0

آلرژی در کودکان

کودکی سرفه می کند و دستمال جلوی صورتش گرفته
بازدید 83

در این مقاله کوتاه، سعی داریم به بررسی نشانه‌های شایع در زمان حساسیت به آجیل در کودکان بپردازیم.

در ابتدا بادوم زمینی و آجیل‌های حاصل از میوه‌های درختی، شاید مهم‌ترین عامل بروز حساسیت در کودکان باشند. به طور مثال، مردم استرالیا بیشترین میزان آلرژی را نسبت به مصرف بادام زمینی و آجیل درختی نشان می‌دهند.

اصطلاح “آجیل درختی” به آجیل‌هایی مانند بادام، آجیل برزیلی، بادام هندی، فندق، ماکادمیا، پسته و گردو اشاره می‌کند. معمولاً بادام زمینی و آجیل درختی حاوی پروتئین‌های بالایی هستند که می‌توانند در سه درصد از کودکان، واکنش‌های خفیف تا شدید آلرژیک ایجاد کنند.

دلایل بروز این مشکل در کودکان

معمولاً کودکی که به بادام زمینی یا سایر آجیل‌ها حساسیت دارد، فقط واکنش خفیفی از خود نشان می‌دهد. با این حال، مصرف بادام زمینی و آجیل درختی (به ویژه بادام هندی) یکی از مهم‌ترین دلایل وقوع آنافیلاکسی در کودکان است. آنافیلاکسی را می‌توان شدیدترین شکل واکنش آلرژیک و تهدید کننده زندگی در بدن هر فردی دانست.

در نهایت، شما مادر عزیز باید به یاد داشته باشید که معمولاً آلرژی به بادام زمینی و آجیل درختی در کودکانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای مانند تب یونجه، آسم و اگزما هستند، خیلی شایع‌تر است.

کودکان مبتلا به آلرژی به آجیل ممکن است به سایر مواد غذایی مانند شیر، تخم‌مرغ و انواع آجیل‌های دیگر نیز حساسیت نشان دهند. همچنین باید در نظر داشته باشید که معمولاً آلرژی به بادام زمینی و آجیل درختی در کودکان خردسال شایع‌تر است.

حال بیایید در ادامه این مقاله به بررسی دلایل بروز حساسیت به آجیل در کودکان و روش درمان این مشکل بپردازیم.

علائم و نشانه ها

معمولا یک واکنش آلرژیک می‌تواند شامل یکی یا چند مورد از این علائم باشد و گاهی ممکن است تعدادی از این علائم به طور همزمان در کودک مشاهده شوند:

  • کهیر، جوش
  • احساس گزگز در دهان یا اطراف آن
  • درد معده، استفراغ و یا اسهال
  • ورم صورت

اگر کودک شما برای اولین بار واکنش آلرژیک خفیف تا متوسط به مصرف بادام زمینی یا سایر مغزها نشان می‌دهد، حتما او را به پزشک متخصص ببرید. پزشک می‌تواند تأیید کند که آیا واقعا واکنش آلرژیک داشته یا خیر. در نهایت، پزشک به شما آموزش خواهد داد که چگونه واکنش‌های آلرژیک خفیف را درمان کنید. همچنین ممکن است پزشک شما را به مراکز تشخیص آلرژی ارجاع دهد.

نشانه های واکنش آلرژیک

باشه، در اینجا متن بازنویسی شده است:

آنافیلاکسی یک واکنش آلرژیک شدید است که باعث تنگی نفس و اختلال در گردش خون (قلب و فشار خون) می‌شود. هر یک از علائم زیر نشان می‌دهد که کودک شما ممکن است یک واکنش آنافیلاکتیک (شوک آنافیلاکسی) داشته باشد، پس به این نشانه‌ها در زمان حساسیت به آجیل در کودکان دقت کنید:

  • مشکل در تنفس و یا تنفس پر سر و صدا
  • خس خس سینه یا سرفه مداوم
  • تورم زبان
  • تورم و یا سفتی گلو
  • مشکل در صحبت کردن یا صدای خشن
  • از دست دادن هوشیاری یا بیهوشی
  • رنگ پریدگی و شل شدن (در نوزادان و کودکان خردسال)

اگر کودک شما هر کدام از این علائم آنافیلاکسی را نشان داد، باید فوراً آمبولانس خبر کنید.

نشانه های حساسیت به آجیل

اگر شما احساس کردید که کودک شما حساسیت به آجیل دارد، پزشک برای تشخیص از شما چند سوال می‌پرسد تا علت آلرژی را پیدا کند. به عنوان مثال، او از شما می‌پرسد که کودک شما چه غذاهایی می‌خورد، آیا کودک شما داروی خاصی مصرف می‌کند، یا آیا ممکن است که کودک شما را حشرات نیش زده باشند. در واقع، پزشک سعی می‌کند با مطرح کردن این سوالات، احتمال آلرژی غذایی در کودک را ارزیابی کند. پس در این زمان با پزشک کاملا همکاری کنید.

یادتان باشد که برای بررسی احتمال آلرژی به آجیل، پزشک ممکن است از آزمایش‌های خونی و حتی پوستی هم استفاده کند (معمولاً فقط توسط متخصصان آموزش دیده آلرژی انجام می‌شود).

درمان و پیشگیری

اگر در کودک شما حساسیت به آجیل تشخیص داده شد، پزشک برنامه‌ای برای شناسایی نوع آلرژی کودک تهیه خواهد کرد. در برخی موارد ممکن است نیاز به تزریق آدرنالین برای درمان کودک باشد.

مهم است که برنامه تشخیصی را به خوبی درک کنید و در صورت هرگونه ابهام، سؤالات خود را از پزشک بپرسید. بهترین درمان برای حساسیت به آجیل در کودکان، پیشگیری از مصرف آن است. در صورت وجود آلرژی به آجیل، باید از تغذیه کودک با این مواد خوراکی خودداری کنید، حتی مصرف مقادیر کم نیز می‌تواند باعث بروز علائم شود.

به کودک آموزش دهید که هرگز در غذای دیگران شریک نشود، زیرا ممکن است آن غذا حاوی مواد آجیلی باشد. اگر کودک شما واکنش‌های آنافیلاکتیک به آجیل دارد، همیشه یک تزریق کننده خودکار آدرنالین در دسترس داشته باشید.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *