0

آیا واقعا تاثیر ویار بر هوش جنین از نظر علمی اثبات شده است؟

ویار بارداری چیست؟
بازدید 281

ویار، یکی از عجیب‌ترین علائم بارداری و یکی از بزرگترین تغییراتی است که در زندگی خود تجربه خواهید کرد! در واقع، در صورت تجربه ویار در بارداری، ممکن است به یکباره به خوردن برخی غذاها علاقه‌مند شده و یا از خوردن برخی غذاها و مواد خوراکی رویگردان شوید. در صورتی که این علاقه به سمت مواد ناسالم باشد یا باعث شود تا مواد غذایی مفید را مصرف نکنید، نگرانی‌هایی در مورد تأثیر ویار بر هوش جنین شکل می‌گیرد. در این مقاله به این نگرانی‌ها پرداخته‌ایم.

ویار بارداری چیست؟

ویار که با عنوان هوس‌های غذایی نیز شناخته می‌شود، در واقع به میل شدید و ناگهانی مادران بارداری برای خوردن نوع خاصی از غذا اشاره داشته و گاهی اوقات نیز برای توصیف بیزاری مادران از برخی خوراکی‌ها به کار گرفته می‌شود. با توجه به تفاوت‌های بین افراد، احتمال تجربه ویار به عنوان یک علامت در هر زمانی از بارداری وجود دارد. با این حال، طبق یک قاعده کلی، این عارضه رایج در طول سه ماهه اول بارداری شکل می‌گیرد، شدت آن در طی سه ماهه دوم افزایش می‌یابد و با گذشت زمان در سه ماهه سوم و با افزایش سن بارداری کاهش می‌یابد. همچنین در موارد بسیار محدودی، این احتمال وجود دارد که ویار در طول دوران بارداری تا پس از زایمان نیز ادامه یابد و به مدتی پابرجا بماند.

ویار بارداری، شامل چه خوراکی ها و مواد غذایی است؟

پاسخ به این سوال کمی دشوار است، زیرا ویار بارداری در هر خانم ممکن است با دیگری متفاوت باشد و بنابراین شامل طیف وسیعی از مواد غذایی می‌شود. با این حال، تحقیقات متعدد نشان داده‌اند که موارد زیر عموماً در لیست هوس‌های غذایی مادران باردار قرار می‌گیرند:

  • شیرینی و دسرها
  • غذاهای پرکالری مانند پیتزا
  • خوراکی‌هایی با نمک فراوان مانند پفک و یا حتی خود نمک
  • میوه‌ها
  • ترشیجات
  • بستنی
  • شکلات
  • منابع پروتئین حیوانی

با این حال، لازم به ذکر است که این فقط موارد رایجی هستند و هر فرد ممکن است سلیقه و ترجیحات خاص خود را داشته باشد. بنابراین، ویار بارداری می‌تواند برای هر زنی متفاوت باشد و ممکن است مواد غذایی دیگری نیز در لیست هوس‌های غذایی او وجود داشته باشد.

چه دلیلی برای ویار در بارداری وجود دارد؟

با وجود تحقیقات متعدد، علت اصلی که زمینه‌ساز ویار در بارداری می‌شود هنوز شناسایی نشده است. به همین دلیل، محققان و کارشناسان فرضیات مختلفی را در این رابطه مطرح کرده‌اند. این فرضیات شامل موارد زیر می‌شوند:

تغییرات هورمونی: نوسانات ناگهانی، سریع و شدید در سطح هورمون‌ها می‌توانند مقصر اصلی بسیاری از عوارض در دوران بارداری باشند، و ویار نیز از جمله این عوارض حساب می‌آید. زیرا هورمون‌ها می‌توانند بر تجربه حسی از غذا و همچنین حس بویایی تأثیر بگذارند و در نتیجه تعیین کننده‌ی تمایلات شما به غذا و ناخوشایندی نسبت به برخی مواد غذایی باشند.

تغییرات بویایی: افزایش حساسیت به بوها، یک عامل دیگر است که می‌تواند بر علاقه شما به غذاهای مصرفی تأثیر بگذارد.

کمبود ویتامین‌ها و مواد غذایی: یکی از نظریات رایج درباره علت ویار، این است که بدن به این صورت نیازها و کمبودهای خود را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، هنگامی که شما هوس خوردن بستنی دارید، احتمالاً کمبود کلسیم در بدنتان وجود دارد. این نظریه می‌گوید که ویار می‌تواند یک نشانه باشد که بدن شما به دنبال تأمین نیازهای خاصی است.

حفظ ایمنی و سلامت جنین: یکی از تئوری‌های مطرح درباره علت ویار این است که بدن با استفاده از این نشانه، از مواد غذایی که برای سلامت جنین و مادر مضر هستند، دوری می‌کند و به جای آن به سمت خوراکی‌هایی می‌رود که فواید و منافع بیشتری دارند.

تلقین و تأثیرات فرهنگی: جالب است بدانید که ویار مادران باردار، بسته به منطقه‌ای که در آن زندگی کرده و بزرگ شده‌اند، می‌تواند بسیار متفاوت باشد. بنابراین، مادران باردار ایرانی به طور کلی تمایل بیشتری به خوردن ترشیجات و لواشک دارند، در حالی که مادران آمریکایی عاشق شکلات هستند و ویاری برای شیرینی دارند. این تفاوت‌ها ناشی از تأثیرات فرهنگی و تلقین‌هایی است که در جامعه و فرهنگ محل سکونت آنها شکل گرفته است.

تاثیر ویار بر هوش جنین؟

عدم شناسایی علت اصلی ویار در بارداری و ناشناخته ماندن این عارضه، باعث ایجاد باورهای متفاوتی درباره ارتباط ویار با سلامت جنین و تأثیر ویار بر هوش جنین شده است. بسیاری از افراد در سراسر جهان باور دارند که تجربه ویار در بارداری می‌تواند نشانه‌ای از هوشیاری جنین باشد، بنابراین مادرانی که این نشانه را ندارند، نگران سلامت و هوش بچه‌ی عزیز در رحم خود می‌شوند و این سوال برایشان پیش می‌آید که آیا تأثیر ویار بر هوش جنین علمیاً نیز تأیید شده است؟

واقعیت آن است که برخی تحقیقات نشان داده‌اند فرزندانی که از مادرانی به دنیا می‌آیند که در طول دوران بارداری خود از تهوع رنج می‌بردند، نسبت به فرزندان متولد شده از مادرانی که این علامت را تجربه نمی‌کنند، در آزمون‌های مرتبط با ضریب هوشی، حافظه و مهارت‌های زبانی نمره بالاتری کسب کرده‌اند و به نظر تیزهوش‌تر هستند. با این حال، در این تحقیقات، هیچ یادداشتی درباره ویار بارداری وجود ندارد.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *