0

آموزش نظم و انضباط به کودکان

کودکی که اسباب بازی هایش را جمع می کند.
بازدید 96

وقتی صحبت از بچه‌ها می‌شود، همه ما یک دغدغه مشترک داریم: آموزش نظم و انضباط به کودکان. اینکه بچه‌ها یاد بگیرند چگونه وسایلشان را سر جایشان بگذارند، چه زمانی باید بازی کنند و چه زمانی باید درس بخوانند، مهارت‌هایی هستند که در زندگی به دردشان می‌خورد. اما این کار اصلاً ساده نیست، مخصوصاً وقتی خودمان هم گاهی اوقات سردرگم و بی‌نظم هستیم. به عنوان والدین، معلمان یا حتی عمو و خاله‌ها، ما نیز نقش مهمی در این مسیر داریم. باید بچه‌ها را تشویق کنیم، با آنها صحبت کنیم و بیش از همه، الگوی خوبی برایشان باشیم. نظم و انضباط فقط به معنای پیروی از قوانین نیست، بلکه شامل یادگیری مسئولیت‌پذیری و خودکنترلی نیز می‌شود.

در این مقاله از نی‌نی سایت، به بررسی روش‌های ساده اما مؤثر می‌پردازیم که با استفاده از آنها می‌توانیم به کودکان کمک کنیم تا نظم و انضباط را در زندگی روزمره‌شان جا بیندازند. این مقاله به شما نشان می‌دهد که چگونه با صبر و حوصله و بدون استفاده از تنبیه، فرزندانتان را به سمت یک زندگی منظم و موفق هدایت کنید.

روش های آموزش نظم به کودک

در این بخش از مقاله به تکنیک‌هایی برای آموزش نظم و انضباط به کودکان می‌پردازیم:

  • الگوی خوبی باشیم: بچه‌ها از رفتارهای ما یاد می‌گیرند. اگر می‌خواهیم بچه‌هایمان منظم باشند، خودمان هم باید منظم باشیم. وقتی ما وسایلمان را سر جای خود می‌گذاریم، بچه‌ها هم این کار را یاد می‌گیرند.
  • قوانین ساده و روشن داشته باشیم: بچه‌ها به قوانینی که روشن و قابل فهم باشند، بهتر عمل می‌کنند. پس بیایید قوانینی داشته باشیم که همه اعضای خانواده به راحتی بتوانند آنها را دنبال کنند.
  • تشویق کنیم، نه تنبیه: وقتی بچه‌ها کار خوبی انجام می‌دهند، باید آنها را تشویق کنیم. یک لبخند یا یک برچسب زیبا می‌تواند انگیزه‌شان را برای ادامه دادن بیشتر کند.
  • با آنها صحبت کنیم: بچه‌ها باید بدانند چرا نظم و انضباط مهم است. وقتی با آنها درباره اهمیت نظم صحبت می‌کنیم، بیشتر تلاش می‌کنند تا این رفتارها را در زندگی‌شان پیاده کنند.
  • صبر داشته باشیم: یادگیری نظم و انضباط کار یک شبه نیست. باید صبر داشته باشیم و به بچه‌ها فرصت بدهیم تا یاد بگیرند و پیشرفت کنند.
  • خلاقیت به خرج دهیم: می‌توانیم بازی‌هایی طراحی کنیم که نظم و انضباط را به شکلی سرگرم‌کننده به بچه‌ها یاد بدهند.
  • پاداش‌های کوچک بدهیم: وقتی بچه‌ها کاری را درست انجام می‌دهند، یک پاداش کوچک می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد. مثلاً اگر اتاقشان را مرتب کردند، می‌توانیم به آنها اجازه بدهیم یک ساعت بیشتر بیدار بمانند.
  • محبت و جدیت را از هم جدا نکنیم: بچه‌ها باید بدانند که ما همیشه دوستشان داریم، حتی وقتی که قوانین را دنبال می‌کنیم. محبت و نظم می‌توانند دست به دست هم بدهند تا یک محیط خوب و سالم برای رشد بچه‌ها ایجاد کنند.

آموزش نظم به کودک

نظم و انضباط شاید در ابتدا مفاهیمی سنگین به نظر برسند، اما در واقع کلید یک زندگی موفق و خودکفاست. نظم به این معناست که کودکان یاد بگیرند چگونه وقتشان را مدیریت کنند، برای رسیدن به اهدافشان برنامه‌ریزی کنند و با مشکلات مواجه شوند.

برای شروع آموزش نظم به کودکان، باید محیطی پر از محبت و امنیت فراهم کنیم؛ جایی که بچه‌ها بتوانند اشتباه کنند و از آن یاد بگیرند. باید به آن‌ها بیاموزیم که هر وسیله‌ای جای خاص خودش را دارد و باید بعد از استفاده، سر جایش برگردد. باید به آن‌ها بگوییم که نظم، یعنی آزادی؛ آزادی برای انتخاب، آزادی برای خلق و آزادی برای رشد. وقتی کودکان این مفهوم را درک کنند، نظم و انضباط برایشان تبدیل به یک بازی می‌شود، بازی‌ای که در آن هر روز می‌توانند یک قدم به جلو بردارند.

والدین عزیز، یادتان باشد که شما الگوی فرزندانتان هستید. وقتی خودتان را مدیریت می‌کنید، بچه‌ها نیز یاد می‌گیرند که چگونه خودشان را مدیریت کنند. وقتی با صبر و حوصله به بچه‌ها نظم را یاد می‌دهید، آن‌ها هم یاد می‌گیرند که چگونه صبر داشته باشند و برای رسیدن به اهدافشان تلاش کنند.

روش معکوس

برای عادت دادن کودکان به نظم و آموزش نظم و انضباط به آن‌ها، گاهی لازم است از روش‌های معکوس استفاده کنیم؛ به این معنا که به جای فقط اینکه به آن‌ها بگوییم چه کار کنند، نشان دهیم که چه کار نکنند و اگر انجام دادند، چه عواقبی دارد. به عنوان مثال:

شناسایی رفتار منفی: به جای اینکه فقط بگوییم این کار را بکن، بگوییم این کار را نکن و سپس توضیح دهیم که چرا باید این کار را انجام ندهد.

قانون مشخص: برای هر کاری که نمی‌خواهیم کودکان انجام دهند، یک قانون مشخص قرار دهیم و بگوییم که اگر آن کار را انجام دادند، چه اتفاقی می‌افتد.

نادیده گرفتن رفتارهای بی‌ضرر: اگر کودکان کاری را فقط برای جلب توجه انجام دادند و به هیچ کس آسیب نرساند، سعی کنیم آن رفتار را نادیده بگیریم.

ایجاد پیامدهای منفی: اگر کودکان کار اشتباهی انجام دادند، باید پیامدهای منفی واضحی ایجاد کنیم که آن‌ها بفهمند که نباید دوباره آن کار را انجام دهند.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *