بسیاری از زنان باردار علاقه دارند در ماه رمضان روزه بگیرند. روزه گرفتن در دوران بارداری برای زنان سالم، بدون ضرر است، مشروط بر اینکه مادر به هیچ بیماری مزمنی مانند دیابت و فشار خون مبتلا نباشد و نوزاد نیز هیچ تأخیری در رشد خود نداشته باشد.
قبل از شروع روزه گرفتن، بهتر است وضعیت عمومی خود را بررسی کنید و با پزشک یا ماما مشورت کنید تا ببینید آیا روزه گرفتن برای شما مناسب است یا خیر. اگر نمیتوانید به راحتی روزه بگیرید و در حین روزه داری احساس ضعف، خواب آلودگی یا ضعف شدید میکنید، نباید روزه بگیرید.
روزه گرفتن در بارداری خطرناکه؟
مطالعات بسیاری در مورد زنانی که در دوران بارداری روزه میگیرند، صورت گرفته است و نشان دادهاند که روزه گرفتن تأثیر منفی بر سلامت مادر و نوزاد ندارد. برخی از مطالعات نشان دادهاند که نوزادانی که مادرانشان روزه میگیرند، ممکن است ضعیفتر و زودتر به دنیا آیند، اما این نتایج بسیار کمیاب و ناچیز هستند. در واقع، تغذیه در ماه رمضان اهمیت بیشتری پیدا میکند. وقتی ماه رمضان در تابستان یا بهار قرار دارد، ممکن است کمبود آب در بدن یا تشنگی به دلیل طولانی بودن روزها رخ دهد. با این حال، روزه گرفتن برای زنان باردار بدون مشکل است، به شرطی که افطار تا سحر به اندازه کافی آب و غذا مصرف کنند.
از سوی دیگر، روزه گرفتن در حاملگی به این معناست که مادر باید در طول یک مدت طولانی از روز گرسنه و تشنه بماند، همچنین جنین نیز این گرسنگی و کمبود آب را احساس میکند. این امر اهمیت بسیاری دارد، زیرا نوزاد در طول دوران حاملگی مواد غذایی، آب و اکسیژن را از مادر خود دریافت میکند و به همین دلیل به منابع دیگری دسترسی ندارد.
مطالعات اخیر نشان دادهاند که در دورههای پایانی بارداری، به ویژه در سه ماه آخر آن، نیازهای گلوکز و اکسیژن نوزاد و اختلاف در سطح قند خون مادر و نوزاد افزایش مییابد.
تغذیه زنان حامله در ماه رمضان:
در تغذیه خود، باید به نکات زیر توجه کنید: در افطار و سحر، مصرف غذاهای مقوی مانند گوشت، سبزیجات و غلات مثل نخود، بلغور و عدس مفید است. همچنین، در سحر تخم مرغ، شیر و ماست را مصرف کنید. تغذیه با میانوعدههایی که شامل میوه، شیر یا ماست هستند، بین افطار و سحر حدوداً ساعت 22:30 برنامهریزی شود. در طول زمان بین افطار تا سحر، حدود 2 تا 2.5 لیتر مایعات مصرف کنید و از مصرف چای و قهوه پرهیز کنید زیرا ممکن است باعث کمبود آب در بدن شود. همچنین، از مصرف غذاها و شیرینیهایی که بیش از حد چرب و شیرین هستند، خودداری کنید زیرا ممکن است باعث مانع شدن از دریافت مواد مغذی مورد نیاز برای کودک شود و سبب گرسنگی سریعتر شما شود. در نهایت، از مصرف آبمیوههای آماده و نوشیدنیهای اسیدی نیز بهتر است خودداری کنید.
کارهایی که زنان حامله نباید در ماه رمضان انجام بدن:
در طول ماه رمضان، زنان باردار باید از فعالیتهای زیاد خودداری کنند و به استراحت کافی بپردازند. آنها باید روزه خود را در محیطهای خنک و مطبوع سپری کنند. در صورت کاهش میزان آب در بدن یا تاخیر در رشد جنین، باید از روزه گرفتن خودداری کنند.
آیا میتونیم در سه ماه اول بارداری روزه بگیریم؟
تغذیه ناکافی یا محدود در زنان باردار به وضوح تأثیری منفی روی رشد جنین داره. این شرایط علاوه بر آنکه باعث افزایش بخشی از خطرات سلامتی مادام العمر برای نوزاد میشن، میتونن منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی و کاهش عملکردهای شناختی (هوش کم) در آینده بِشَن. نوزادانی که در هنگام تولد وزن کمتری دارن ممکنه بیشتر از باقی نوزادان به این بیماریها دچار بِشَن. زنانی که در دوران بارداری وعدههای غذایی کمتری مصرف میکنن، بیشتر از سایر مادران باردار در معرض خطر زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن قرار دارن.
چرا در دوران بارداری نباید روزه بگیریم؟
تغذیه ناکافی یا محدود در زنان باردار به طور واضح تأثیر منفی بر رشد جنین دارد. این شرایط علاوه بر افزایش بخشی از خطرات سلامتی مادر در طول عمر برای نوزاد، میتوانند منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چاقی و کاهش عملکردهای شناختی (کاهش هوش) در آینده شوند. نوزادانی که در زمان تولد وزن کمتری دارند، ممکن است نسبت به سایر نوزادان بیشتر در معرض این بیماریها قرار بگیرند. زنانی که در دوران بارداری وعدههای غذایی کمتری مصرف میکنند، بیشتر از سایر مادران باردار در معرض خطر زایمان زودرس و تولد نوزادان کم وزن قرار دارند.
نظرات کاربران