عنوان جوش‌های نوزادی شناخته می‌شوند و اغلب به دلیل تراکم بالای چربی‌ها و هورمون‌های مادر در بدن نوزاد شکل می‌گیرند. مهم است که بدانید شرایط محیطی مانند استفاده از پوشک نیز ممکن است به تشدید این موضوع کمک کند.

البته باید ذکر کرد که اکثر این جوش‌ها غیرقابل انتقال هستند و به هیچ وجه خطرناک نیستند. عموماً با گذشت زمان به طور خودبه‌خود محو می‌شوند. مهم است که بدانید بسیاری از نوزادان این نوع جوش‌ها را تجربه می‌کنند. اما وقتی این جوش‌ها همراه با علائمی مانند قرمزی شدید و التهاب همراه باشند، موضوع نگران کننده می‌شود. در چنین شرایطی، مناسب است با پزشک کودکان مشورت کنید. در ادامه، با برخی از درمان‌های ساده جوش‌های ریز صورت و بدن نوزاد آشنا خواهید شد.

اهمیت دادن به صورت کودک

اهمیت بخشیدن به تمیزی صورت کودکتان بسیار حائز اهمیت است، زیرا این کار به حفظ سلامت پوست و جلوگیری از ایجاد عفونت‌ها و جوش‌ها کمک می‌کند. اما باید توجه داشت که پوست نوزاد بسیار حساس است. بنابراین، استفاده از محصولات ملایم، بدون عطر و رنگ، بهترین گزینه برای شستشوی صورت نوزاد می‌باشد.

شوینده مناسب برای پوست نوزاد

حواستان را هنگام استفاده از شوینده‌ها و صابون‌های شستشو به پوست نوزاد بگیرید، زیرا پوست نوزاد به محصولات قوی و نامناسب واکنش نشان می‌دهد. صابون‌هایی که حاوی رتینوئید یا ازیترومایسین هستند، برای آکنه‌های بزرگسالان مناسب هستند و اصلاً برای کودکان مناسب نیستند. حتی بهتر است از استفاده از صابون‌های معطر و حاوی مواد شیمیایی دوری کنید.

عدم استفاده از لوسیون

بسیاری از مادرها برای افزایش نرمی پوست نوزاد خود از لوسیون استفاده می‌کنند، اما بهتر است از استفاده از لوسیون خودداری کنید. لوسیون ممکن است پوست حساس نوزاد را تحریک کند و باعث تشدید آکنه‌های آن شود.

مالیدن صورت نوزاد

بهتر است از مالیدن صورت نوزادتان خودداری کنید. برای کمک به درمان جوش‌ها، توصیه می‌شود صورت نوزاد را نمالید. مالیدن پوست با حوله ممکن است باعث تشدید جوش‌های نوزاد شود. به جای مالیدن، می‌توانید لیف حمام را با حرکات دورانی آرام به صورت نوزاد بکشید. پس از استفاده از شستشوی پاک‌کننده مناسب سن کودک، از حوله نرمی برای خشک کردن صورت کودک استفاده کنید.

آکنه

همچنین، بهتر است آکنه‌های پوست صورت کودک را دستکاری نکنید. از فشردن یا دستکاری کردن آکنه‌ها خودداری کنید. این کار می‌تواند باعث تحریک پوست کودک شده و مشکل جوش در صورت را بیشتر کند.

زمان مراجعه به پرشک

جوش‌های ریز صورت و بدن نوزاد به طور کلی معمولاً نگران‌کننده نیستند؛ اما در صورت مواجهه با علائم زیر، مناسب است به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر آکنه نوزاد شما باعث جوش‌های سر سیاه، برجستگی‌های پر از چرک یا التهاب شده باشد.
  • اگر کودک احساس درد یا ناراحتی داشته باشد.
  • اگر پس از گذشت چند ماه از شروع درمان خانگی، آکنه بهبود نیابد.

در چنین شرایطی، پزشک ممکن است توصیه کند از لوسیون بنزوئیل پراکسید یا درمان‌های موضعی دیگر استفاده کنید. در موارد نادر، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند ازیترومایسین یا سایر داروها را تجویز کند، به ویژه برای آکنه‌های شدید که به دلیل وجود بیماری زمینه‌ای شکل گرفته‌اند.

مشکلا زمینه ای

در موارد نادر، وجود برخی بیماری‌های زمینه‌ای مانند تومورها، اختلال هیپرپلازی مادرزادی آدرنال (CAH) و سایر مشکلات مرتبط با سیستم غدد درون ریز ممکن است باعث شود درمان‌های خانگی برای جوش‌های ریز صورت و بدن نوزاد موثر نباشند.

اگر کودک شما دختر است و علائم هیپرآندروژنیسم مانند رشد بیش از حد موهای صورت یا چربی غیرمعمول پوست را در او مشاهده می‌کنید، باید در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید تا کودک از نظر وجود بیماری‌های زمینه‌ای مورد معاینه و بررسی‌های لازم قرار گیرد.

نتیجه گیری

به طور کلی، جوش‌های ریز صورت و بدن نوزاد خطرناک نیستند و به طور خودبخود درمان می‌شوند. برای بهترین روش درمان این جوش‌ها، در این مقاله به چند راهکار اساسی پرداخته‌ایم. با این حال، به عنوان آخرین نکته، تاکید می‌کنیم که اگر با علائم غیرعادی در صورت کودک مواجه شدید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *