خوردن جگر روزانه همواره بیخطر نیست، اما تصور نمیشود که یک بار مصرف کمی جگر برای زنان باردار ضرر داشته باشد. با این حال، مراقب بودن از مسمومیت با جگر آلوده بسیار مهم است. بهطورکلی، توصیه میشود خوردن جگر را به میزان کمتری محدود کنید و آن را بیشتر برای اشباع حس هوس و علاقهمندیتان استفاده کنید تا به عنوان یک وعدهٔ غذایی کامل مصرف کنید.
چرا در بارداری نباید جگر بخوریم؟
جگر به طور کلی به عنوان یک غذای سالم شناخته میشود که حاوی ویتامینها، مواد معدنی و پروتئین است. با این حال، دارای مقادیر زیادی از “ویتامین A فعال” یا رتینول است. دریافت مقدار زیادی از این ویتامین، به ویژه در سه ماههٔ اول بارداری، میتواند منجر به نقصهای مادرزادی در جنین در حال رشد شود. بنابراین، مصرف زیاد جگر در این دوره از بارداری توصیه نمیشود.
علاوه بر این، مصرف جگر آلوده میتواند باعث مسمومیت در زنان باردار شود و این مسمومیت در برخی موارد میتواند منجر به زایمان زودرس شود. به همین دلیل، پزشکان توصیه میکنند که در طول دوران بارداری از مصرف جگر خودداری کنید.
نوع دیگر ویتامین A، که بهنام “کاروتنوئیدهای پیشمادهٔ ویتامین A” است، در میوهها و سبزیجات یافت میشود. خوشبختانه، هیچ محدودیتی در مصرف کاروتنوئیدها برای زنان باردار وجود ندارد. به عبارت دیگر، نیازی به نگرانی درباره مصرف بیش از حد ویتامین A از منابع میوهها و سبزیجات نیست.
یک قسمت از جگر گاو ممکن است حاوی سه برابر مصرف روزانه حداکثر ویتامین A فعال باشد. به همین دلیل، پزشکان توصیه میکنند که روزانه مجموعاً بیش از ۱۰۰۰ واحد بینالمللی از ویتامین A فعال را از مکملها، منابع حیوانی و غذاهای غنی این ویتامین دریافت نکنید. علاوه بر این، بهتر است از مصرف روزانه روغن جگر ماهی نیز پرهیز کنید.
نظرات کاربران